Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

The Walking Dead- A járkálók sminkese

2013. március 18. - GGZs

Greg-nicotero-the-walking-dead-season-2-episode-1-photo.jpg
A cikk-sorozat ezen részében Greg Nicotero és munkássága lesz a középpontban, akit kezdetben a széria speciális-effektus és make-up részlegének élére neveztek ki és aki azóta már executive producerként és rendezőként is dolgozik rajta, és aki mindezt a világ legjobb munkájának tartja.

walking-dead-greg-nicotero-5.jpg

Gregory Nicotero 1963 március 15.-én született Pittsburghben. Itt töltötte gyerekkorát is, húsz percnyire lakott attól a temetőtől, ahol az eredeti Romero-klasszikus Az élőhalottak éjszakáját(1968) felvették. Egészségügyi pályára készült, aztán egy George A. Romeroval történt szerencsés találkozásnak hála az A holtak napja(1985) stábjában találta magát, mint az effekt-guru Tom Savini asszisztense. A többi már történelem, 1988-ban két kollégájával, Robert Kurtzmannal és Howard Bergerrel megalapította a KNB Efx nevű trükkcéget és majd kétszáz filmen és sorozaton dolgozott azóta. Pár ismert cím a munkásságából  a teljesség igénye nélkül: A sötétség serege, Alkonyattól pirkadatig, Sikoly, A sebezhetetlen, Halálsoron, Kill Bill 1-2, Sin city, Narnia krónikái 1-2, mindkét Grindhouse-film, Becstelen Brigantyk, Végső állomás, A köd, Éli könyve, Fehér pokol, Django elszabadul, Hitchcock. Négy Emmy-díj büszke tulajdonosa és a The Walking Dead forgatásának első percétől a stábbal van.

2011-09-29-bicyclegirl.jpg

Hogy készül a járkáló?

A készítők megpróbálnak hűek lenni  a képregényhez és olyan teremtményeket létrehozni, amik ott szerepelnek, ennek érdekében mindent megtesznek. A legfőbb szempontok: hosszú nyak, soványság, nagy arccsont, nagy szemek. A zombi- szereplők kiválasztásánál is ezek a szempontok mérvadóak. A soványság azért fontos, mert a legtöbb zombi éhezik és azért is, mert sokkal könnyebb kimaszkírozni őket, rajtuk kevésbé látszik meg ha rájuk raknak még itt-ott egy pár réteget.

A casting után a kiválasztott szereplőket szépen elviszik a zombi-suliba, ahol Nicotero és csapata egy nap alatt megtanítja őket, hogyan járjanak és hogyan viselkedjenek. Ez azért fontos, hogy elsajátítsák azt a mozgást, amit a készítők megálmodtak. Minden zombi különböző sérülésekkel van felruházva, ami nagyban befolyásolja a mozdulataikat. Nicotero szerint a legfontosabb, hogy a színészek játékukkal tegyék hozzá a magukét, ha ez nincs meg, akkor az effektesek csinálhatnak bármilyen jó munkát is, az eredmény nem lesz meggyőző.

A forgatásokon Nicotero és négy másik make up-művész készíti a karaktereket, egy járkáló elkészítése átlagosan egy-másfél óra. Legelőször is raknak rájuk egy gumisapkát, aztán megkapják a latex-maszkjukat(ami legtöbbször leér a mellkasukig) és a fogprotézisüket, amivel a rothadó fog-hatást érik el.skull_primary.jpgdientes-zombie-chascos-teatro-importados_MLA-F-2556399422_032012.jpgEzek után felhelyezik a műsebeket- ha a karakter úgy kívánja, majd mindezeket szépen kifestik és összedolgozzák, majd megkapják a parókájukat, a kontaktlencséjüket, felöltöztetik őket, spriccelnek egy kis ízesített ételszínezéket a szájukba(a rothadó fogakért) és mehetnek isten hírével.

asi-se-hace-The-Walking-Dead-7.jpgPersze a bemutatott eljárás nem mindig zajlik pontosan így, például van ahol nem használnak parókát, ezért gumisapka sem kell, és van mikor nagy maszk helyett csak kisebb sebeket pakolnak rájuk. De az esetek többségében így történik. Azokat a járkálókat kiemelten kezelik, akik hőseink közelébe kerülnek, míg a háttérben tartózkodók kinézetét testfestéssel oldják meg, ugyanakkor a nagy tömegjeleneteknél használnak CGI-t is(például az atlantai események). Speciális helyzetekben pedig különféle mozgatható bábokat is láthatunk(mondjuk T-Dog halálánál).CDS_7595_v2.jpg

walking-dead-tv-shows-makeup-zombie-405406.jpegzombie-woman-before-after-760.jpgAddy-Miller-Walking-Dead-1.jpg

Érdekességek:

  • Nicoterot szeretik a színészek, ugyanakkor nem szeretik,ha telefonon hívja őket, ugyanis ilyenkor mindenki attól retteg, hogy a karakterének hamarosan befellegzik. Történt ugyanis, hogy abban a részben, amelyikben T-Dog meghalt a sorozatban, eredetileg úgy volt, hogy Carol karakterét nyírják ki, és mikor ez megváltozott, akkor Nicotero közölte telefonon a T-Dogot alakító Irone Singletonnal a rossz hírt. A Hershelt alakító Scott Parkernek is ő közölte, hogy a karaktere elveszíti a lábát. Ezek után volt egy olyan eset, hogy a Carolt alakító Melissa McBride-ot hívta volna nyáron, hogy mi újság vele, aki azonban köszönés helyett egyből így kezdte: "Miért hívtál? Meg fogok halni,ugye?"
  • Nicotero a produceri munkában azt utálja, hogy sokkal hamarabb tudja ki fog elbúcsúzni a sorozattól, mint a színészek, és elég rossz érzés úgy dolgoznia velük, mikor még a színészek mit sem sejtenek, de neki már mondták ki fog távozni,
  • volt már olyan forgatási nap, ahol egyszerre 90 zombit kellett elkészíteni,
  • a forgatásokon a zombit alakítókat és az embereket játszókat elkülönítik étkezéskor,
  • Nicotero szerint a legjobb zombi Keith Richardsból lenne, és mindössze tíz percet venne igénybe elkészíteni,
  • a zombik vérét az oxigénhiányból adódóan(mivel nem lélegeznek) sokkal sötétebbre és kévésbé fényesre készítik, mint az embervért.
  • képzeljétek Nicotero volt a zombi, aki megharapta Andrea húgát, Amyt!

Emma-2-The-Walking-Dead_1.jpgÉs volt már járkáló Woodbury utcáin is valamint zabált már szarvast is! Saját elmondása szerint szokott azzal szórakozni, hogy kifesti magát, majd a forgatáson elvegyül a statiszták között és senki nem ismeri fel.

Nagyon badass!!!

deer-eater.jpg

Az előző cikk itt érhető el.

Zárásként pár videó, az egyiken a sorozat első zombiját készítik, a másikon zombi make up tippeket kapunk, az utolsón pedig Darylék vicceskednek egy show-műsor kedvéért.

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr605140930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.20. 13:51:04

nagyon jó kis írás lett, főleg az érdekességek, meg az a telefonos történet "jó".
süti beállítások módosítása