Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Szexjelenetek kulisszatitkai

2014. szeptember 09. - GGZs

1359048065556.cached.jpg

Gondolom te is elgondolkoztál már néhanapján azon, hogy vajon hogyan készülnek a filmekben látható szexjelenetek. Mi az, amit tényleg bevállaltak a színészek? Mikor jönnek a testdublőrök és milyen praktikákat vetnek még be? Tényleg rágerjednek a másikra, vagy csak kamu egész? És legfőképp: lehet ezt valóban élvezni? 

 

Ha felnőtt filmet forgatok, már a szereplőválogatásnál odafigyelek, hogy nem érzik-e magukat kényelmetlenül az ágyjelenetekben. Általában megkoreografálom és kitalálom az aktust, de néha a színészek beindulnak, és a dolog tényleg forró lesz. Ilyen esetekben megpróbálok profi maradni és úgy tartani a kamerát, hogy valami használható is maradjon az anyagból.

 

-Zalman King

 

Zalman King főként erotikus filmekre specializálódott producer-rendező, akinek olyan műveket köszönhetünk, mint a 9 és ½ hét(1986), a Vágyak találkozása(1988), a Vad orchideák(1989) vagy a Vörös Cipellők-sorozat(1992-től).

 

00109979.jpg

 

 

Szerinte néhanapján igenis be tudnak indulni a színészek egymásra. Ha belegondolunk, hogy mennyien jöttek már össze egy-egy forgatás alkalmával, akkor azt hiszem ezen nincs mit csodálkozni. Több hétig összezárva egy forgatáson, távol a családtól, feleségtől/férjtől, barátnőtől/baráttól, eközben mindennap azt játszod, hogy szerelmes vagy valakibe, csókjeleneteitek vannak, sőt, még meztelenül ágyba bújva szexet is kell imitálnod vele. És ha a színészpáros még szimpatikus is egymásnak, akkor igazi kihívás lehet megállni azt, hogy mondjuk egy mellbimbó-nyalogatás után ne folytatódjon a dolog a beállításokon kívül.

 

Alfred Hitchcocknak volt egy mondása erre, miszerint: „Az ágyjelenetek a díszletben kezdődnek és az öltözőkben érnek véget.”

 

Igen, elég sokat pletykálnak az ilyesmiről, ugyanakkor a legtöbb sztár cáfolja ezeket a feltevéseket, ami teljesen érthető, mindenki védi az intim szféráját(és valószínűleg nem mindig igazak ezek a hírek). Néha azonban vannak olyan vagányok, hogy bevallják az igazságot.

 

mogambo 2.jpg

A Mogambo (1953) a kenyai dzsungelben játszódik és egy szerelmi háromszögről szól Grace Kelly, Clark Gable és Ava Gardner között. Gable és Kelly között a kamerák mögött is folytatódott a viszony, melyet Kelly, a későbbi monacói hercegnő így kommentált: „Mi mást tehet az ember lánya, ha egyedül van egy sátorban Afrika közepén Clark Gable-el?”

 

No persze, ha nincs meg a két színész között a kémia, akkor igazán iszonytató is lehet egy-egy ilyen felvétel.

 

A legborzalmasabb, amikor az ember semmi szexit nem talál a partnerében. Az akkor tényleg színészmesterség. Úgy tenni, mintha felizgulnál, miközben a pasinak dülledt és véres a szeme meg büdös a szája.

 

wenn1782203.jpg

 

Ez Kathleen Turner véleménye, aki olyan filmekben hempergett meztelenül színésztársaival, mint az A test melege(1981) vagy a Szenvedélyes bűnök? De kire gondolhatott? William Hurtre, esetleg Anthony Perkinsre?

 

0d85702ace275dd93ef60f091aa270fb.jpg

Hogy miért forgatok megint meztelenül? Kellett a pénz.

 

Ezt már Jane March mondta, aki 1992-ben robbant be a köztudatba Jean-Jacques Annaud A szerető(1992) című filmjével és aki később számos produkcióban dobálta le a textilt magáról, többek között az Az éj színében(1994), ahol Bruce Willissel keveredett veszedelmes viszonyba.

(Nem, köztük nem történt semmi a forgatás alatt, azt leszámítva, hogy Jane vad szerelembe esett a film egyik producerével, az egyik hosszabb, közel nyolc órás forgatási szünetben pedig össze is házasodtak. A ceremónián pólót és farmert viseltek, a tanúik pedig Demi Moore és Bruce Willis voltak.) Szavaiból kitűnik, hogy egyértelműen a pénz a fő mozgatórugója a legtöbb ilyen esetnek.

 

81U+SZ98QjL._SL1500_.jpg

 

A szerető forgatásán Jane Marchnak öt(!) testdublőre volt, miközben a kész anyagon ez egyáltalán nem látszik.

 

 

 

1928414,Wit7P8JQCTnuG67C6OqPZwrYKHa+1Jr2O2+gO9umtA51Em+3vDb9zfon3uv_jNxJfz3ogxTr3jHE26akqhRXcA==.jpg

Hogy elkerüljük a kínos dolgokat, a szexjelenetek közben bizonyos testrészemre egy zoknit húzok.

 

- Patrick Bergin

 

Nemcsak az Egy ágyban az ellenséggel(1991) pszichopata férjeként Julia Roberts életét megkeserítő Patrick Bergin trükközik, ha meztelenül kell szexet imitálnia. A színésznők legtöbbször tapaszokat kapnak, amik eltakarják a mellbimbójukat és a csúnyájukat, a férfiak pedig farokzokniban várják a bevetést.

 

midori-west-tanning-bed-1.jpg
0.jpeg

 

 

Így forgatták például Mila Kunis és Justin Timberlake vígjátékát, a Barátság extrákkal-t(2011).

 

friends-with-benefits-sex-scene.png

 

Na de nézzük, hogy működnek ezek a dolgok napjainkban. Az HBO-ék például híresek arról, hogy a legtöbb saját gyártású filmjükben és sorozatukban kendőzetlenül ábrázolják a szerelmi légyottokat. Olyan jól csinálják, hogy nagy ritkán felmerül a mezei nézőben a kérdés: ezek most tényleg dugnak? Nos, nem tudom, hogy örülni fogsz vagy búslakodni, de a válasz: nem. Viszont mindent bevetnek, hogy megtévesszék a tévé elé ülőket.

 

vlcsnap-000061.jpg

 

2014-et írunk, így nem meglepő módon már ezeknél a jeleneteknél is bevetik a számítógépes trükköket. Mivel számtalanszor csináltak már ilyen jeleneteket(olyan jók ebben, mint mondjuk a BBC a természetfilmekben), ezért a megfelelő kamerabeállításokat a legoptimálisabb testpozíciókkal és a színészek hihető játékával keverve olyan felvételeket tudnak készíteni, amik már eleve magukért beszélnek. De ők itt még nem állnak meg, hanem még a saját VFX-csapatukkal is megdolgozzák a felvételeket, így pedig ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy mi valódi és mi nem az. Ha a(z általában testszínű) tapasztól nem látszik a mellbimbó, akkor ők rakhatnak rá másikat, ahogy a testszínű bugyi által takart szeméremdomb is újra láthatóvá válhat. Testdublőröket montírozhatnak össze a valódi színészekkel, mindent kisebbíthetnek vagy nagyíthatnak, még a szereplők közötti távolságot is könnyedén megváltoztathatják. A Trónok harca ágycsatái így készülnek. 

 

Game-of-thrones_S01E03_Emilia-Clarke_2.png

 

De nem kell arra gondolni, hogy állandóan át vagyunk verve, a legtöbbször csupán apróságokhoz nyúlnak hozzá, mondjuk árnyékot vetnek oda, amit már nem akarnak megmutatni. A kis nevű színészeknek és színésznőknek nagyon sok mindent be kell vállalniuk, hogy megkapják a szerepeiket, szóval inkább csak akkor kezdj gyanakodni, ha már befutott sztároktól látsz valami vad dolgot, és ezt nem csak a Trónok harcára értem, hanem minden mai mozgóképre.

 

Lars Von Trier legújabb botrányfilmje, az A nimfomániás(2013) a legjobb példa arra, hogy ebből az egészből milyen sokat lehet kihozni. A dán rendező ismert és elismert színészekkel forgatott le egy olyan drámát, ami néhol már pornóba hajlik. Álló dákók, premier plános orális szex, és behatolás kövezte ki a film útját a hírnév felé.

 

a_610x408.jpg

 

A cseppet sem prűd szexjeleneteket úgy valósították meg, hogy először felvették őket profi pornószínészekkel, majd ugyanazokkal a beállításokkal játszatták el a játékfilmes aktorokkal, a kettő effektekkel megbolondított összerakásával pedig elérték, hogy valóban úgy nézzen ki, mintha Shia LaBeouf és díszes kompániája akciózna. A behatolásra visszatérve: egyedül a nagyon kis-költségvetésű, kizárólag nevesincs színészekkel készült művészfilmeknél tartom elképzelhetőnek, hogy a behatolás tényleg megtörténjen(a szakmabeliek legtöbbje szerint ebben az esetben se). A behatolás egy olyan dolog, amit nagyon ritkán mutatnak játékfilmekben, általában ez az a határ, amit nem szoktak átlépni, épp ezért teljesen felesleges, hogy valóban megtörténjen. A nimfomániásban látható orális szexet valódinak látszó műpéniszekkel vették fel, ugyanakkor Catherine Breillat francia filmkészítő(és regényíró) művész-drámáiban igazi orális szex látható(legalábbis az összes stábtag erre esküszik), így például az 1999-es Románcban minden az, aminek látszik. Érdekességképp megemlíteném, hogy a vágatlan verzióhoz évekkel ezelőtt a királyi tévé éjszakai műsorsávjában volt szerencsém, és a híres olasz pornósztár, Rocco Siffredi is szerepel benne, ahogy Breillat másik mozijában, az Anatomy of Hell-ben(2004) is.

 

 

 

 

 De jöjjenek a nagy kérdések. Lehet-e élvezni egy ilyen felvételt, ha egy tökéletességre törekvő rendező egész nap ugyanazokat a mozdulatokat kéri újra és újra? Nyilván nem. Ahogy akkor sem, ha valaki olyannal kell a lepedőt gyűrni, aki kicsit sem kívánatos a másik számára, nem beszélve arról, ha a saját neméhez cseppet sem vonzódó színészeknek kell egymáshoz bújniuk. Ezt a helyzetet a Brokeback Mountain-Túl a barátságon(2004) forgatásán Jake Gyllenhaal és Heath Ledger úgy oldotta meg, hogy fejben teljesen máshol jártak a felvétel alatt, meg persze alkoholt fogyasztottak, ami az egész iparban bevált módszer, ha le kell dobálni a gátlásokat.

 

bbm-3.jpg

 

Lehet-e élvezni egy ilyen felvételt, ha közben húszan-harmincan sertepertélnek körülöttük? Ez nem szokott előfordulni, maximum a rendező és egy operatőr marad ilyenkor a díszletben, ami ugyan még mindig gáz, de azért már korántsem annyira.

 

Fel lehet-e izgulni egy ilyen jelenet forgatása közben? A hivatalos álláspont szerint nem. A profizmusára hivatkozva mindenki ezt mondja. Mindenki, kivéve a holland kult-rendezőt, Paul Verhoeven-t. Én neki hiszek. Te mit gondolsz?

 

large_1.jpg

 Az Elemi Ösztön esetében rajzos tervekkel dolgoztam, és ettől a szexjelenetek nagyon profik és alaposan rendezettek lettek, előre megtervezett mozdulatokkal és beállításokkal. Ennek ellenére be kell valljam, hogy forgatás közben többször felállt…

 

- Paul Verhoeven

 

 

 

 

Csatlakozz Te is a világ leghülyébb nevű filmes blogjának kedvelőihez, katt a képre, lájkolj, és én annyira foglak szeretni, mint Paul Verhoeven a meztelen színésznőket!

h36tz8q1_mx2w42.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr276684189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szambukusz 2014.09.11. 08:52:28

Nekem tetszett a poszt! Köszönöm! Érdekes volt. :-)

AlexAston 2014.09.11. 09:03:38

És mi van a Shortbus-al?
Mert az volt az igazán "bevállalós" film :)

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2014.09.11. 09:14:51

@retrovírus:
- Használj "n" betűt a "használj" szóban.
- A zárójelre, vagy gondolatjelre igenis szükség van, mikor egy mondatba megjegyzést fűz a szerző. Prózai mű esetében talán igazad lenne abban, hogy nem szerencsés, de ez egy blogbejegyzés.
- Van olyan, hogy legoptimálisabb, mivel a magyar nyelvben az optimálist nem mint valaminek a felső fokát használjuk, hanem inkább mint a "jó" vagy "több mint megfelelő" szinonimáját. Az alábbi helyen megtalálod Zsadon Béla nyelvész véleményét a témáról: legoptimalisabb.blog.hu/2011/09/20/legoptimalisabb_ez_kis_magyarazatra_szorul

Egy Hun Hunniából 2014.09.11. 10:29:03

Kamu sex jelenetek mi? Meg testdublőrök! HÖHÖ

Aztán meg összejövünk, jövögetünk, ribikkel csalunk(pasik), havonta új partnerre lelünk(nők), stb

Aztán megy az óbégatás mikor a félistenek és a félistennők meglátszanak a valódi valójukban.

Mint a mostani fappening esetében is. Meg "elévüléskor" (aktuálisan nem derülhet ki, hogy a primadonna inkább egy gigantikus ribizli vagy az ellenpárja csak
egy agyatlan csőre töltött "pisztoly" )

Gergely_it · http://gergo.me 2014.09.11. 12:36:19

Tényleg, a Shortbus... Na, abban néhány jelenet nagyon valódinak tűnik, és szerintem az is kell, hogy legyen. De talán a Shortbus már egy másik kategória. És még mindig ott vannak a számítógépes effektusok, azzal tényleg mindent meg tudnak oldani.

Piszkos Freud 2014.09.11. 12:47:30

Az optimális fokozhatósága melletti érv súlyos logikai hibákkal terhelt.

grigorij 2014.09.11. 13:02:42

És pár éve, az a elvont művészfilmben, amikor a figura a földön ülve verte ki fröcsögésik a faszát, miközben fojtogatta magát az ajtókilincsre akasztottan?

mojoking77 2014.09.11. 13:40:37

Money Train,
Wesley Snipes, Jennifer Lopez. A film kozepe korul lathato agyjelenet a felvetel alatt "csuszott at' valodi egyuttletbe. A rendezo diszkreten kikuldte a stabot, majd o is tavozott... :)

dieter1 2014.09.11. 14:41:45

Az Igazából szerelem c. film jutott eszembe, ahol a soft szexfilm forgatásán "ismerkednek" az aktus mímelése közben. Tündéri jelenetek :-)

Dr_utcai_arcos 2014.09.11. 14:43:14

@grigorij: Hát igen a Ken Park sok kérdést vetne fel. Meg az Antikrisztusban is simán elhiszem, hogy Dafoe saját maga "dublőre" volt :D!

H.Krisz 2014.09.11. 15:08:21

Ken Park? 9 song? Ex-Drummer? Kids? vagy a Brown Bunny ahol Vincent Gallo péniszét Chloe Sevigny ápolja le addig amíg kifolyik a száján minden? (igaz, hogy az ex csaja volt és így bevállalta a szerepet, bár érdekes lett volna, ha Winona Ryder vagy Kirsten Dunst elvállalják a szerepet, mert előbb nekik ajánlották fel) A 9 dal-ban is számtalan valós szexet lehet látni. A cikkben csak az hibázik, hogy amikre hivatkozik technikák még nem léteztek a 90'-es és 00'-es éve elején. Tehát azokban a filmekben vagy dublőrt alkalmaztak vagy az van amit láttak az emberek. :-)

Gunsmoke 2014.09.11. 18:42:44

*Off: Hello! Bár még csak mostanában fedeztem fel a blogot, jók az összeállítások és a blog kinézetre is elég tetszetős. Viszont egy jó kis "cégér" még igazán kellene, mert az a felső itis kép elég randán nézik ki. Na mindegy... gyorsan összedobtam neked egy szerintem f@szább "bannert" (ha tetszik, innen letöltheted: app.box.com/s/mze509u4poj0ja3kxn3m). És ha már annyit dolgoztam fel (10 perc :)), akkor szerintem egy darabig használhatnád is.

Gunsmoke 2014.09.11. 18:44:18

@Gunsmoke: a zárójel miatt nem működik a link, de ez már igen: app.box.com/s/mze509u4poj0ja3kxn3m

bloggerman77 2014.09.11. 21:02:23

Margot Stilley a 9 dalban valós szexet mutat be - igaz a partnere a pasija volt, úgyhogy nem kellett különösen rákészülniük. :)

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2014.09.11. 23:12:18

@mojoking77: Igazából ezt a sztorit már 23 éve meséli Hollywood, csak Jack Nicholson és Jessica Lang párosával a Postás mindig kétszer csenget forgatásán.

GGZs · http://ajemdibi.blog.hu 2014.09.12. 12:37:41

@Gunsmoke: Nagy király vagy, köszönöm. :) Mostantól ezt használom, de örülnék, ha néhanapján küldenél azért még néhányat! :D
süti beállítások módosítása