Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

A hobbit: Váratlan utazás- a matiné trilógia első része

2013. március 04. - GGZs

Ereborn, a Törp Királyság, ahol  több arany( és drágaszág) van, mint Fort Knox-ban valaha, elbukik Szmaug, a sárkány támadásakor, a törpök lelépnek, Szmaug meg ott dekkol tovább a mindennél jobban imádott kincsein. Tölgypajzsos Thorin és másik tizenhárom törpicsek azonban Szürke Gandalf segítségével megpróbálja helyretenni a dolgokat, azaz visszafoglalni Erebornt. Hozzájuk csatlakozik még Zsákos Bilbó, az otthon ülős hobbit, akiben Gandalf szerint sokkal több lakozik, mint azt ő maga képzelné. Aztán meg mennek és bajba kerülnek és mennek és bajba kerülnek és mennek és bajba kerülnek. És mennek..

Az a baj az egésszel,hogy ez a sztori úgy viszonyul a Gyűrűk urához, mint a Star Wars:Ewoks- A bátrak karavánja illetve a Harc az Endor bolygón a Csillagok háborújához: túl kicsi ez az egész sztori ahhoz, hogy komolyan lehessen venni(mondjuk Lucasék nem is akarták), pláne így, hogy egy új trilógiát építenek belőle. Peter Jackson persze jól veszi az akadályokat,megduzzasztott forgatókönyve minden tőle telhetőt megtesz, hogy ne érezzük sokkal kisebbnek itt a tétet,azonban csodát csak Tolkien művének radikális kibővítésével tehetett volna, így viszont nem érhet fel a nagy elődhöz. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy elég sok nézőt fog veszíteni a LOTR-hez képest, persze annyit nem, hogy ne legyen még így is simán kasszasiker minden rész. A filmmel egyébként nincs sok probléma,biztonsági játékot hoz, a bevált receptet alkalmazza, ami baj is meg nem is. Jackson próbálja fenntartani az érdeklődésünket, ami többé-kevésbé össze is jön neki, Szmeagol meg még lenyűgözőbb, mint valaha.  A hiányérzet azért mindannyiunkban ott marad, mert hiába nézünk nagyítóval egy hangyát, az attól még ugyanolyan kicsi. És azt hiszem nem lesz ez a trilógia annyiszor újranézve, mint az előző, talán egy film vagy maximum kettő elég lett volna, de három háromórás ebből a sztoriból kicsit túlzás.

A hobbit: Váratlan utazás: 10/6.

És csak mennek és mennek...

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr95116865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vlagyimir Iljics 2015.09.26. 15:47:00

Alapvetően egyetértek veled. De két dolog nem tetszik, az egyik hogy lematinéztad... azért ezt a sértést kikérem magamnak Tolkien és Jackson nevében is..!!! A másik pedig, hogy aki rajongó, annak meg pont így jó, mert még többet tölthet el ebben a világban.. minden egyes másodpercét élvezi nagyn és boldog benne... én is speciel azt is élvezném nagyon ha csak hobbitok hétköznapjait nézegethetném (persze néha az Gandalf egy tüzijátékot nem árt ha csinál, hogy ne legyen túl uncsi), annyira imádom ezt a fantasy világot...

GGZs · http://ajemdibi.blog.hu 2015.11.11. 13:48:55

@Vlagyimir Iljics: Amennyire szeretem az első trilógiát, annyira nem csípem a másodikat.

Vlagyimir Iljics 2015.11.11. 22:49:04

@GGZs: Tartok tőle, hogy te nem olvastad a Tolkien könyveket. A Hobbit-ot (vagy ha tetszik, Babó.. RIP Göncz Árpád), a nagy trilógiát és a Szilmarilokat... Mert azok közt a Hobbit a legjobb szerintem és szerintem általában a rajongók szerint... s a könyveket ismerve nézed a filmeket, már nem mondhatod a Hobbit trilógiára, hogy rossz, mégha valóban el is húzták... azonbnan volt mivel elhúzni.. Regény szinten meg pont Tolkien húzta el a Gyűrűk urát... Amikor a Király Visszatért olvastam anno, már kapartam magam néha, itt-ott annyira vontatott...

GGZs · http://ajemdibi.blog.hu 2015.11.11. 23:13:38

@Vlagyimir Iljics: Valóban nem olvastam, de igazából mindegy, mert más médium. Sz@r könyből is lehet jó filmet csinálni, meg remek könyvből is lehet nézhetetlen filmet.
süti beállítások módosítása