Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Kick-Ass 2.

2013. szeptember 03. - GGZs

Az össze-vissza magyarított-félrefordított-elbaltázott(például Motherfucker-ből Muterbever) neveket félretéve a posztban kizárólag a karakterek eredeti neve szerepel, mert rohadtul fel tud idegesíteni, hogy mennyire tönkre tudják ezzel vágni a film élvezeti értékét.FacebookCover2_851x315.jpg

A Matthew Vaughn rendezte kiváló első rész a kritikai siker mellett a kasszáknál is hozott annyit, hogy nekiálljanak folytatást készíteni a hétköznapi szuperhősök történetének, amihez adott volt Mark Millar képregénye( sőt, lassan ő már kész van a harmadik résszel is, és nagyon szeretné, ha  mihamarabb folytatódna a mozgóképes verzió is, nehogy a fiatal színészek kinőjenek a szerepükből), a rendezői székbe Vaughn helyére Jeff Wadlow került, aki a forgatókönyv írását is magára vállalta. A képregénytől több helyen is eltért, részben a médiumok közti különbség, részben az igen alacsony(23 millió dolláros) költségvetés miatt. Wadlow eddig nem sok mindent villantott a filmiparban, említésre méltó direktori munkájaként mindössze a(joggal) nem túl jó sajtóvisszhanggal rendelkező, de a fiatal közönség körében ismertségnek és népszerűségnek örvendő, afféle tini-Rockyként funkcionáló Sose hátrálj meg(2008)-et lehet a nevével összefüggésbe hozni. A 'kikesszes' munkájával mindenesetre elégedettek az álomgyárban, mivel őt keresték meg az X-Force filmre adaptálásával. Én azért nem bíznék vakon benne, mert ugyan készített egy elődjéhez méltó folytatást, azért Vaughn-mester(neki már nagyon kijárna a hájpból, eddig csak Jó filmeket készített mindenféle műfajban) első részéhez nem tud felérni, valamint igencsak sokszor megrezegteti azt a bizonyos lecet.gallery05.jpg

Kick-Ass(Aaron Taylor-Johnson) vakmerően bátor harca az igazságért rengeteg ugyancsak hétköznapi embert inspirált, akik valamilyen idétlen hacukát magukra öltve az utcán járőrözve védik a polgárokat. Eközben hősünk abbahagyta a szakmát, átlagos fiatalként suliba jár és bambán bámul ki a fejéből, ahogy a Big Daddy neveltetésének köszönhetően a rosszfiúkat nőstényterminátorként aprító Hit-Girl(Chloe Grace Moretz) is próbál beilleszkedni a hétköznapokba. De igazán egyiküknek sem megy, ahogy Red Mist/Chris D'Amico(Christopher Mintz-Plasse) torkán is emészthetetlen falatként akad fenn a tény, hogy faterját egy aknavetővel küldte a másvilágra Kick-Ass. Egyik ilyenfajta dühkitörésének eredményeként véletlenül megöli az anyját, így az ölébe hullott hatalmas örökséget arra használja, hogy mindenféle zsoldost maga köré véve bosszút álljon apja gyilkosán, aki eközben Hit-Girlel közös edzésbe fogva visszatér a maszkos igazságosztók világába, majd megismerkedik a Colonel Stripes által irányított Justice Forever nevű Bosszúállók/Igazság ligája-imitátor bagázzsal, akik epedve fogadják maguk közé legfőbb inspirálójukat. Ezalatt Hit Girl a helyi menő csajok között próbál normális(?) életet élni, aminek a vége hatalmas pofára esés lesz, de a kiscsajt keményebb fából faragták mintsem ilyen kismenők elbánjanak vele, móresre tanítja az őt megszívató kolleginákat, majd kedvenc zöld kezeslábasos barátja segítségére siet az időközben magát Red Mistről Motherfuckerré átkeresztelő Chris és közveszélyes csatlósai elleni harcban.

Nos, a forgatókönyv nem lett túl gördülékeny, elég sok apróbb hibát tartalmaz, nem igazán jól  felépítettek a karakterek, a főszereplő ismét puha-pöcsként bénázza végig az első félórát, némelyik jelenetben látszik a pénzhiány, alig akad igazi érzelmeket kiváltó pillanat, de a tempónak, az újra szórakoztató JimCarreynek, a remekül ripacskodó főgonosznak, a fogalmam sincs milyen jelzővel felruházható Mother Russiának valamint a világunkra reflektáló poénoknak és utalásoknak köszönhetően minden különösebb gond nélkül fogyasztható egy képregényes alapszabályokkal tisztában lévő néző számára. A többieknek viszont nem ajánlott.

7/10.

A nagy tanulság: Haver, ha vernek, szólj egy havernek!

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr775494148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása