Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

The Walking Dead- A járkálók harmadik éve

2013. április 03. - GGZs


Szezonértékelés, legjobb pillanatok, kulisszatitkok az eredeti befejezésről, jövőbelátás. Helyezd magad kényelembe és kezdhetjük is!

Véget ért a harmadik évad, túl vagyunk a szezon fináléján és csaknem minden rajongó boldog lehet a látottakkal, a The Walking Dead kitörölhetetlen nyomokat hagyott a popkultúra emlékezetében, és akárhány szezont is fog még megélni, már biztosan kijelenthető, hogy örök hivatkozási pontként fog szolgálni a sorozatkedvelők köreiben. Lehet szeretni,lehet nem szeretni, egyet viszont nem lehet: nem beszélni róla.

Mi is a The Walking Dead? Horror ? Thriller? Dráma? Mindegyik és egy kicsit több. Teljes mértékben legalizálta a zombikat, olyan mértékben tette népszerűvé és komolyan vehetővé az évtizedes hagyományokra tekintő zombizsánert, amire még soha nem volt példa. Mindezt úgy sikerült elérnie, hogy nem tért el az alapoktól, viszont most először töltötte fel a társadalomkritikán kívül igazán jól kitalált karakterekkel, olyan ízig-vérig hétköznapi figurákkal a sztorit, ami mindenki számára nézhetővé és élvezhetővé teszi ezt a zombiapokalipszist. Mindenki talál olyan karaktert, akivel szimpatizálhat. Daryl hihetetlen népszerű például, ami nem csoda: ki ne akarna maga mellett tudni egy ilyen jószívű, egyszerű és kitartó jellemet, akire mindig számíthat?Walking-Dead-Made-to-Suffer-Group-Big.jpg

A sorozat legnagyobb problémája nem más, mint saját maga. Túlságosan sokrétű a célközönsége ahhoz,hogy mindenkit maradéktalanul kielégítsen, túl sok szereplője van ahhoz, hogy ne találjon mindenki magának benne egy olyan szereplőt, akit kifejezetten unalmasnak vagy idegesítőnek találjon. A horror-rajongónak kevés a hentelés, a drámásoknak túl sok, az akció-függőknek kevés a lövöldözés, vagy bénának tartja a megvalósítását, a széria pedig megpróbál mindenkinek kedvezni. Minden részben változtatnak az arányokon, az egyik összetevőt mindig előtérbe helyezik. Ezáltal mindenki megkapja a magáét, azok a nézők pedig , akik minden összetevővel szimpatizálnak, nos azok egyenesen a mennyországban érezhetik magukat. Soha nem tudhatod, mit hoz a következő rész, melyik irányba fókuszál most a történet, nem tudhatod ki hal meg, ahogy arról is csak nagy vonalakban lehet fogalmad, milyen irányba fog tartani a következő évad.

Kirkmanék meg merték tenni azt is, hogy eltérjenek a képregényektől, amivel végképp kiszámíthatatlanná vált az egész történet, így mindenki sötétben tapogatózhat hőseink további kalandjait illetően.

Plusz kapunk egy csomó olyan apróságot, szimbolikát, ami valami egészen zseniális!

The Walking Dead 3. évad: 10/9.( a hibái ellenére is még mindig nagyon jó!)

Nálunk sehol nem került adásba, ami talán még jobban rájátszik itthoni kultuszára, a magyar rajongói oldal lassan tízezer taghoz közelít. Bűnös élvezet.

 

 

A továbbiakban SPOILER-ezünk, megtekintése csak saját felelősségre ajánlott!!!

Megidézzük a harmadik évad legemlékezetesebb pillanatait, ami talán a háborgó nézőket is elgondolkodtatja a véleményükön. Jöjjön hát tizenvalahány olyan pillanat, amit veszettül nehéz elfelejteni.

 Rick levágja Hershel lábát.

T-Dog meghal,de megmenti Carolt.

Carl lelövi az anyját, hogy az ne változzon át.

Glenn a székhez kötözve harcol a Merle által ráengedett zombival.TWD_GP_307_0726_0137-620x436.jpg

Maggie a Kormányzó vendégszeretetét élvezi.tumblr_me616fGVfE1qmn1j7o1_500.giftumblr_me53kpRKCd1rojer5o2_500.gif32917-Merle-Glenn-Maggie-Governor-Wa-iHWy.gif

Milton tesztje Andrea közreműködésével Mr Coleman-en, avagy mennyi humánum marad egy zombiban.vlcsnap-2013-02-08-22h51m10s243.png

Kormányzó lánya, Michonne és üvegdarab a szemben.walking_dead_ep8_7.jpg

Testvérek egymás mellett.the-suicide-king-5.jpg

Daryl  megment egy családot a harapdálóktól(meg kicsit Merle-től).dead2-4_3_r541_c540.jpg

Daryl megmenti Ricket.45c49c57caa8c7d3d55e221c66809010.jpg

Rick látomásai Loriról.twd-gp-312-0911-0054jpg-42091e79dd9ec4c5.jpg

Az első lövés, Axel halott, Carol a testét pajzsként használja.image1.jpeg

Michonne, Carl és a családi fotó megszerzése.TWD_GP_312_0917_0010 (1).jpg

Andrea menekülése a raktárépületben.laurie-holden-the-walking-dead-prey.jpg

Merle halála, Daryl könnyezik.daryl-crying.jpg

Eljegyzés egy nem éppen romantikus háttérrel.

A nagy találkozás.

A Kormányzó mészárol.The-Walking-Dead-Finale-Governor-2.jpg

Andrea halála.

Érdekességek:

  • Andrea halála a harmadik évad forgatásának kezdetén még nem volt tervbe véve, a sorozat azóta már leköszönő showrunnere, Glen Mazzara jött elő először az ötlettel, ami nem kevés vitát és nézeteltérést váltott ki a sorozat írói között, mígnem aztán úgy döntöttek, hogy véghez viszik a tervet. Valljuk be, ez azért tökösségre vall, a képregényben Andrea ugyanis igazi nagyágyú(comic-SPOILER: mostanság ott épp Rickkel kavar).
  • A Miltont alakító Dallas Roberts már tavaly ősszel tudta, hogy karaktere meg fog halni. Ellenben nem úgy halt meg az évadzáróban, ahogy azt eredetileg tervezték. Első körben úgy volt, hogy bemegy Andreához, összeszedi az asztalról a kis kínzóeszköz gyűjteményt, kiviszi, aztán a mindvégig jelenlévő Kormányzó teljesen váratlanul  gyomron lövi, majd ugyanúgy otthagyta volna kivérezni, mint a végső verzióban. Aztán nemcsak üldögélt volna, hanem próbált volna kijutni meg segíteni Andreának, míg végül át nem változik. Leforgatták azt is, mikor megharapja Andreát. Legvégül pedig csak Tyreese és egy másik karakter talált volna rá, Rickék nem lettek volna ott. Pár hónappal az első verzió felvétele után hívták fel Robertset, és vették újra majdnem az egészet, és ekkor készítették az évadzáró első képsorait is, mikor a Kormányzó Miltont bántalmazza. Egyébként a neten keringenek képek az első felvételről, amiken Milton szemüveges járkáló, az adásba került verzióban ezt ugye leverték róla.cats.jpg
  • nem valószínű, hogy Milton többet látható lesz, Roberts szerint nem lesznek a Kormányzónak látomásai róla, ahogy fehér ruhában grasszál. Reméljük.

 

 

Mi lesz a negyedik évadban? Összesepert hírmorzsák Robert Kirkmantől és a producerektől.

  •  mindenképp nagy dolog, hogy Tyreese és Rick végre egy csapatban játszik. Rengeteg jó sztori van kettejükről, ezekből néhány látható is lesz,
  • Ricket Carl kegyetlensége(megölte a magát megadó srácot), a Kormányzó viselkedése és Andrea halála megváltoztatta, újra az embereket megértő és mindenkinek segíteni próbáló énje került elő, most már nem hagyná ott például a hátizsákos csókát(12. rész). Ennek eredményeként az új évadban a Woodburyből áthozott emberekkel kiegészülve próbál majd meg új közösséget építeni, ami a múltat és a fia reakcióját figyelembe véve nem lesz olyan egyszerű.
  • Carl a zombik-lepte világban nőtt fel, ami nem épp a legjobb hatással volt rá, kemény döntéseket meghozó"'gyerekkatona" vált belőle, a kérdés pedig az: van-e számára visszaút, vagy egy embertelen világban csak embertelen módon lehet életben maradni? Apjának sikerül visszaterelni őt, vagy ő tereli el az apját a humanitás útjáról?
  • egy dolog biztos: a negyedik szezon a börtönben fog kezdődni, de korántsem biztos, hogy ott végződik. Az alkotók folyamatosan új helyszíneket keresnek.
  • a Kormányzót alakító David Morissey még egy évadra kapott szerződést. És hangsúlyozták, hogy a háború még nem ért véget.
  • már beindult a casting, az egyik új szereplőt Roy Starknak fogják hívni, aki régen katonai orvos volt és kísérti a múltja. Ez a leírás ráillik a képregényben Abrahamnak hívott tagra.

 

A szünetben ezen a blogon lesznek még bőven TWD posztok. Ahogy Rocky Balboa mondaná: van még cucc a pincében!

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr925189259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

É2I 2013.04.04. 10:06:58

Vigyázat, spoilert nyomokban tartalmaz:

Jó kis sorozat ez, de a távolba révedő, sírós tekintetű svenkeket most már hanyagolni kellene. Bár, hogy Andreát kinyírták egyel kevesebb lesz.

Nekem az tetsz/ik/ett, hogy volt sztorija, amiben volt fordulat is bőven és nem féltek 1-1 főbb szereplőt sem kinyírni benne, csak azért nehogy veszítsenek nézőket.

Nem kapkodták el a kamerát a húzósabb jeleneteknél sem és nem spóroltak a maszkmestereken. Ugyanakkor már túl könnyen iktatják ki a zoombikat, mintegy háttérbe is szorítva ezzel ezt a vonalat. Azért az első két évadban jobban lehetett parázni.

A kormányzó karakterét viszont túlhúzták, a végén a két katonájának egyszerűen ki kellett volna nyírniuk.

Mindenesetre várom a negyediket.

Amúgy jó a blog, subscribe :)

Nproject 2013.04.04. 12:09:19

"Ricket Carl kegyetlensége(megölte a magát megadó srácot), a Kormányzó viselkedése és Andrea halála megváltoztatta, újra az embereket megértő és mindenkinek segíteni próbáló énje került elő, most már nem hagyná ott például a hátizsákos csókát(12. rész)."

"vagy ő tereli el az apját a humanitás útjáról?"

Ez a két írás ellentmond egymásnak.
Ha már újra a régi lett Rick, akkor, a fia hogyan téríthetné az embertelen bánásmódhoz?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.04. 19:57:34

@Nproject: ahogy te is írod ÚJRA a régi. Ahogy egyszer megváltozott miért ne változhatna megint?!
süti beállítások módosítása