Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

A járkálók negyedik éve elkezdődött!

2013. október 14. - GGZs

Itt van az ősz, az emberiség még mindig nem esett át egy zombiapokalipszisen, így hát a The Walking Dead negyedik évada is elkezdődött. Focihasonlattal élve: az új menedzser(showrunner) keze munkája még nem teljesen látszik, a csapat kicsit fáradt az alapozástól, ugyanakkor a kezdeti tapogatózás után módszeresen, rutinból darálja be az aktuális ellenfelét, a szurkolók pedig egyenlőre megnyugodhatnak, a változás semmilyen negatív hatással nincs a kedvenceikre.

Hónapok teltek el a harmadik évad utolsó része óta, Rick és durván ötvenfősre duzzadt kompániája boldogan élnek a börtön nyújtotta kényelemben. Könnyedén elbírnak a körülöttük kószáló néhány tucat járkálóval, lazulnak, kapálnak, sertést nevelnek. Maga az epizód meglehetősen lassan kezd, ahogy az már számtalanszor előfordult. Aki ezen kiakad, ahhoz egy vitában körül-belül ennyi lenne a reakcióm:tumblr_muni40kpVX1qemka8o1_400.gif

Hogy miért? Mert ez még mindig nem egy egyszerű zombi-gyilok, hanem nagyon jó dráma is, a karaktereknek időre van szükség a fejlődéshez, amit ők úgy hálálnak meg, hogy baromira lehet izgulni értük az akciószcénákban.

tumblr_munh1pTCYN1rotijio1_500.gifIt's raining dead, Hallelujah, it's ranining dead!

A problémamentesség persze egy szokványos "bevásárló-túrán" újra a múltba vész, Rick eközben egy új páron próbál segíteni a kerítésen kívül. Az epizód a végére ismét beszippantja a nézőjét, megkapjuk amit akartunk: menekülés, harc és drámai pillanatok tömkelege lesz a jutalmunk, a lezárás meg már megint olyan, ami miatt alig várjuk a jövő hetet.

Mindenképp meg kell még említeni, hogy eljött a széria legrosszabbul kinéző eksön-momentuma evör, ezért a béna trükkért joggal lehet és kell morogni: tumblr_munjgmgjSd1qcb892o3_400.giftumblr_mundor7kOK1rkr13xo8_500.gif

Üzenet a digitális effekt-csapatnak: szedjétek össze magatokat, nem az Asylumnak(Sharknado) gyártotok, gyerekek!

A kezdés jó, a színvonal fokozható, a sztoriba még mindig hatalmas potenciál rejlik. Ha ez nem lenne elég, akkor még ott a Kormányzó is, aki ebben a részben fel sem tűnik. Egyébként ez mindent elmond az alkotók lehetőségeiről, annyi mindent csinálhatnak, annyi fele indulhatnak, hogy még azt a luxust is megengedhetik maguknak, hogy a  jelenkori tévé-történelem egyik legjobb rossz-fiúját is nyugodtan pihentethetik.

S04E01: 8,5/10.

tumblr_munisg5vk91spgpwxo1_500.png

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr75567738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.15. 09:13:32

jó kis rész volt.

Az elején kicsit mondjuk furcsa volt, hogy eddig minden csepp energiát megbecsültek, most meg rick kapálás közben zenét hallgat a diszkmenjén, ájpedjén akármijén.
süti beállítások módosítása