Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Így született a No, megállj csak!

2014. március 19. - GGZs

NuPogodi.jpg

 

Gyerekkorom egyik kedvenc rajzfilmje volt a „Nu, págágyi”, amiben a Farkas a Nyulat próbálja elkapni. Poénjai és alapszituációja legfőképp a Tom és Jerryre hasonlít, a széria atyja, Vjacseszlav Kotyonocskin elmondása szerint azonban ők a készítéskor nem azt próbálták utánozni(egyébként ekkor nem is láttak még egyetlen epizódot sem a legendás macska-egér párharcból), hanem a II. világháború idején készült Disney-rajzfilmeket vették kiindulópontnak.

 

nu_tom_da_pogodi_jerry_by_rottweilerdog-d5e5b80.jpeg

 

A széria 1969 január elsején startolt, az első epizód még kísérleti jelleggel készült, nem tudták hogyan fogadják a nézők. A fogadtatás pazar volt, így nekikezdtek gyártani a többi részt.

 

 

 

 

1986-ig összesen 16, egyenként tízperces rövidfilm készült a szovjet Szojuzfilm égisze alatt. A részeket csak számozással különböztették meg egymástól, de mivel minden rész más-más környezetben játszódott, a közönség a helyszínek neveivel emlegette őket. A Farkas hangját adó Anatolij Papanov halálakor(aki egyébként azután kapta meg a szinkronhangot, hogy az első kiválasztottra nem bólintott rá a korabeli pártvezetés) felfüggesztették a szériát, mert úgy érezték, hogy senki nem pótolhatja a szerep miatt hihetetlen népszerűségnek örvendő színészt.

 

tumblr_mxmqg90rJS1rltimjo1_400.gif

 

 

Aztán 1993-ban az aktor megmaradt hanganyagait felhasználva újabb két rész készült, majd abbahagyták. Kotyonocskin fia 2004-ben két epizód erejéig újra elővette a legendás figurákat, a két főszereplő hangját új színészek adták.

 

tumblr_n0ucadaj0N1smewu3o1_400.gif

 

A nyuszi szerepel kevesebbet, ő a dolgos, egyszerű pozitív hős, akit a rossz-fiú farkas meg akar enni. Az a Farkas, aki roppant érdekes karakter. Egy igazi vagány huligán. Cigizik, trapéznadrágot hord, rockzenekara van és motorozik.

 

tumblr_mu8jpyRFMQ1qdkam5o3_500.png

 

Sokan azt az ideológiát látják benne, hogy a Farkas a feslett Nyugatot képviselte, aki nem bír el a becsületes Keletet jelképező Nyúllal, sőt néha annak a segítségére szorul.

 

tumblr_my2r0pPD0h1smewu3o1_400.gif

 

A főcím zenéje magyar, Deák Tamás Vízisí című művének vágott változata, ami a Magyar Rádió Tánczenekarának előadásában hangzik el.

 

 

 

Manapság Kelet-Európában és nálunk is rengeteg rajongója van még, Oroszországban most is a legnépszerűbb rajzfilmnek számít.

 

tumblr_n1dvl6Lip21smewu3o1_400.gif

 

 

Számunkra, akik gyerekként még úttörőnyakkendőt hordtunk, különleges íze van a Nu págágyinak. Poénjai a mai napig megnevettetnek, figuráiról és cselekményéről pedig lerí, hogy a keleti blokk szülötte, így nézése közben bőszen tudunk nosztalgiázni. Mert emlékezni csak a szépre érdemes.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr125869244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.19. 13:32:42

van olyan jó, mint a tom és jerry és totál ül az összehasonlítás is.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.03.20. 16:30:23

egyik volt osztálytársamnak megvolt orsós tekercseken - nem tudom hogy hívják - és lehetett előre/hátra is nézni

min 2014.03.29. 12:30:17

Melyik rész a síelős?
süti beállítások módosítása