Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Bates Motel- Első évad

2013. május 23. - GGZs

tumblr_mmvziwB5fk1s8fsaxo2_500.jpg

Berendelték a második évadot, tehát az első tíz rész sikeresnek mondható, amit meg is értek. A széria az első pár résszel olyan ösvényre lépett, hogy nyugodtan le lehessen adni délután a tv-ben, Hitchcock örökségének gyakorlatilag nyoma sincs, szinte semmi feszültség vagy izgulni valóval nem találkozunk, a széria krimielemekkel átitatott családi drámaként funkcionál, ahol a fiatal főhős legnagyobb problémája az első szerelem és az azzal kéz kézben járó első csalódás, meg az, hogy ő még nem tudja, hogy mi a baj a fejével.

A közben történt gyilkosságok és kavarások mind másodlagosak, ahogy Norman kikapcsolásai is, akinek egyre gyakrabban borul el az agya, ilyenkor hol anyjával beszélget a képzeletében, hol a tesóját támadja meg hirtelen felindulásból, hol megöl valakit. A készítőktől egyértelműen jó húzás volt behozni a csepp Pszicho-gyerek bátyját, aki kontrasztba állítja a családot, mert munkáját tekintve először biztonsági őr egy kannabisz-ültetvényen, majd szép lassan egyre feljebb jut a bűnözők ranglétráján, mégis sokkal szimpatikusabb és szerethetőbb a másik két családtagtól. Norma Bates szerepében Vera Farmiga kiemelkedőt nyújt, szexi, okos, lelki-sérült, határozott és összetört, olyan érzelmi hullámvasúton mozog, ami sok színésznőnek gondot okozna, Farmiga viszont lubickol a karakter mélységeiben. Freddie Highmore Normannak elmegy, a nem mindennapi arcvonásainak és testtartásának hála elég ha kicsit morcosan néz és máris tök betegnek tűnik. A légzőkészülékkel közlekedő Emmát Olivia Cooke kelti életre, tipikusan azt a csajt hozza, aki ott van melletted és csinos meg megbízható meg minden és él-hal érted(itt Normanért), de csak akkor tűnik fel mindez neked, ha már elvitte más.

A főszereplők felsorolása azért lényeges, mert alakításaikkal hátukon cipelik a szériát, ami a krimi-thriller vonalban elég gyenge, baromi klisés, valamint semmilyen csavart nem tud felmutatni az egész évadban. A kisvárosról kiderül, hogy nem is olyan békés? Hűha! Valaki rendőr és mégis alvilági dolgokban van benne? Aztafaszom! Mi lesz még itt? Korrupt politikusok?

A lényeg: a Bates Motel a jelen tévés kínálatából a karaktereknek és a színészeiknek hála csak éppen, hogy kiemelkedik a mezőnyből, viszont van rá esély, hogy tovább javuljon. ( A Hannibal bezzeg most süllyed bele a tucat-nyomozós sorozatok pihe-puha bőrkanapéjába, azt a sorozatot hívhatták volna inkább Graham, a helyszínelőnek.) Bambulós délutánokra elsőosztályú. 

6.5/10.

Emlékezetes pillanatok(ACHTUNG! SPOILEREK!)


Norman kitömött kutyája.tumblr_mms0f5cVSW1sqz3hvo1_250.gif

Romano sheriff megmutatja igazi arcát.

Emma beáll. 

-Füvet szívtál a te állapotodban?

-Nem, megettem.

Shelby sheriff Dylanben emberére talál.

Akárhányszor elhangzik a széria legmeghatározóbb szava.tumblr_mn63i2Fprl1raphrwo1_250.gif

Apu halála.

Az évad zárójelenete.tumblr_mn5umzEPM91so9w8eo1_1280.png

Verekedés a bárban.

Jake Abernathy feltűnései.

Testvérek egymás közt.Lány a pincében.33277pre.jpg

Off:tumblr_mmdrfqZopi1s5llkpo1_1280.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr275313766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása