Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Paul Walker emlékére (1973-2013)

2013. december 04. - GGZs

A tragikusan elhunyt színészt mindenki a Halálos iramban Brianjeként azonosította. De az ismert filmszerepein túl  mit tudunk még róla? Ki volt ő valójában? 

Paul-Walker-Memorial.jpg

Paul már akkor az autóversenyek szerelmese volt, mielőtt a neve eggyé vált volna vele. Interjúiban gyakran burkolt megjegyzéseket tett arról, hogy fiatal korában részt vett illegális amatőr-versenyeken. Mikor egy riportban konkrétan rákérdeztek, ő egy huncut mosoly és kacsintás kíséretében így felelt: "Nem versenyeztem."

2010-től részt vett a fél-profi Redline Time Attack elnevezésű sorozaton, emellett egy autó-tuning bolt társtulajdonosaként is időt szentelt egyik kedvenc elfoglaltságának. Egyébként ennek a cégnek volt az ügyvezető igazgatója Roger Rodas, aki a végzetes balesetnél a volán mögött ült.

25242_1237408821965_1431589247_3051.jpgA versenyen egy BMW M3 E92-vel indult.

Nagyon gyakran a híres oceanográfus természetvédőt, Jacques Cousteau-t nevezte meg példaképének, amin először igencsak csodálkozhatunk. Viszont ha rájövünk, hogy az egyetemen tenger-biológusnak tanult, akkor már nem annyira. Mindig lenyűgözte Cousteau egész életén át tartó elhivatottsága a munkája iránt, ő is ezzel szeretett volna foglalkozni. Aztán a Pleasentville-ben vállalt szerepe keresztbe húzta a számításait. A terve az volt, hogy játszik abban a filmben, a gázsiból kifizeti kölcsöneit és visszamegy befezni a tanulmányait. A filmipar ellenben nem így gondolta. A gyerekként különböző tévéreklámokban és sorozatokban feltűnő Paul sorra kapta az ajánlatokat, aminek ő nem tudott ellenálni.

highway-to-heaven.jpgÚt a mennyországba(1986)

A 2005-ös A tenger vadjainak forgatásán a rengeteg vízalatti felvételnek hála újra előtört addig elfojtott szenvedélye, aminek eredményeként 2006-ban a Billfish Foundation(Kardhal Alapítvány) igazgatótanácsának tagja lett, akikkel a halpopulációt és az óceánok egészségét figyelték szerte a világon. 2010-ben a National Geographic stábjának kamerái előtt 11 napot töltött Mexikó partjainál nagy fehércápák befogásával.

expedition-great-white_1.jpg

"A tenger valójában egy nagy rejtély. Valószínűleg sokkal több idegen élőlény van az óceánok mélyén, mint a világűrben."

Másik nagy kedvence, a szörfözés is a vízhez kötődik. Neki ez egyet jelentett a tökéletes kikapcsolódással, egy olyan hobbit, ami igazán megnyugtatta. Ilyenkor az egész világ megszűnt számára létezni. 

image.jpeg

13 éves korától foglakozott harcművészetekkel, a brazil dzsiu-dzsicut pedig igen komolyan vette, egészen barna övig jutott, ami a második legmagasabb szint ebben az önvédelmi ágazatban. Mostanság is szorgosan készült az első fokozat eléréséhez. 

1453426_639759909400968_493907060_n-2.jpg

Ahogy idősödött, úgy kezdett egyre jobban lenyugodni, egyre nagyobb örömét lelte a vadvilág fényképezésében vagy a botanikában.

2010 januárjában Haitibe utazott, hogy a földrengés által letarolt Port Au Prince-ben segítsen az áldozatok segélyezésében. Az itt töltött idő alatt rájött, hogy az ilyen és ehhez hasonló katasztrófahelyzetekben elég nagy eltérések vannak a segítő emberek szaktudásában, ezért sok esetben a megfelelő képzettség hiánya miatt nem működik jól az ellátás. Olyan mélyen beléivódtak a látottak, hogy jónéhány barátja segétségét kérve megalapította a ROWW(Reach Out WorldWide) nevű non-profit szervezetet. Rengeteg szakképzett önkéntes csatlakozott hozzájuk, ami lehetővé tette, hogy katasztrófa esetén azonnali, hatásos segítséget tudjanak nyújtani. Gyorsan érkeznek, közlekedhetővé teszik a helyszínt, gondoskodnak az alapvető ellátásról, orvosi segítséget nyújtanak a túlélők fájdalmának enyhítésére, így adva reményt a borzalmakat átélő embereknek. Csapata érdekében Paul is szerzett egy mentőápolói oklevelet és paramedikusnak akarta tovább fejleszteni magát.

reach-out-worldwide.jpeg

Huszonöt évesen véletlenül ejtette teherbe Rebecca McBraint. Az akkor még igencsak kicsapongó életet élő színész keresztény neveltetése miatt sokat rágódott azon, hogy ezután elvegye-e gyermeke anyját. Szíve és vallása azt mondta, hogy nősüljön meg, az esze viszont ellene volt, ezért végül nem tette meg. Hogyan is tehette volna, hiszen nemcsak Rebeccával, hanem a barátnőivel is eltöltött jópár éjszakát. Saját bevallása szerint ekkoriban egy igazi állat volt, egyik nőjéhez sem állt hozzá komolyan, egyszerűen csak jól akarta érezni magát. Emiatt lánya, Meadow tizenkét éves koráig az anyjával élt Hawaii-n. Az évek azonban nem teltek el nyomtalanul, Paul hiába támogatta Meadowt anyagilag, bűntudata egyre csak nőtt, lassan rájött, hogy élete legnagyobb hibáját követi el, ha nem vesz részt lánya mindennapjaiban.

Aztán 2011-ben a lány Kaliforniába költözött, ami igazi gyógyírt jelentett Paul elkeseredettségére. Ezután együtt éltek és szoros kapcsolatot alakítottak ki egymás között.

"A lányom most már teljes egészében velem él és ő a legjobb társ a világon! Soha semmi hasonlóval nem volt még dolgom egész életemben. Mindig úton voltam. Tizenhat éves korom óta egyedül éltem. Harminckét éves koromig nem volt lakásom. Tizenhat éven keresztül szó szerint a bőröndjeimből éltem."

Paul végre letelepedett, lánya mellett igazi otthonra lelt. Megkapta élete legfontosabb szerepét és legnagyobb kalandját: igazi apa lehetett.

paul-walkerpaul-walkerpaul-walkerpaul-walkerpaul-walkerpaul-walkerpaul-walkerpaul-walkerpaul-walkerpaul-walkerpaul-walkerpaul-walkerpaul-walkerpaul-walker-22.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr885671751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szelid sunmalac 2013.12.05. 14:01:05

Eloszor is, a brazil dzsudzsucu-t elirtad. Masreszt nem igazan kulonbozik a "sima" dzsudzsucutol, csak annyiban, hogy a japan mester braziliaban tanitott tovabb. Harmadreszt a barna ov ott csak kozepfokozat. Negyedreszt, a kepen mar eleve rossz a fogas, mert nem a kezellel kell elorenyomni a fejet, hanem tenyerrel.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.05. 14:02:18

jó tág érdeklődési köre volt neki.
Meg ideje és pénze, hogy ezeknek élni is tudjon.

antyg (törölt) 2013.12.05. 14:21:49

@Szelid sunmalac: Na Te kis okostojás, miután kiélted magad, inkább tanulj, a fokozatok öv szinten így mennek a BJJ-ben: fehér, kék, lila, barna, fekete, fekete-piros és piros (a fekete itt is legmagasabb öv, az ez felettieket, már csak dan-oknak nevezik, mint sok más harcművészetben). Tehát az író jól mondta, lehet nevezni a második legnagyobbnak, csak dant nem szerzett (a fekete felérhet az első dannal is). Tehát, ha ez a rész nem megy, akkor megkérdőjelezem, hogy a képen látható fogást Te tudod-e jobban, akinek a fentiek miatt fingja nincs róla, vagy az, aki esetleg jó pár éve tanulja is!! És még egy, az a bizonyos mester, dzsúdószakértő volt (a Kódókan-dzsúdón és a kószen dzsúdón alapszik), ami szintén egy másik küzdősport (ez is egyes), megsúgom, ez a mester, akiről írtál Maeda Micuo volt, még 1910-es években, de a megalkotásban Carlos Gracie és Helio Gracie is részt vettek, akik viszont Brazilok! (ja igen: és brazil dzsúdzsucu). Bővebben a küzdősportról a Neten is olvashatsz!

Szelid sunmalac 2013.12.05. 14:26:50

@antyg: Akkor most tedd melle a tobbi kuzdosportban az ovfokozatokat, aztan nezzuk hol van a barna. Mert hogy nem a negyedik, hanem mondjuk van ahol pont a hetedik-nyolcadik: pl. feher, narancs, piros, kek, vilagoszold, sotetzold, vilagosbarna, sotetbarna, fekete, danok. Errol ennyit.
A fojtofogast meg kerlek vazold, ha ugy kell csinalni, ahogy kepen van. Most komolyan linkeljem be neked hogyan kell?

antyg (törölt) 2013.12.05. 14:36:09

@Szelid sunmalac: Linkelni bármit én is be tudok, és mivel millió egy küzdősport van, és elsősorban én csak a kyu kushin kai karate-ban vagyok jártas, nyugodtan linkelheted, ha nem tanultál ilyen küzdősportban, akkor ne nagyon okoskodj, hogy milyen övek vannak, meg hogy kell egy fogást megcsinálni.
"hanem mondjuk van ahol pont a hetedik-nyolcadik", igen, van, és van ahol kevesebb van, és van, ahol több is, van ahol, a fekete után, nincs egyéb szín, csak danok vannak. de ott van az a sok van, a BJJ-nél annyi van, amit leírtam, nem több! Nézd meg a Neten! Hogy hogyan kell csinálni? ez olyan, mintha egy néző akarná megmondani a boxolónak, hogyan kell boxolni... csak okoskodás, ha azt mondod, hogy már min 20 éve űzöd a BJJ-t és úgy mondod, hogy rosszul csinálja, akkor elhiszem (talán) (mert messziről jött ember azt mond amit akar), de ha nem, akkor ne egy olyannak mond, aki gyerek kora óta végezte (min 20 éve) és azt rosszul csinálja... főleg annak, aki megszálott volt ebben... ők azok, akik biztos nem csinálják rosszul az adott fogást!

antyg (törölt) 2013.12.05. 14:37:36

Ja igen, mi az, hoyg tegyem mellé, az egyes küzdősportok fokozatait nem lehet összehasonlítani, olyan mint almát a körtével összehasonlítani, lehet, de egy baromság, az egyikben, mondjuk 5féle öv van, a mésikban meg 8, hogy húzol párhuzamot a kettő között!? Sehogy, igen erről ennyit!

Szelid sunmalac 2013.12.05. 14:42:36

@antyg: Nezd. Naluk is het ovfokozat van, nagyjabol mint mashol. Naluk a barna a negyedik, mashol a hetedik. Igen nehezen tudom elkepzelni, hogy a negyedik ovvizsgad utan barnaoves legyel a klasszikus ertelemben. Ha szerinted igen, am legyen. Mindenesetre nalunk mire arra szintre eljutottal, addig tul kellett esni par igen kemeny vizsgan, es bizony neked is. Tudom, mert tobbek kozt pont kyu-t is csinaltam. Meg shito-ryu-t is, ahol egyebkent kulon box edzesek is vannak, tehat arrol is beszelhetunk.
A fojtofogasrol meg annyi a velemenyem, hogy a lenyege ugyebar hogy a ket utoeret elszoritsd, tehat a konyokhajlatba kell beszoritani. Szerinted abban a pozicioban melyik a konnyebb, a kezfejeddel nyomni elore, vagy a tenyereddel?

antyg (törölt) 2013.12.05. 14:55:32

@Szelid sunmalac: "Naluk a barna a negyedik, mashol a hetedik." Pont ezért nem lehet összehasonlítani két egymástól különböző küzdősportot, mert ha összelehetne, akkor mindegy lenne egy versenyen, hogy milyet használsz, abból lenne az ős káosz!
Szerinted a fojtófogásos bohóckodásnak szánt képet azért csinálták, hogy megmutassa, mennyire profi a közdősportjában? Ezzel akpcsolatban amerikában épp tavaly halt meg egy ember, mert a testvére rajta mutatta be a pontos fojtófogást!
velvet.hu/sztori/2012/04/05/otthoni_pankracioba_halt_bele_a_ferfi/

Szelid sunmalac 2013.12.05. 15:05:47

@antyg: A hulye!
Persze, hogy egy az egyben nem lehet osszehasonlitani! Ebben egyet is ertunk. De tovabbra is fenntartom, hogy mivel naluk a fekete utan meg kovetkezik a piros-fekete, meg piros, ezert a barna naluk kozepszintnek felel meg, es nem hasonlithato ossze a mashol magasabb szintu barnanak.

vittore 2013.12.05. 16:20:31

@Szelid sunmalac: @antyg: Gratulálok a releváns vitátokhoz. Paul legyen Neked könnyű a föld!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2013.12.05. 16:31:51

Miért nem tud valami rohadék megdögleni,és miért egy ilyen embernek kell meghalnia???:((

Macropus Rufus 2013.12.05. 16:41:32

nem értem ezt a nagy búsúlást. Mindehol ez folyik. Szegény srác, meg jaj de rossz most mindenkinek.

Elősszőr is: megérdemelte. Az a kocsi legalább 200-240-nel ment (vagy gyorsabban ui. az index-hu-n van egy kép egy ugyan ilyen kocsiról, az 240-nel verte telibe az akadájt, és jobb állapotban van mint ez) A videó szerint is betartotta a 35mph-t... Vagy az 55?

Az, hogy csak ők haltak meg a vak szerencsének köszönhető semmi másnak. Mind a kettő egy béna sofőr volt, ui. a jó söfőr tisztában van a képességei határaival, és nem veszegeti azt feleslegesen, ráadásúl nem lakott területen belül.

Aminek örűlni lehet az az, hogy szerencsére másnak nem lett baja.

megjegyzem: pár éve nálunk volt hasonló, ott egy két sportkocsi versenyzet a pályán. Aztán összementek, tűz miegymás. A fórumok emberinek a nagyrésze szerint meg kellett volna ott dögölniük, meg sokan azt is írták, hogy ők látták, de biz nem segítettek nekik (segítség nyújtás elmulasztása). Itt meg hasonló szitu, csak lakot tereületen belül. Jaj szegény...
érthetetlenek az emberek.

nyikk 2013.12.05. 17:34:55

@Macropus Rufus: Észre kellene venni, hogy akiról a cikk szól, az vétlen utasként maradt ott...

Macropus Rufus 2013.12.05. 17:48:12

@nyikk: vétlen utas akkor lett volna ha nem ő adta volna oda a kocsit ennek a baromnak.

szumátrai szikár szatír 2013.12.05. 21:02:47

Macropus Rufus: Anyád is megérdemelte volna, de még az előtt hogy megszülettél, te egysejtű!!!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2013.12.07. 18:19:19

@Macropus Rufus: Viszont anyád nem érdemelt meg téged!
Szegény...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2013.12.07. 18:22:05

Már megint egy a témával kapcsolatos írás,ahol megjelenik egy vadbarom!
süti beállítások módosítása