Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Utórengés - Aftershock

2013. június 13. - GGZs

Horror a magyar mozikban!

Pár laza - fasza gyerek összeszed néhány külföldi csajt Chilében, kicsit kirándulgatnak, szórakoznak, isznak, basz(nának), tépnek, aztán a legtutibb bulin beüt a szar: földrengés jön, hullanak az emberek, mindennek tetejébe pedig a helyi börtön foglyai is elszabadulnak, akik egytől egyig simán befértek volna Gotham híres Arkham-intézetébe. Menekülés a természet erejétől  és harc az emberi természet ellen. 

Annyira nem hangzik rosszul, mint amennyire az. Eli Roth, a Motel atyja, valamint Tarantino kispajtása összeszedett kétmillió dollárt, aztán elhúzott Chilébe, hogy az olcsó helyi filmes munkaerőt és a valódi földrengés okozta hírverést felhasználva leforgassa ezt a torture porn-t( a horror azon alfaja, aminek szadista erőszak illetve kínzás részletes bemutatása van a középpontjában), ami a költségvetésből adódóan igencsak kicsi díszletek között zajlik. Baromira feltűnő, hogy mennyire eltűnnek az addig sokat használt nagytotálok( mikor apró pontok a szereplők, vagy mikor nagy panorámaképeket látunk tájakról) és totálokra is alig futja( mikor a teljes díszlet látszik az összes szereplővel), mivel nem nagyon van mit megmutatni, ami egy katasztrófát bemutató mozinál ordítóan gáz. 

Gondolnánk, hogy legalább a chilei író- rendező Nicolás Lopez( akinek 2004-ben Promedio Rojo című filmjét Tarantino az év legviccesebb mozijának tartotta) hozzátesz valami extrát a dologhoz, de nem. Ugyanolyan az egész, mintha egy álomgyrári dvd - rendező gyürkőzött volna neki a feladatnak.

Nem volt sok della, ezért Eli Roth bedobta magát főszereplőnek, az alacsonyra tett lécet pedig simán megugorja, ellenben muszáj kicsit buziznom a másik főszereplő, bizonyos Osvárt Andrea miatt. Ő az a kompánia csajai közül, aki komoly lenne. Ez annyiban merül ki, hogy nem iszik, fapina és egyszer sem pucsít be az egész film alatt. A játéka viszont borzasztóan teátrális és túlzó, szerintem az egyetlen a filmben játszók közül, aki a szerepét (túlságosan is) komolyan vette, vagy csak szimplán szar színész. Mindenesetre amit ebben művel az borzasztó nevetségessé teszi a hazai bemutató apropóján adott interjúit, amiben ő beszél a színészetről meg a beskatulyázás elkerüléséről egy olyan fim kapcsán, ami tipikus trash és Amerikában 60 000 dollárt kapart össze egy hét alatt. Ennyi erővel igazán csinálhatna valaki egy interjút mondjuk Takács Tiborral, aki olyan ízig- vérig mocskok rendezője, mint a Kraken: A mélység csápjai vagy az Óriáspókok - Jeges rémület. Valószínűleg ő legalább tisztában van vele, hogy amit csinál az mennyit ér.Andrea-Osvárt-in-Aftershock-2012-Movie-Image.jpg

Andrea, inkább a Gonosz halottban kaptál volna szerepet, akkor legalább egy patent horrort mutattak volna be nálunk, nem Eli Roth minden szempontból olcsó poénját.

4.5/10.

Ui: Selena Gomez cameozik benne, habár el tudom képzelni mennyire érdekli ez az olvasóimat...

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr395360412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása