Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Agents of S.H.I.E.L.D. S01E01

2013. szeptember 25. - GGZs

Na megérkezett végre a Marvel eddigi legjobban várt tévésorozatának első része, ami legfőképp a Bosszúállókban bemutatott ügynökség mindennapjaiba enged betekintést. A széria kreátori székében Joss Whedon(Bosszúállók, Firefly, Buffy), aki az első rész(vagy pilot, kinek mi tetszik) rendezését is elvállalta. A reklámkampány dübörög, az elvárások a sztratoszférát bökdösik, Coulson él! Hogy sikerült-e megfelelni az elvárásoknak? Hajtás után kiderül.

A történet a Vasember 3-hoz(és valószínűleg az összes Második Fázisban érkező filmjükhöz) hasonlóan a New York-i incidens után játszódik, ami nem csak Tony Stark pánikrohamaiért felelős, hanem azért is, hogy az emberek végérvényesen megjegyezhették maguknak Thort és társait, valamint az őket összetoborzó titkos ügynökség nevét is, akiknek ugyancsak a megváltozott játékszabályok szerint kell érvényesülniük. Feltűnik a színen egy ismeretlen szuperhős, aki identitását védendő bujkálni kényszerül miután egy égő házból kiment egy nőt. A civilben épp munkanélküliként sínylődő kétkezi munkás nem várt segítséget kap az esetet a mobiljával felvevő Skye-tól, aki azonban a netre került videójával a S.H.I.E.L.D. látóterébe irányítja a férfit. Eközben az ügynökség egy teljesen új mobil egységhez toboroz embereket, ide kerül az eddig Franciaországban dolgozó Grant Ward is, aki megérkezvén legnagyobb döbbenetére azt látja, hogy a csapatot a halottnak hitt Coulson ügynök irányítja. Az új alakulat első feladata pedig az ismeretlen hérosz begyűjtése.

Hát mit ne mondjak, Whedon ismét remek munkát végzett. Tökéletesen olvasztotta be ezt a spin-off-ot a Marvel Moziverzumába, hibátlanul működnek az ide-oda utalgatások, ugyanakkor a hétköznapi, nem minden MM-filmet látó néző számára is szolgál annyi magyarázattal, hogy a cselekmény élvezhető maradjon. A szűk háromnegyed óra baromi gyorsan eltelik, a rendezés és a sztori remek tempót diktál. Az iram a karakterek bemutatásának kárára mehetne, hogy ez mégse így van, az Whedon érdeme, mindig híres volt arról, hogy úgy tudja képregényben és mozgóképen egyaránt jellemmel, egyéniséggel felruházni a szereplőit, hogy ezek az ábrázolások a cselekmény szerves részét képezzék, kibontásukat néhány perc vagy képregényben néhány panel alatt jobban megoldja, mint legtöbb kortársa. A másik védjegyének számító csapatdinamika ugyancsak kiválóan működik, valamint néhány mondattal és félszóval olyan bogarakat rak a fülünkbe(például mi történt Coulsonnal), ami jó néhány részig egész biztosan a képernyő elé szegezi a nézőt. Aztán majd meglátjuk hogyan tovább. Azt hiszem a továbbiakban azon is sok múlik , hogyan sikerül megbirkózni majd a pénzhiánnyal, ami egy sci-fi esetében mindig felmerül.

Ajánlanám azoknak, akik megszerették Coulson ügynököt, vagy bírják a képregényeket, esetleg Cobbie Smaulderst(ő is szerepel ebben a részben), esetleg szerették a Bosszúállókat.

9/10.(a nézése közben folyamatosan olyan érzésem volt, amit egy pörgős, jól megírt comic olvasása közben szoktam érezni. thx joss)

Na meg ilyen dumák vannak benne:

  • Skye: With great power comes... A ton of weird crap that you are not prepared to deal with.

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr795533711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása