Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

A Bourne-hagyaték

2012. december 22. - GGZs

 

Jason Bourne visszatérésére még várhatunk, a stúdiónak nem sikerült megegyezni Paul Greengrass rendezővel, ez pedig azt jelentette, hogy Matt Damon se tér vissza negyedjére, az ő kikötése ugyanis az volt, hogy csak Greengrass-el folytatja. A trilógia készítőiből megmaradt viszont a forgatókönyvíró Tony Gilroy (Az ördög ügyvédje), akit a projekt élére állítottak, így a rendezés is rá hárult, ami nem áll messze tőle, mivel rendezett már két filmet, a 2007-es Michael Clayton-t George Clooney főszereplésével(amiért Oscar-díjra is jelölték), valamint a 2009-es Kettős Játék -ot Julia Roberts -el és Clive Owen-nal. Az alkotók azt találták ki, hogy nem játszatják el mással Bourne szerepét, hanem egy új ügynököt hoznak a képbe, a történet pedig az Ultimátum végével párhuzamosan kezdődik, mikor a sajtó elé kerülnek a Bourne által megszerzett adatok a Treadstone-ról és a Black Briar-ről, a Védelmi Minisztérium az Edward Norton által életre keltett Eric Byer ezredes vezetésével pedig leállítja a programot, ez pedig azt jelenti, hogy Alaszkában tartózkodó szuperügynökünknek menekülőre kell fognia, ha nem akar ideje korán a fűbe harapni, így meg sem áll amíg nem találkozik Dr. Martha Sheringham -el (Rachel Weisz könnyedén hozza a karaktert), akivel aztán együtt próbálják megúszni az ellenük irányuló hajtóvadászatot. A főszerepet, Aaron Cross-t Jeremy Renner (A Bosszúállók, M:I 4) alakítja, aki remek választás volt a szerepre, elhisszük neki, hogy van olyan tökös gyerek, mint Damon, nagy kár, hogy nem adtak neki lehetőséget,hogy jobban elmélyíthesse a karaktere motivációit. A történet nem lett világrengető, a sorozatban talán a leggyengébb, de a jelenetek, a vágások, a zene, a képi világ mind olyan profi, hogy simán magával ragad és nem ereszt a végéig, valamint nyugodtan kijelenthetem, hogy az akciójelenetek, -habár elhagyták a megszokott rángatózó kézikamerás stílust, amit személy szerint egyáltalán nem bánok, egy kicsit túlzásba vitték -, hozzák a megszokott színvonalat, a filmvégi manilai üldözés az egyik- ha nem-a legjobb, amit az évben láttam.

Az új Bourne-film Bourne nélkül is teljes mértékben működőképes, élvezetes darab, kíváncsian várom, hogy a folytatást melyik szálon viszik tovább, esetleg összevarrják-e a kettőt eggyé, és az előd az utóddal együtt szerepelne egy moziban.

6.5/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr244977836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása