Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Film vs Könyv: Solaris

2020. június 30. - GGZs

Bumm, új rovattal jelentkezem, amiben a könyvek küzdenek meg a belőlük készült filmmel, vagy fordítva. Az első összecsapás a Solarisé, amit az tesz majd különlegessé, hogy nemcsak Stanislaw Lem könyve száll ringbe Tarkovszkij filmjével, hanem Steven Soderbergh 2002-es amerikai változata is, viszont az 1968-as, szintén a könyvből készült szovjet tévésorozat nem, mert talán már így is túlságosan elmélyültem a szolarisztikában. De haladjunk szépen sorjában, hátulról előre.

Tovább

Hogy miről szól a Mulholland Drive?

mulholland.jpg

A kérdés mindenki fejében felmerül, aki valaha is beleszaladt már David Lynch klasszikusába, és a film azóta is elméletek garmadájával árasztja el a filmkedvelő társadalmat. Mi lehet a megoldókulcs Lynch művéhez, mi lehet az a minden elméletet és teóriát félresöprő megfejtés, ami mindenki számára érthetővé és befogadhatóvá teszi ezt a szürrealitással átitatott, szilánkosra fűrészelt, krimibe mártott, rejtéllyel átszőtt thrillert, amit a filmszakma a 2000-es évek egyik legnagyobb magnum opusának tart.

Tovább

Disney-hősök a mi világunkban

Jeff Hong animációs művész számos Disney-rajzfilmen dolgozott, most pedig a tumblr-én dobál nekünk fricskákat, amin klasszikus Disney-karakterek kerülnek a mi világunkba. Művei eléggé elgondolkodtatóak ahhoz, hogy szánjunk rá néhány percet és szomorkásan magunkba és a világra tekintsünk egy kicsit. Aztán mehet mindenki tovább szósölmédiázni.

Tovább

TWDS06E05

Harcolunk, vagy meghalunk

 

12244667_1350109015015253_5287354077015402134_o.jpg

Tele van már a tököm, hogy mindenhol azt hallani egy ilyen rész után, hogy unalmas, átmegy Barátok köztbe, töltelék, sehova se vezető nyávogás. Most komolyan, lement már öt teljes évad, úgyhogy nem tudom, mit várnak ezek az emberek, arról meg végképp nincs még halvány lila fingom se, hogy mi a picsának nézik, ha ezt gondolják. Teljesen rendben volt az új epizód, és el is mondom, hogy miért.

Tovább

Amerika Kapitány rendez

A szerelem útján (2014) "Before We Go"

 prezhde_chem_my_rasstanemsya_before_we_go_kris_evans_elis_iv_103637_3840x2160.jpg

Chris Evans, azaz Amerika Kapitány két Marvel filmbomba között szokott másfelé is próbálkozni, hogy még azelőtt kimásszon a hős skatulyájából, mielőtt az fojtogatóan szűkké zsugorodna körülötte. És milyen jól teszi!

Tovább

Ilyen, amikor Lena Headey tényleg meztelen

 

libdhg2.jpg

Te is ilyen fancsali fejet vágtál, mikor kiderült, hogy a Trónok harca évadzárójában mégsem Lena Headey ballagott végig meztelenül Dubrovnikon?

Akkor most már ne csüggedj, alant egy csokorba szedve megtalálod a színésznő összes említésre méltó villantását, és ne aggódj, itt tényleg őt látod!

Tovább

40 éves a Cápa: QUINT BESZÉDE ÉS AZ USS INDIANAPOLIS

A MONOLÓG

"A japánok küldtek egy tengeralattjárót és megtorpedózták az Indianapolist. A visszaúton... amikor jöttünk visszafelé, miután leszállítottuk a bombát... a hirosimai bombát. Ezerszámra voltunk ott a vízben. A hajó tizenkét perc alatt elsüllyedt. Vagy fél óra múlva jelent meg az első cápa... tigriscápa. Jó négy méteres volt. Tudja, honnan lehetett megállapítani? A vízben jobban látni a fejétől a farkáig. Mi semmit sem tudtunk. Ugyanis az akció annyira titkos volt, hogy még vészjelzést sem adtak le. Az eltűnésünket sem jelentették egy hétig.  Amint világosodni kezdett, megindultak a cápák. Megpróbáltunk szorosan együtt maradni, ahogy ilyen régi képeken láttuk, amik a waterloo-i csatát ábrázolták. Arra gondoltunk, ha jön a cápa, az első ember, akit megtámad, majd üvölt meg rúgkapál, mire a cápa beijed, fogja magát és elkotródik. De előfordult, hogy nem kotródott el. Van, hogy csak egyszerűen bámulja az embert, egyenesen a szemébe bámul. Rettenetes az a tekintet, olyan élettelen a szeme, olyan, mint egy baba üvegszeme. Ahogy közeledik feléd, olyan, mintha nem is élne. Csak amikor harap, akkor érzed, hogy él, olyankor kifordul a szeme fehérje... és valami idegborzoló, rettenetes sikolyt hallasz.

Tovább

Szeretnéd látni Meryl Streep mellét?- Felejthetetlen villantások 1.

 40906d8073c4c3100f8ac1ab8f2ffd91.jpg

Vannak olyan pillanatok az életben és a filmekben egyaránt, amiket nehéz elfelejteni, pláne ha köze van hozzá a szexnek. Az alábbiakban olyan momentumokat láthatsz, amikről nem igazán beszélünk mostanság, pedig igencsak emlékezetesek, jöjjön hát néhány színésznő kevésbé ismert szexi villantása.

Tovább

10 éves a Batman: Kezdődik

 batman-begins.jpg

Miért zuhanunk a mélybe? Hogy megtanuljunk kimászni belőle. 

Bizony, maga a filmes Batman-franchise is megtette ezt az utat. Az 1997-es Batman és Robin olyan mély csőbe húzta a Bob Kane és Bill Finger által kitalált Bőregeret, ahonnan sokáig úgy tűnt, hogy nincs visszaút. Joel Schumacher mellbimbó-mutogató denevérkalandja tökéletesen tiporta el a Tim Burton kezei alatt legendás moziikonná vált szuper-erő nélküli szuperhős nimbuszát és komolyan vehetőségét. Aztán 2002-ben a Warner fejesei bősz fejvakargatásba kezdtek, mikor látták, hogy a Sony legelső Pókembere mennyi pénzt hajtott fel. „Lehet, hogy újra kéne indítani a Batmant?”- gondolták, de ők se tudták, hogy pontosan hogyan. Számos filmkészítővel folytak tárgyalások, aztán találkoztak Christopher Nolannel, aki a bemutatott terveivel, meg állítólag egy, a saját garázsában összebarkácsolt purhab Bat-mobillal megnyerte magának a producereket. Az elkészült filmet a közönség és a kritikusok is szerették, a valaha volt egyik legnagyobb trilógiává dagadt, Nolan reális és földhözragadt látásmódját pedig azóta is majmolja Hollywood. Adódik a kérdés: mi ez akkor, ha nem filmtörténelmi mérföldkő?

Utazzunk hát az időben, vissza 2005-be és olvassunk át néhány Christopher Nolannel és Christian Bale-lel készült interjúrészletet, amik akkor készültek, amikor még ők se tudták, hogy mit tettek le az asztalra.

Tovább

Emléktöredékek Heath Ledger Jokeréről

05a0e739c270211db675d15b3fe6b552.jpg

Michael Caine hazánkban is megjelent, roppant szórakoztató életrajzi könyvében, a Michael Caine: Egy angol úr Hollywoodban című kötetben rengeteg érdekességet találhatunk nemcsak a brit színészről, hanem az általa megismert és tisztelt emberekről is, például Heath Ledgerről, akivel a 2008-as A sötét lovag forgatásán hozta őt össze a sors. Az alábbiakban a közös filmjükkel nagybetűs legendává váló Heath Ledgerről szóló részeket lapátoltuk össze egy kupacba, íme!

Tovább

20 érdekesség a 20 éves Forrest Gumpról

tom-hanks-on-the-set-of-forrest-gump.jpg

1994. július 6.-án, azaz több, mint 20 éve mutatták be Winston Grow 1985-ös könyvének, a Forrest Gump: Avagy egy együgyű fickó feljegyzéseinek filmadaptációját, ami a világ minden pontján óriási kasszasikernek bizonyult és hat Oscar-díjat is bezsebelt, többek között a legjobb filmnek, a legjobb színésznek(Tom Hanks), a legjobb rendezőnek(Robert Zemeckis) és a legjobb adaptált forgatókönyvnek(Eric Roth) járó aranyszobrocskát is a film alkotói vihették haza. De ami ennél még fontosabb, hogy a tökkelütött, de rendkívül jószívű Forrest életének története a popkultúra szerves részévé vált, a filmben elhangzott mondatok nagy része pedig a mai napig szállóigéknek számítanak, így mindenki jól tudja, hogy miért olyan az élet, mint egy doboz bonbon, ahogy azt is, hogy a kegyes hazugság nem árt senkinek és persze miért hülye az, aki mondja.

Hazánkban 20 évvel ezelőtt éppen ma, december 8.-án láthattuk először a mozikban, eme alkalomból pedig néhány érdekességgel emlékezzünk meg Bubbáról, Gumpról, Jennyről és Dan hadnagyról.

Tovább

2014 legjobb filmes és sorozatos meztelenkedései

eva_20green_20-_20sin_20city_20a_20dame_20to_20kill_20for_20-_202_1.jpg

December van, szép lassan eljön az év végi toplisták ideje, a filmek és sorozatok minden meztelenkedését összegyűjtő fizetős oldal, a Mr. Skin például nem sokat cicózott és már most kijött 2014 általuk legjobbnak tartott pucér jeleneteit listázó Top 10-jükkel, amit itt és most te is megleshetsz, méghozzá tök ingyen. A listával én sem értek teljesen egyet, ezért hozzá toltam még egy plusz jelenetet, amit én nagyon bírtam az idén. Ha bármi böki a csőrödet, azt kommentben jelezd, sőt, ajánlj te is olyan, az idén filmben vagy sorozatban látható szexi pucérkodásokat, amik innen kimaradtak, én meg majd jól belepakolom a posztba. Íme a lista!

Tovább
süti beállítások módosítása