Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Tényleg olyan rossz a Pappa pia és Az utolsó jedik, mint amilyennek mondják?

2018. október 03. - GGZs

lastjedicover_0.jpg

A válasz: nem és nem. Hogy mégis hogyan fér össze egy témában a kettő? Nagyon jól, a mai témánk ugyanis Hollywood és a gyűlöletkampány. És hogy mi köze ennek Soros Györgyhöz?

Semmi. Viszont egy nemrég megjelent tanulmány szerint az interneten erősen negatív buzzal fogadott Az utolsó jediket nem a rajongók kezdték darabokra szedni, hanem egy láthatóan irányított troll horda, akik célja a rajongók, és általuk az amerikai társadalom megosztása volt, egy olyan gyűlöletkampány része, amiről hál' istennek mi itt kicsiny hazánkban semmit sem tudunk. 

ekqpv59.gif

Az így kapott médiavisszhangot pedig egyértelműen arra használták, hogy az etnikai, nemi és szexuális diszkriminációt támogató szélsőjobboldalt erősítsék, tehát az amerikai alt-right mozgalmat és az orosz politikai irányzatot. Az már csak hab a tortán, hogy ez a negatív visszhang ugyanezt a célt érte el a világ elég többi országában, így nálunk is, hisz mi is az angol nyelvű online sajtót fogyasztjuk forrásként, ha filmekről van szó. 
giphy_24.gif

A tanulmány 960 olyan twitter-fiókot vizsgált, ahonnan tweetet címeztek a filmet rendező Rian Johnsonhoz. Ezen tweetek 21,9 százaléka volt negatív, de ami az egészben a durva, az az, hogy ezen negatív kommentek 50,9 százaléka politikai indíttatású volt, 5%-uk twitter botoktól, 16%-a (főként orosz) trolloktól, 30%-uk pedig politikai aktivistáktól származott. Az eset azért is figyelemreméltó, mert valószínűleg semmit nem tudunk tenni ellene.

tmp_mclfro_e9773d46bc61e447_thelastjedi59dd0ac991fa3.jpg

Persze nem az első ilyen eset, elég ha csak a 2016-os, Christian Bale és Oscar Isaac főszereplésével készült Az ígéretre gondolunk, ami az I. világháborúban, Törökországban zajló népirtásról szól, amiben több, mint másfél millió örmény vesztette életét, és ami minderről egy nagyszabású, 90 millió dolláros filmként mesélt.

images_24.jpg

A film bemutatója Torontóban volt, ahol 900 néző látta a filmet, és tapsolta meg végén, hogy aztán a készítők a film frissen elindított IMDb oldalán azt lássák, hogy majdnem 100 000 osztályzat érkezett már a filmre, és mindegyik egy nagy büdös egyes. Az esettel kapcsolatban megkeresték az IMDb illetékeseit, akik viszont semmit nem tehetnek az ilyen támadások ellen. Ez ugyanis az volt, később kiderült, hogy a török 4chan-en, az Incisozluk-on és társain arra buzdították a helyi internet társadalmat, hogy pontozzák le a filmet IMDb-n és YouTube-on, mert szerintük az nem jó a törököknek, ha egy olyan nagy, hollywoodi film sikeres lesz, ami történelmük egyik szégyenfoltjáról szól. A szó elszáll, az IMDb értékelés megmarad.

c024fefd4689e53343db60b996759672.jpg

De persze nemcsak negatívan lehet befolyásolni a filmek pontozását, hanem pozitív irányba is, köztudott, hogy vannak olyan oldalak, ahol már 28 dollárért lehet 100 jó IMDb értékelést venni. Ahogy tette azt valószínűleg a Tékasztorik filmmel kapcsolatban valaki, jól látható a különbség az amerikai és nem amerikai felhasználók pontszámai között. 

kepernyofelvetel_3372.png

Persze nagyobb csomagban a jó értékelés is akciós, 700 jó értékelést már 142 dollárért is kapni.  Egy ilyen csomagot választhatott az az ember is, aki a Pappa pia értékelését tornászta fel ezzel a módszerrel, lökve ezekkel az egekbe eme csodás magyar film pontszámait.

kepernyofelvetel_3374.png

 

Bár az átlag magyar nézőt még nem befolyásolja, hogy milyen értékeléseket kap egy film, amire beül, azért egyre jellemzőbb tendencia, hogy előtte ránéz, mire adja ki a pénzét. Amerikában több tíz-száz millió dollár is múlhat egy film kritikai fogadtatásán, ezért ott ez egy sokkal érzékenyebb téma. És aki eddig az internet filmes szekciójára a béke szigeteként tekintett, azt el kell keserítenem, a különböző politikai irányzatok már ide is betörtek, hogy gyűlölettel és meg nem értéssel mérgezzék hétköznapjainkat. Mert mikor épp az utolsó jediről vitázol valakivel, akkor már lehet, hogy nem is a filmről vitázol, hanem világnézetekről. Szevasztok.

giphy_25.gif

 (via)

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr9714279129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

encir 2018.10.04. 17:44:12

Ugyan már...én aztán nagy Star Wars-rajongó vagyok, a lányomat pedig alig bírtam elrángatni, mondtam, hogy majd meglátod, milyen jó lesz - de a filmen konkrétan már röhögtem. Végül is úgy fogtuk fel, hogy önmaga paródiája, annak meg elég jó :)

nts 2018.10.04. 19:44:28

Én sem gondoltam vona, hogy ruszki trollokkal fogok valaha egyetérteni. De ebben igazuk van.

midnightcoder2 2018.10.04. 20:06:57

Az utolsó normális Star Wars a Jedi Visszatér volt. Ami azóta készült, az hulladék. Ami igazán szar volt az amúgy nem az Utolsó Jedik, hanem az Ébredő Erő. És nem (csak) a túltolt PC miatt, hanem mert a forgatókönyve egy rakás szar volt. A női főhős talál egy lézerkardot és ettől automatikusan Jedi mesterré válik aki kapásból lenyomja a főgonoszt. Szegény Luke-nak ehhez anno mit össze kellett gályáznia a Dagobán, és még így is levágták a kezét. Ja, és csóró guberálóhoz képest profi módon vezeti a Milleneum Falcont és persze a javításához is kiválóan ért. . A főgonosz pedig egy hisztikés idióta aki ha felidegesítik egy lézerkarddal rombolja le a saját űrhajója vezérlőtermét. Ja, és persze az aktuális Halálcsillagot is fel kell robbantani, mert ami jár az jár. Aztán az Utolsó Jedik erre az alapra építkezett, szarból pedig nemigen lehet aranyat csinálni akkor sem, ha ebben azért akadt egy-két értékelhető jelenet is.

A Pappa Piáról viszont nem tudok nyilatkozni, 45 után készült magyar filmet elvből nem nézek.

midnightcoder2 2018.10.04. 20:09:31

@midnightcoder2: A star warsos sztori amúgy igazából azért szomorú, mert van egy star wars könyves univerzum is ami létrejött az elmúlt pár évtizedben, benne igen jó művekkel is (Pl. Timothy Zahn könyvei) amiket legalábbis hivatalosan érvénytelenít ez a celluolidhulladék amit a mikiegér kifosott magából.

MEDVE1978 2018.10.04. 21:10:32

A baj az, hogy az Utolsó jedik még akkor is rettentően rossz, ha eltekintünk a teljesen felesleges ázsiai lányos szerelmi szállók. A baj pedig elsősorban a debil forgatókönyvre vezethető vissza, ami egyszerre köpi szemen a logikát és az előző részek történeti elemeit, karaktereit. Ezen az eladásorientálts pc narratíva már csak hab a tortán.

vasgyuszi 2018.10.04. 21:27:23

Hááát a Pappa Pia mindent vitt, olyan förtelmesen sz_r volt.

amaurote · http://anarchia2020.blog.hu 2018.10.04. 22:28:16

tehát akinek nem tetszik a disney sw-gyalázása, az orosz ügynök. értem.

Konzervtigris 2018.10.04. 23:17:48

Az Utolsó Jedi egy félreértett film. Valójában egy társadalmi dráma egy volt háborús hősről, a Lukról, akire a győzelem után már senkinek nincs szüksége. Először tanárként próbálkozik, de amikor vérben forgó szemmel támad az egyik diákjára, a Kilóra, és csak az utolsó pillanatban fékezi meg magát, akkor belátja, hogy ez nem neki való. Utána elmegy könyvtárosnak, de az első olvasó, az a csajszi rögtön azzal nyit, hogy ellopja a muzeális értékű könyvállományt, majd előjön a maki, és az egész kócerájt fölgyújtja. Erre a Luk a film végén öngyilkosságot köve el.

Fortress_ 2018.10.05. 07:07:13

Végre valaki blogos posztban is leirja: a neten százezerszám jelennek meg politikai indittatású es orosz érdekeket szolgálo troll - szavazatok, melyek a filmes oldalakon is ott hemzsegnek.

Donatus a Jerbiton 2018.10.05. 07:58:15

Az utolsó Jedikkel nem tudom mi a baj, veri az előzményfilmek minden részét. (OK, A Sithek bosszúja azért megközelíti)

A Pappa Pia viszont nagyon rossz, most láttuk csak, tv-ről felvéve. Még beszélgettük is a feleségemmel, hogy Szabó Kimmelt mivel zsarolhatták meg Vajnáék, hogy elvállalja ezt a szerepet.

bandiras2 2018.10.05. 08:19:43

Mi a gond Rey karakterével?
Helyettesítsük be Luke karakterére a történteket.
Luke egy senki, aki egyedül túlél a tatuini sivatagban. Megtalálja artudetut, akinek a csipogását természetesen azonnal megérti. Artu önként elismeri új gazdájának, és mindenhova követi. Obi van odaadja Luknak a fénykardot, majd soha többet nem hallunk felőle. Tréningre nincs szükség, Luke mesterszinten bánik a fénykarddal. Luke megtalálja a falkont, Han nincs sehol, csak csubi. Luke felszáll csubi az ágyúknál, majd lerepüli a TIE vadászokat az égről, olyan akrobatikával, hogy han hasraesik előtte, és könyörög hogy a haverja lehessen. Később kioktatja hant a falkon gépészetének lélektanából, amit han csillogó szemekkel hallgat, mert a falkon eddig szar volt, de luke megcsinálta.
Észrevétlenül belopakodnak a halálcsillagra, majd azonnal megtalálják a hercegnőt. Luke jedi elmetrükkökkel elküldi az őröket. Életében először kisérletezik ezzel, de természetesen működik.
Leia könyörög hogy a haverja lehessen, és vele mehessen, teljesen belezúgott, de friendzoned.
Jön a dart vödör! Luke elejti a kardot, de az a kezébeugrik. Ez az első eset, hogy ilyet próbált csinálni, de természetesen működik. Vader felajánlja, hogy kiképzi lukot. Luke nem érdekelt ebben, és helyette kisujjból lenyomja vadert, aki kezét vesztve a földre omlik. Luke életében először vívott fénykarddal, de ő a legjobb. Eközben Wedge antilles egy néhány vadászgéppel nekirepül a halálcsillagnak, és minimális ellenállással szembetalálkozva simán lenyomja. Lukot a végén beveszik az ellenállásba, és kapásból a vezérkarba, saját hajóval, hogy vezessen egy egy olyan fontos küldetést, amire évek óta készülnek. Wedge-ről nem hallunk többet.
Mégis mi a baj a sztárvórsszal???
És erre a szarhalomra rátetéztek a lilahajú feminista admirálispicsával, aki kapásból kiborított mindent, és megszűntette a nagy hajók korszakát, mert bevezette az új fegyvert: a HIPSZTERHAJTÓMŰ!!!!!
Hogy eddig erre senki nem gondolt!!!!!!!!!
Keress egy csühös kétütemű bontószökevényt, nem számít ha vontatni kell, csak a hiperhajtóműve működjön! Keress neki egy 100x nagyobb célpontot, -Droid! Nyomd meg a gombot! - Győztünk!
Retroshock csatorna csinált kiváló kritikát a youtubon. linkelni nem lehet, keress rá.

bandiras2 2018.10.05. 08:39:29

Egyébként meg:
Kylo és Rey harca Snoke testőrségével... Namármost hogy a pélóban működik az öröklés a shiteknél? A tanítvány megöli a mesterét. Kylo a tradícióknak megfelelően kicsinálta Snokit. Erre mit művel a testőrség? Ahelyett hogy fejet hajtanának új uruk előtt "ÉLLYEN A LEGFŐBB VEZÉR", nekiállnak emberkedni. A másik. Sósiklók... bazmeg... Oké, sósiklók. Mennek a kissebségi halálcsillag felé, mert ha elsütik, akkor bent mindenkinek vége, a hatóerejét se ismerjük, lehet kettélövi a hegyet. Erre visszarendeli??? Az a csávó, aki korábban kinyírta az ostrom csillagrombolót egy öngyilkos támadás élén?(nem mellesleg megmentve ezzel a csigatempós üldözési jelenetben a maradék hajókat az orbital bombardment ágyúktól). És ott megy a feka gyerek! Száguld a megváltó halál felé, ami majd időt ad a többieknek hogy valami történhessen! És mindjárt becsapódik a mikro deathstarba, aminek a robbanása jó eséllyel megtizedelné a lépegetőket is, és erre... NEKIMEGY BAZMEG!!! WTF WOMAN??? Most írtad alá a saját, és az összes társad halálos ítéletét, mert szeresd ellenségeidet! Persze plot larmour, mindenki túléli aki idáig eljutott... Ennél már nem lehet lejjebb. Az ellenállásnak van 1!!! darab csühös kétütemű bontószökevénye, annyi emberrel akik kényelmesen felférnek rá, és ennyi.
- Phasma kapitány... Egy új Boba Fett lehetett volna belőle, és erre mit csinál, az előző filmben elárulja urait, aktív részese lesz a Starkiller base elpusztításának, itt meg egyszerű hóhér, majd beszakad alatta a padló. De ne féljünk, Boba Fett is kimászott a Skarlakkból, szerintem túlélte. De minek?

tamask 2018.10.05. 08:40:31

@Jericho 1: Vagy egyszerűen a régi Star Wars filmeken felnőtt, mára felnőtté érett emberek szemében az új "dizni" filmek gyalázatos fércművek, tele politikai üzenetekkel, kvótakisebbségekkel, rettenetesen lapos forgatókönyvekkel, olyan karakterekkel, akikkel nem lehet azonosulni.

Ismerek én olyat is, akinek tetszenek az új Star Wars filmek. Egy 9 éves kelet-ázsiai fiú, akinek semmi viszonyítási alapja nincs. Neki tökmindegy mi megy a képernyőn, ha amerikai, meg agyon van reklámozva, minden chipses zacskóban Star Wars ajándék lapul, akkor rajong érte.

Kár a sikertelen filmek elleni közönséglázadást az oroszok nyakába varrni az oroszok sok ganéságot művelnek, de ha minden bokorban orosz ügynököket látunk, akkor az egész nevetségessé válik és a végén a valós orosz veszéllyel foglalkozókat is komolytalannak bélyegzik majd.
Mint a mesében, amiben a pásztorfiú folyton farkast kiáltott. Vagy amit a feministák művelnek, hogy minden szexuális aktust nemi erőszaknak tekintenek. Ezzel devalválják a szexuális erőszakot valóban elszenvedő nők jogos panaszait.

Az oroszok mellett a másik közellenség ma a fehér, dolgozó, adót fizető férfi. Könnyű célpont. Jó filmet csinálni nehezebb, mint bűnbakokat keresni a bukott filmek mentegetésére.

Nem csak filmekkel van ez. Amy Schumer szélsőfeminista amerikai komika műsora lapos, alpári és vicctelen lett, senkinek se tetszett, erre elvették a szavazás, 5 csillagos értékelés lehetőségét a Nexflixen. Erre ki a hibás? A fehér férfiak, oroszok, alt-right.

"Az utolsó jediket nem a rajongók kezdték darabokra szedni, hanem egy láthatóan irányított troll horda" - Az utolsó jediket pont a korábbi Star Wars filmek rajongói (az eredeti rajongók) tekintették egy méltatlan fércműnek. Fentebb írtam, hogy én is ismerek olyat, akinek iszonyatosan tetszett az új Star Wars alkotás... Ő 9 éves.

"Mert mikor épp az utolsó jediről vitázol valakivel, akkor már lehet, hogy nem is a filmről vitázol, hanem világnézetekről. Szevasztok." - Nem tudom a posztoló mit nézett, de eleve az Az utolsó jedik egy világnézeti, politikai állásfoglalásnak volt szánva a Disney és a rendező által. Kimondottan, kendőzetlenül. Ezt nem az oroszok meg a csúnya, gonosz, fehér férfiak találták ki, hanem maga J. J. Abrams nyilatkozta minden fórumon, riportban. A szélsőballiberális The Guardian is írt erről, tehát nem orosz meg alt-right találmány ez. Most ezek után meglepődni azon, hogy egy politikai kurzusfilmmé alakított Star Wars epizódot politikailag is kritizálnak (meg a silány forgatókönyv és szereposztás miatt is), az több mint nevetséges.

Az újabb Star Wars filmek politikai kurzusfilmek. Eleve a rendező bevallása szerint is annak szánta őket. Ezért lehet is politikailag kritizálni őket, amellett, hogy mint filmek se éppen erősek és ezért is jár nekik a kritika. Pont olyanok, mint a 60-as, 70-es évek szovjet és jugoszláv partizánfilmjei vagy a német indiános filmek. Azok is kordokumentumok, nem jó filmek, de lehet őket szeretni, mert a korról mondanak el sok mindent, amiben készültek.
Az Az utolsó jediket és az Az ébredő Erőt is pont olyan vicces lesz 30 év múlva újranézni, mint egy német Winnetou filmet vagy a Négy páncélos és a kutya című sorozatot.

Terézágyú 2018.10.05. 09:21:40

Ámberek, most itten NEM (ismétlem: NEEEM!) a sztarvarsz-filmek minőségéről van szó!!!

Ha az orosz trollhadseregben nem hisztek (mert ilyet nem csinál egy volt kágébés!), és nem hiszitek el, hogy bizony kőkemény politikai aktus az, amikor direkt konfrontálódást provokál(nak) ki valaki(k) BÁRMIFÉLE témában - akkor ott van a másik sztori: "A film bemutatója Torontóban volt, ahol 900 néző látta a filmet, és tapsolta meg végén, hogy aztán a készítők a film frissen elindított IMDb oldalán azt lássák, hogy majdnem 100 000 osztályzat érkezett már a filmre, és mindegyik egy nagy büdös egyes."

Terézágyú 2018.10.05. 09:23:58

@tamask:
"Az újabb Star Wars filmek politikai kurzusfilmek."

Az eredeti három film is éppen eléggé az volt :)
Csak annak idején nem foglalkozunk ezzel, csak élveztük.

Terézágyú 2018.10.05. 09:24:37

Ja, egyébként a Pappapia tényleg elég szar :)

nevetőharmadik 2018.10.05. 10:11:50

Peeeeersze! Véletlenül sem szar filmet csinálunk szar és hozzá nem értő írókkal, önmagában nézve is botrányosan béna karakterábrázolással, nem hogy a lore-ral egybevetve, a rajongók sértegetésével, partikuláris ideológiai szájbarágással de még azt is kurva bénán, hanem orosz trollok! Meg Star Wars fatigue! Meg alt-right! Meg nőgyűlölők! Istenem, mennyire vagytok idióták?

Lehet, hogy voltak orosz trollok IS, de ezek nem egy jó filmet szedtek szét, hanem egy utolsó alávaló fos film elleni fölhorgadásra repültek rá.

Pont, ahogy @bandiras2: is írta, egymás mellé lehet tenni a régi filmekkel, van elég ember, aki megcsinálta ezt, pl. milyen egy kompetens és tisztelhető női vezető (Leia TESB), aki nem tartja sötétben a katonáit, határozottan és tisztelettel válaszol az ellenvetésekre, szemben Admiral Purplehairrel, aki csak fintorogva körbejár és várja, hogy meghunyászkodjanak előtte.

Az ígéretet nem láttam.

nevetőharmadik 2018.10.05. 10:32:33

@Terézágyú: mi volt bennük kurzusfilm? A jó és rossz, szabadság és zsarnokság örök küzdelmét, a hős útjának klasszikus témáját mutatja be. Archetípusokra épül, teljesen időtlen. Az egyetlen antikommunistának mondható utalást is kivágták belőle.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2018.10.05. 10:40:24

Jó, de mi a helyzet azokkal, akik nincsenek fent a Twitteren és kritikát csak a film megnézése után olvasnak? Nyilván kisebbségről van szó, de köztük is nagyon sokan voltak, akiknek az Utolsó jedi nem jött be (mert nem tetszett a története, és a politikai korrektség nem simult bele elegánsan a filmbe, hanem trágár hangnemben ordítozott belőle kifelé). Hogy a filmfesztiválon ki minek tapsol, az meg köszönőviszonyban sincs azzal, hogy a nézők nagy tömegei mit gondolnak a filmről. A Hercegnő és a békát pl. agyondicsérték a kritikusok, a gyerekek meg utálták. Ez van. Nyilván kényes politikai témák esetében érdemes belekukkantani, kik és milyen országból morognak az adott alkotásra, mert simán belefér némi politikai nyomás a dologba. De egy rossz (vagy az átlagember számára élvezhetetlen) film attól nem lesz jobb, hogy kényes témáról szól.

Warlimont 2018.10.05. 12:13:10

Az utolso jedi egy rossz film volt, fuggetlenul minden politikatol. Siman rossz film. Ennek szerintem több elvi oka is van, tul a sztori konkret boncolgatasan.
- nem szannak kellö idöt a forgatokönyvre, rutin futoszalag klisekböl, 1 film/ev, es nesztek.
- a halivudi polkorrektseg. Egy ferfi föhös siman nem menö, ami szinten lassan egy diszkriminacio kezd lenni, ma nöi akciohös kell valamiert, meg mellette persze legyen azsiai, afro amerika, stb, elöbb-utobb meleg sw karakter is biztos lesz. De legyenek, miert ne, csak az a baj, hogy nem azert vannak, mert a sztori annyira kivanja, hanem csak mert kötelezö. Es ez sok mai film problemaja.
- es nem zarom ki, hogy az is a baj, hogy a SW sztori egyszeruen elfogyott. Ugyanazok a fenykardok, lezerpisztolyok, csillagrombolok, stb, sokadjara nem ut akkorat, mint elsöre, akarhogy is igyekeznenek, de itt zarul a kör, hogy pont a forgatoköny a leggyengebb resz, csak klisekkel legoznak. Mitoszrombolo leszek, de szerintem az eredeti trilogia se volt vegig kirobbanoan jo, valojaban sok bennuk a bena dialogus, a szineszi jatekok is eleg vekonyak, C3PO valojaban pont annyira idegesito, mint Jar Jar, viszont az egesz tema uj volt akkor, es elsöre a szekbe szegezte az embert. Plusz anno az addigi scifikhez kepes egy teljesen uj latvanyvilagot adott, ma meg mar nehez latvannyal is nagyot dobni, minden film latvanyos. Most hogy a sokadik bört nyuzzak a szerencsetlen SW rokarol, nincs hatasa. Szerintem amugy a legjobb SW film az Episode3 volt, bar kicsit sok volt a CGI, de pl Palpatine figuraja messze a legjobb es szineszileg is legjobban elöadott az egesz SW sorozatban, az SW-k legjobb jelenete pedig amikor az EP3-ban Palpatine megkiserti Anakint a szinhazi jelenetben a paholyban. Az ujabb SW filmek közul magasan a Rouge One a legjobb, de csak kb fel oratol kezdve, az eleje (nekem) tul lassan indul annak is. A Solot viszont mar meg se neztem, egyszeruen nem erdekelt.

Turbomagyarok kíméljenek 2018.10.05. 12:18:15

A Pappa pia minősíthetetlen, szerintem filmnek sem kellene hívni, mert ha annak hívnánk, akkor egy kategóriába versenyzne pl A remény rabjaival, vagy a Tizenkét dühös emberrel, és ez szerintem sértő a valódi filmekre nézve.

A Star Wars is nagyon rossz lett, fáj látnom, hogy gyerek és tinédzserkorom kedvencére mekkora f*shalmot építenek, ráadásul úgy, hogy 6. rész utánra nagyszerű könyvek készültek, remek karakterekkel, mint Thrawn admirális, Mara Jade, és a többiek. Összességében kibírhatatlanul túltolt PC, hiteltelen, rosszul felépített karakterek (Rey, Kylo, Snoke), mindenfajta új ötletet nélkülöző sztori, mondjuk ez különösen igaz az eggyel korábbi részre Az ébredő erőre. Sikerült elrontani az egyik legjobb karakter Luke-ot, aki miután az apja végigterrorizálta, és kiírtotta a fél galaxist, és megölte az összes jedit meg tudott bocsájtani ,és még segített is neki, de egy béna tizenéves tanítványnak képtelen, ezért elmegy remetének.
Az egyetlen, ami a Disney wars berkeiben készült, és jónak mondható az a Zsivány egyes, az film jó lett, de azért, hogy az összes többit elb***zák azért nem érte meg.

Warlimont 2018.10.05. 12:21:37

"@tamask: Vagy egyszerűen a régi Star Wars filmeken felnőtt, mára felnőtté érett emberek szemében az új "dizni" filmek gyalázatos fércművek, tele politikai üzenetekkel, kvótakisebbségekkel, rettenetesen lapos forgatókönyvekkel, olyan karakterekkel, akikkel nem lehet azonosulni."
.
.
A regi SW filmek is eröltetetten televoltak kisebbsegekkel, es a sokfeleseg kötelezö eröltetesevel. Gondolj vissza akar csak az elsö Ep4 kocsmajelenetere, vagy a Jedi visszaterben Jabba palotaja muppet show szintu jeleneteire, ott is szinte eröltetetten nem volt 2 egyforma leny, pedig azert minden bolygonak csak kellene lennie valami jellemzö elölenyenek.

tamask 2018.10.05. 15:17:17

@Warlimont: Jó, a régiekben volt sokféle idiótán kinéző lény. Ez tény, de az egy képzelt multikulti volt, egy kalóz-csempész kocsmázhoz hasonló hely.
De azok a kitalált űrlények, más bolygók lakói nem verik ma az asztalt Amerikában azért, hogy politikai hatalmat szerezzenek és bérrettegést se végeznek a médiában naponta. Az újabb Star Wars filmekben meg vannak olyan kisebbségek, akik naponta sivalkodnak a médiában, NFL-ben, showbusinessben, hogy őket elnyomják. Ázsiaiak, feketék, nők.

tamask 2018.10.05. 15:20:39

@Booker DeWitt: @Warlimont: Lando Calrissian karakterével senkinek semmi baja nem volt, amit Billy Dee Williams formált meg. Nem a bőrszínnel van a baj, hanem azzal, ha a karakter silány és lerí róla, hogy csak a PC kedvéért tették a filmbe.

Tahó Sandokan 2018.10.05. 17:02:54

nézzük objektíven a star warst, mert a pappa piát nem nézem meg ingyen se.
Spoiler

Sztori? Menekülnek a lázadók, Rey Luke-ot győzködi, hogy segítsen. Ennyi. Minden, de minden mellékszál olyan, amit gond nélkül kivághattak volna.
Karakterek?
Rey, aki elsőre tökéletes mindenből.
Poe aki Han Solo ripoff
Finn aki... ki is? Igazából mindegy. Mert semmit nem tudunk meg róla ebben a részben. Az egyetlen vagány jelenetét is elrontja a szerelme...
Egyedül Kylo karaktere az, akinek érteni valami motivációját.
Luke? Ő kivétel, sokakkal ellentétben nekem bejött, hogy alkesz leszaromcsövest csináltak belőle, minden Jedi ilyen lesz a karrierje csúcsán, és ugyanúgy nem old meg személyesen semmit, mint Obi vagy Yoda.

Politika? Erőltetett szar lett. Csúnya gonosz inkompetens fehér férfiak vs nagyon kompetens lilahajú gendertudatos feministák. Hehh... hány embernek jön be a feminácizmus?

Adtam neki IMDB-n egy 3-ast, mert a nézhetetlen szar kategóriát súrolta, talán 2-3 olyan jelenettel, ami jó volt.

Fortress_ 2018.10.05. 19:32:13

@tamask: 1.) Nos, én 45 vagyok és TETSZETT az Utolsó Jedik. Így már ketten biztosan vagyunk a nagyvilágban, akiknek bejött ez a film (az általad említett 9 éves ázsiai fú + én). A másik: kiskoromtól szeretem az Univerzumpot. Alig voltam éves, mikor először bemutatták a hazai mozik (1979-ben) a New Hope -ot (akkor még simán Star Warst)

2.) Ha az Utolsó Jedik egy világnézetet közvetít (ami egyébként tényleg igaz), akkor bevallom: nekem tetszik ez a bizonyos világnézet. Az a világnézet, ami elveti a zsarnokságot, ami harcra hív, ha elnyomást tapasztalunk, ami egyenlőnek tart mindenkit (bőrszíntől, nemtől függetlenül).

3.) Az oroszok tényleg már a spájzban vannak. Képletesen szólva. Sokan nem néznek ezzel szembe, pedig nem lehet eléggé hangsúlyozni: az orosz "elektronikai- hacker és média hadviselés" már mindenhol jelen van. Itt vannak az orosz trollok köztünk (néhányat kapásból fel tudnék neked sorolni - és itt nem csak Bircára gondolok) Mégis annyi ma hazánkban a ruszomán felfogású, oroszokat és Putyin bálványozó korlátolt ember, mint sehol a világon.

midnightcoder2 2018.10.05. 19:42:34

@bandiras2: És a Jedi Visszatér még nincs is meg, ahol a darth veder aprítja atomokra a Halálcsillagot fénykarddal, miután hisztirohamot kap attól, hogy a Lüke Szkájvóker közli vele hogy rég tudja hogy az apja, de kitagadja mert nagyon hülyén néz ki a vederrel a fején.

midnightcoder2 2018.10.05. 19:51:23

@Jericho 1: "Nos, én 45 vagyok és TETSZETT az Utolsó Jedik". Ez kb. meg is magyarázza a hozzászólásod többi részét.

"Ha az Utolsó Jedik egy világnézetet közvetít (ami egyébként tényleg igaz), akkor bevallom: nekem tetszik ez a bizonyos világnézet. "
Lelked rajta. Csak tudod, egyik ideológia sem annyira szerencsés ha túltolják. Ha úgy nézed, a kommunizmus is egy nagyon szép, pozitív ideológia, aztán legyilkoltak 10x annyi ártatlant mint Hitlerék.

"Az oroszok tényleg már a spájzban vannak."
Mert az amcsik nem. Ez az egész hajtóvadászat Putyin ellen leginkább az amcsi energetikai cégek érdekeiről szól. A derék amcsik valahogy mindig oda viszik a demokráciát, ahol olaj is van... Nem mellesleg, bár Putyin sem az a kimondott demokrata, de Pl. az amcsik legfőbb szövetségeséhez Szaud-Arábiához képest Putyinék illiberális demokráciája a szabadság Mekkája. Derék arab barátainknál ma is kivégzik az ateistákat, és hatalmas előrelépés volt az emberi jogok terén, hogy tavaj óta már vezethetnek autót a nők is... És bár ugyan csúnya dolog, hogy az oroszok megszállták Ukrajna egy részét, de mintha Izrael egész Palesztinával tenné ugyanezt és nem tegnap óta. És a derék amcsiknak valamiért eszük ágában sincs embargót hirdetni ellenük.

eloi 2018.10.05. 20:05:14

@amaurote: "tehát akinek nem tetszik a disney sw-gyalázása, az orosz ügynök. értem. "

Ez alap. Amióta Hillary is az oroszok miatt (ki más miatt, nem?) nem lett az ottani bal-szélsőséges lib. erők által remélt elnök.
Az amerikai vesztes baloldal pontosan ugyanolyan hülyékből áll, mint itthon, akik szerint ha vereséget szenvednek, az csakis mások miatt lehet, az ő hibájuk nyilván nem. Nem ugyanez megy itthon is? :-(
És a hülye "újságírók" ugyan ezt fújják. Lásd mellékelt cikk.
A legutóbbi és az "előzmény" trilógiák is az oroszok miatt lettek szarok, nem a szar koncepció és sztorik miatt. Naná. Más a hibás...

eloi 2018.10.05. 20:23:29

@tamask: Pontosan így van! Teljesen egyetértek.
Ahogy látom a hozzászólásokat, itt is tízből kilencen orosz trollok!!!! :-)
Szerencse, hogy perfekt nyomják a magyart...

eloi 2018.10.05. 20:26:54

@Terézágyú: Talán 100 ezerszer az volt odaírva, hogy ágyin?

Fortress_ 2018.10.05. 21:54:15

@midnightcoder2: te aztán mindent összekutyulsz mint a turmixgépből ebédelő másnapos jampec. Szaud-Arábia, Izrael, Putyin egy kalap alatt es közben persze mindenért a sátáni Amerika a felelős. Nincs is több kérdésem a filmről. Mindent értek. De Fidesz trollok nem a politikai blogokon nyomulnak inkább? Nem tudtam, hogy itt is dolgoztol.

Fortress_ 2018.10.05. 21:58:25

@midnightcoder2: mellesleg tudtad, hogy Izrael akkor szállta meg Palesztinát, amikor a "derék" arabok rátámadtak es benyomultak Izraelbe, a harmadik háborút indítva ellenük?

tamask 2018.10.06. 00:52:02

@Jericho 1: mondjuk a palesztin-izraeli kérdés ennél picit bonyolultabb és pont az általad oroszügynöközött amerikai alt-right bizonyos alakjai vannak csontig Izrael fenekében. Sőt rengeteg köztük a zsidó is. Mint Ben Shapiro. És az amerikai hegemóniát támogatják.
Persze az alt-right mint ilyen nem egy létező és egységes csoport. Vannak köztük lenyalt hajú fehér felsőbbrendűségi hívők is.

Ugyanakkor az antiszemitizmus ma pont az európai és amerikai szélsőbalon a legerősebb, ahol az iszlámizmust éltetik. Pl. brit Munkáspárt, Jeremy Corbyn. És Soros György Izraelben közellenségként van kezelve.
Kicsit komplexebb a kép, mint a te agyad azt felfogná.
Na, do szvidányija. Izé, viszlát.

midnightcoder2 2018.10.06. 06:50:07

@Jericho 1: Teljesen mindegy mikor szállta meg. A lényeg, hogy évtizedek óta tart megszállva egy másik országot. Ideológiát mindenre lehet találni: Putyinék azért szállták meg Ukrajna egy részét, mert a derék ukrán neonácik, akarom mondani demokratikus ellenzékiek megpuccsolták az oroszbarát kormányukat, aminek hatására a helyi orosz kisebbség - aki a lakhelyén speciel többség - fellázadt. Nem is minden ok nélkül, mivel az előző neonáci ukrán kormányok azért jól megszívatták az orosz kisebbséget Pl. nyelvtörvénnyel, aminek aztán persze nem csak a ruszkik voltak az áldozatai, de a kárpát-aljai magyarok is. Ezt a felkelést támogatták aztán Putyinék. De valójában mind a két esetben arról van szó, hogy a jogalap az, hogy nekünk van erősebb hadseregünk.

Amúgy a mai Izraellel Orbán pont jóban van. Együtt utálják Sorost aki a palesztinok érdekében is lelkesen dolgozik. A világ picit bonyolultabb annál, hogy aki nem liberósbolsi az automatikusan Orbán ügynök és antiszemita míg a liberósbolsi pedig automatikusan cionista.

Tahó Sandokan 2018.10.06. 08:10:54

Pappa Pia 8,7 pont US userek alapján... aham... nézzünk 8,7-nél jobb filmeket, összesen csak 11 ilyen van:
1. The Shawshank Redemption (1994) 9.2
2. The Godfather (1972) 9.2
3. The Godfather: Part II (1974) 9.0
4. The Dark Knight (2008) 9.0
5. 12 Angry Men (1957) 8.9
6. Schindler's List (1993) 8.9
7. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) 8.9
8. Pulp Fiction (1994) 8.9
9. The Good, the Bad and the Ugly (1966) 8.8
10. Fight Club (1999) 8.8
11. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) 8.8

ja, tök valid, hogy ezek után jön a Pappa Pia, és nem felszavazó botok voltak.

Ad Dio 2018.10.06. 09:02:56

"Viszont egy nemrég megjelent tanulmány szerint az interneten erősen negatív buzzal fogadott Az utolsó jediket nem a rajongók kezdték darabokra szedni, hanem egy láthatóan irányított troll horda, akik célja a rajongók, és általuk az amerikai társadalom megosztása volt, egy olyan gyűlöletkampány része, amiről hál' istennek mi itt kicsiny hazánkban semmit sem tudunk. "

Ez az előtt vagy után volt, hogy a búvárok ürgebőrbe varrták az első kópiákat?

:-)

Nemnemésnem. Az utsó dzsedik egy szánalmasnál is szánalmasabb ostoba, primkó, ötlettelen pénzlehúzás. Egy nagy nulla.

eloi 2018.10.06. 11:08:27

@Turbomagyarok kíméljenek: Az Ősbűn az, hogy Lucas nem folytatta a sztorit (Timothy Zahn könyvek), hanem húsz évig várt, aztán megcsinálta a senkit nem érdeklő előzmény trilógiát. Ahol meg azt volt képtelen hitelesen bemutatni, hogy egy jó gyerekből, akit jó embere/jedik neveltek szeretettel, hogyan lehetett mégis egy vadállat? ...
Közben az eredeti színészek persze megöregedtek, és nem is lehetett már komolyan folytatni velük. Így jött aztán a sok baromság: a remete Luke, aki majdnem megölte az unokaöccsét, az unokaöccs, aki a nagyapja hatalmáról nosztalgiázik, és végül APAGYILKOS LESZ, de van benne jó persze, és ezt sem tudták hitelesen elmondani, hogy akkor hogyan is volt képes a szerető apját, aki éppen szeretettel átölelte, simán megölni???, aztán itt van maga Han, aki, miután legyőzték a Császárt és a Birodalmat, feleségül vette Leiát, gyereke született, és nyilvánvalóan az Új Köztársaság egyik vezetője lett, ott folytatja, ahol csóróként abbahagyta, csempészkedik és lop... és persze tőle meg el tudták lopni a Falcont... AGYRÉMEK!!!!

Lucas elbaltázta ezt rendesen. Az ő hibája az, amivé az egész SAGA lett.
(Mondjuk egyszer ki lehetne próbálni, hogy ne csak zsidók rendezhessék, hátha lenne új ötlet...)

Melee 2018.10.06. 21:17:11

A PappaPia egy kalap szar egy pinahiányos barom tollából. Aki a nőket okolja a pinahiánya miatt a saját ostobasága helyett.
Az utolsó jedik minősége viszonyítás kérdése. A IV-VI részekhez képest gyenge, az 1-3 és 7 részekhez képest jó.

$pi$ 2018.10.07. 04:46:03

Mr. Plinkett a youtube-on mindenkinek elmondja miért sz@r az utolsó jedik.
www.youtube.com/watch?v=f83D18xL7VE

Annak, aki tudja, hogy sz@r vót, csak nem érti miért...

Vaandor 2018.10.07. 11:59:53

Voltak gondok Az utolsó jedikkel, de összességében jó filmnek tartom. Mindenképp felüdülés Az ébredő remake után, hogy legalább egy forgatókönyvet írtak hozzá.
Meg volt pár üdítő önreflexió, pl. a "Minek neked az a hülye sisak?" téma, vagy Luke első jelenete. :-)

Konzervtigris 2018.10.09. 11:16:12

@eloi: Nagyjából ennyi. Mondjuk azzal kiegészítve, hogy azért lássuk be, az alapfilm sem volt több, mint egy sima western, ahol a hősök lovak helyett X szárnyúakkal röpködtek. De az westernként működött, és ez még a Birodalom visszavágról mondható el, a többi néma csönd.
süti beállítások módosítása