Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Gonosz halott- Evil Dead(2013)

2013. április 27. - GGZs

SPOILERMENTES

Evil Dead 2013 (02).jpgA Raimi-Tapert-Campbell trió új játszótársat keresett saját, külön bejáratú Gonosz halott-homokozójukba, választásuk a fiatal Fede  Alvarezre esett, aki jó döntésnek bizonyult. Ahelyett, hogy bunkó mód belepiszkított volna a kis birodalomba, inkább jó gyerek módjára megfigyelte hogyan játszottak az öregek, a tanulságokat levonva pedig egy kifejezetten élvezetes feldolgozást készített, ami az eredeti trilógiát kedvelők számára is hordoz magában újdonságot.

Mia(Jane Levy) drogproblémákkal küzd, ezért tesójával és barátaival egy elhagyatott erdei háznál próbál meg leszokni. Az ingerszegény, nyugodt környezet azonban hamar ellenkezőjére vált, a pincében ugyanis ott a Holtak Könyve, amibe Eric(Lou Taylor Pucci) beleolvas, a Gonosz elszabadul és bizony innentől kezdve a társaság élete a tét.evil-dead-2013-movie-HD-Wallpapers-5.jpg8-best-evil-dead-redband-trailer-2.png

Abban egész biztos vagyok, hogy ez a film megossza majd a közösségét. Nem ajánlom azoknak, akik nem bírják a totálban bemutatott csonkolások látványát, azoknak se akik eleve hülyeségnek és elcsépeltnek tartják a horror "ház az erdő mélyén"-es alfaját, valamint azok is pórul járnak, akik az eredeti ikonikus Ash-karakterét akarják látni, itt ugyanis nem lesz ilyen. 

A főszereplő egyértelműen Mia, akinek szenvedéseit Jane Levy hihetetlen jól hozza, a többieknek meg nem nagyon van idejük karakterábrázolásra(de senki se válik idegesítővé), az új verzió ugyanis megtartotta Raimi klasszikusának tempóját, sokat vállal és sokat is ad, ugyanakkor közel nem tökéletes, ahogy az elődje sem. Imádom az egész eredeti trilógiát úgy ahogy van, és számomra az új változat elhozta azt az érzést, hogy újra gyereknek érezzem magam, és közel hasonló élménnyel ajándékozott meg: megijedtem, féltem, izgultam, beleéltem, a finálé pedig teljes mértékben orgazmus-közeli élményt nyújtott. A Raimitól nyúlt beállítások most is ütnek, ahogy az újdonságok is, a CGI nélküli effektek pedig nagyon odabasznak: egy olyan pillanat sincs, ahol bármi is kamu gagyinak tűnne, ami fel van gyújtva az fel van gyújtva, ami le van vágva az le van vágva. Elismerésem Alvarezé, aki a horror összes eszközét bátran és jól használta.

Evil Dead(2013): 9/10.(egy közel tökéletes élmény)

A film kulisszatitkai erre.

tumblr_mjvzaikscd1rk3dugo1_500.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr405249002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása