Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Jack Reacher

2013. március 13. - GGZs

Egy lövész találomra lelő öt járókelőt egy parkban. Hamar megtalálják, kihallgatása közben viszont nem válaszol a kérdésekre, csak leírja egy lapra, hogy Jack Reacher-rel akar beszélni. Az üzenet komoly fejtörést okoz a rendőröknek, ugyanis fogalmuk sincs hol lehet Reacher, aki annyi kitüntetést zsebelt be katonaként, amit ha leadna egy fémhulladék-telepen, akkor annyit kapna érte, amiből egész életében vígan élhetne. Szerencséjükre nem kell őt megkeresni, mivel ő hívás nélkül is ott terem és elkezd nyomozni az ügyben, amiről persze kiderül,hogy korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.

jack-reacher1 (600x400).jpg

Reacher karaktere nem foglalkozik a jogilag vett törvényekkel, ő csak igazságot szolgáltat a szó legnemesebb értelmében, neki nincs szüksége hivatalos bizonyítékokra, ő azok hiányában is cselekszik, de nem kell attól tartani, hogy amit tesz az nem lenne helyes, hiszen remek nyomozó, aki Sherlock Holmes szintjén rakja össze az apróságokat és mivel tudja, hogy mekkora érték ő, ezért egy kicsit hiú és beképzelt is, a szó egészségesen vett értelmében. És persze szakértője a közelharcoknak is, és annál a jelenetnél, mikor eldobja a fegyvert, hogy szétrúgja az egyik tag seggét, azt itt most minden további nélkül elfogadjuk, mert Reacher olyan csóka, aki betartja a szavát, a tagnak pedig azt ígérte, hogy szétrúgja a seggét. Sokat hallottam, hogy Tom Cruise rossz választás a szerepre, mert Lee Child könyvében Reacher egy nagy darab fazon, de ez nem igaz: teljesen hitelesen hozza figurát, és nem okoz gondot elhinni róla, hogy ne tudná lenyomni a legtöbbünket. És azt se felejtsük el,hogy azért a jelenleg porondon lévő akciószínészek közül Cruise még színészkedni is tud egy kicsit.

Remekül sikerült a film castingja, minden szereplő a legjobb formáját hozza, Werner Herzog(aki egyébként egy szuper rendező) brillírozik a főgonosz The Zec szerepében, Robert Duvall zseniális az öreg ex-katona Cash figurájában, és  a kockafejű Jai Courtney sem egy felejthető verőlegény, valamint majd mindenkitől elhangzik egy bátran idézhető beszólás.

jack-reacher-tom-cruise1 (600x267).jpg

Mindenképp meg kell még említeni az író-rendező Christopher McQuarrie nevét, aki a Közönséges bűnözők szkriptjéért kapott Oscart, és akinek ez a második rendezése a felejthető Hullahegyek,fenegyerek után. Nagyon jól építette fel az egész mozit, például a film elején hosszú percekig egyetlen mondat sem hangzik el, mégis nagyon feszes és képileg sokatmondó az egész, az autós üldözés megidézi az etalonnak számító  A chicagoi tanú(Bullit) legendás jelenetét, és sikerül kellően komolynak és szórakoztatónak, de korántsem görcsösnek maradnia, miközben remekül forgatja ki a műfaj kliséit, plusz emléket állít a hatvanas- hetvenes évek legendás krimijeinek (Piszkos Harry, Bullit, A szökés,Thomas Crown-ügy, Francia Kapcsolat), és jár a dicséret az akciójelenetekért is, amik mindvégig a realitás talaján maradnak.

Jack Reacher: 10/8.

JackReacherLeeChildHIGHRES1 (600x400) (2).jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr865126917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása