Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

The Walking Dead- A járkálók nyomában

2013. március 12. - GGZs

The-Walking-Dead-Daryl-Dixon (620x246).jpgA jelen talán legmenőbb és legszínvonalasabb televíziós sorozatáról, a hazánkban mindeddig be nem mutatott, de még így is óriási rajongótáborral rendelkező The Walking Dead keletkezéséről és hátteréről lesz szó ebben a cikk-sorozatban, ahol legelőször is a széria alapjául szolgáló képregény és annak kiagyalója, Robert Kirkman lesz a téma középpontjában.

robert-kirkman-photo-by-matt-hoyle-2012 (598x600).jpg

Kirkman 1978. november 30.-án látta meg a napvilágot Kentuckyban, és manapság is ott tengeti hétköznapjait. Pontosan be tudjuk lőni, hogy milyen a viszonya a képregényekkel arról, hogy a fia a Peter Parker Kirman nevet kapta Pókember civil személyisége után. Első képregénye a 2000-ben a saját résztulajdonú kisvállalata által kiadott Battle Pope volt, aminek főszereplője az iszákos nőfaló Második Oswald Leopold pápa, aki összetűzésbe kerül nemcsak Luciferrel, de magával Istennel is, segítője pedig nem más, mint Jézus.Ezután 2009-ig többször bedolgozott szabadúszóként a Marvelnek, ahol írt többek között X-Men-t és Pókembert is, meg egy ötrészes sorozatot Marvel Zombies címmel például. Igazán azonban az Image kiadónál érezhette otthon magát, aminek meg is lett az eredménye, partneri szerződést kapott és cégével csatlakozott a többi  Image-n belüli partnercéghez, azóta pedig szalad a szekér.

5150732748_74ee6a1e46_z (620x334).jpg

2003-ban Tony Moore rajzolóval közösen készítették a The Walking Dead című, azóta is futó havonta megjelenő képregénysorozatot, ami 2010-ben elnyerte az Eisner-díjat, a képregények Oscarját, 2012-ben pedig a századik szám az év legnagyobb számban eladott füzete lett, ami hatalmas teljesítmény egy szuperhős-mentes sorozattól, a graphic novel-ek között pedig a legelső száma lett lista-első, ami ékesen bizonyítja, hogy bőven van még szükség újranyomtatásra. A történet Rick Grimes rendőr és családja valamint társai túlélésért folytatott harcát mutatja be egy zombik-lepte világban. És bizony a képregényben már évekkel Woodbury(a harmadik évad jelenleg itt tart, és a legújabb rész is jó volt) után járnak.

Sok párhuzamot nem érdemes keresni a füzetek lapjai és a sorozat jelenetei között, a tévés széria csak afféle ötletmerítő kútként tekint az elődre, és ez egyáltalán nem is baj, így legalább az olvasóknak is tudnak meglepetésekkel szolgálni. 

Comic vs Tvwalking-dead-tv-comic-comparison-rick_1.jpgRICK_GRIMES_cc.jpglori.jpgcarl.jpgglenn.jpgshane.jpgdale.jpgAndrea.+They+should+make+TV+andrea+more+like+comic+Andrea_851f1b_3860204 (620x441).jpg8-Michonne.jpgcaroljpg.jpgMAGGIE_GREENE_cc.jpg3-Hershel.jpg5-EyePatch.jpgTHE_GOVERNOR_cc.jpgdaryl_500.jpgdaryl-dixon-picture (620x414).jpg


Érdekességek:

  • Daryl nem szerepelt a képregényekben, a sorozat töltelékszereplői közé szánták(Merle,T-bone és a Morales család is hasonló cipőben járt), aki majd jól meghal,ha eljön az ideje, azonban olyan népszerűségre tett szert a nézők körében, hogy az alkotók ezt máig nem merték megtenni, sőt egyre inkább előtérbe helyezik (teszik mindezt nagyon okosan),
  • A Kormányzó nagyon tuti kis gonosz a képernyőkön, a füzetekben azonban még ennél is sokkal betegebb,
  • A tavalyi amerikai graphic novel toplistán hét TWD szerepelt, ebből kettő az első két helyen,
  • Az első évad több, mint húszfős táborából mindösszesen tízen szerepeltek a képregényben is,
  • Lori és Shane csak egy egyéjszakás kalandot töltöttek együtt, a sorozatban viszont hosszabb távon voltak szeretők,
  • Carol férjéről csak említést tesznek, látni viszont nem lehet a comicban
  • Kirkman ígéretet tett, hogy olyan karakterek és olyan cselekmény lesz a 3. évadtól, hogy az az olvasókat is meg fogja lepni,
  • Carl pólóján Science Dog szerepel, ami Kirkman egy másik képregényére utal,
  • egy emberre ötezer zombi jut mindkét szériában,

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr195128295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.13. 12:37:38

Daryl még most sem szerepel a képregényekben, mert az ő jogai a tv-nél vannak, nem???

Csak tervezik, hogy a sorozatbeli népszerűsége miatt előbb utóbb a képregényben is feltűnik MAJD.

Vagy rosszul tudom??

GGZs · http://ajemdibi.blog.hu 2013.03.13. 13:37:30

@doggfather: jól tudod, az itt látható rajzolt Daryl fanmade cucc vagy valami reklámanyag.
süti beállítások módosítása