Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Lázálomból filmklasszikus: 35 érdekesség a 30 éves Terminátorról

2014. július 16. - GGZs

terminator-movie-hd-wallpaper-1920x1200-9254.jpg

A legenda szerint James Cameron a Piranha 2. forgatásán belázasodott, álmában pedig egy lángokból előlépő fémcsontvázat látott. Az élmény nem hagyta nyugodni és egy egész filmet a látomásának szentelt. Az 1984. október 26.-án bemutatott legelső Terminátor-mozi nem egy filmtörténelmi mestermű, ellenben egy piszok jó akció-thriller, ami a popkultúra részévé vált, a Sarah Connor életére törő, élőszövettel bevont kiborg halálosztó pedig minden idők egyik legemlékezetesebb filmes rossz-fiúja, aki sokunk gyerekkorában okozott álmatlan éjszakákat. Az alábbiakban sztorikkal, idézetekkel, érdekességekkel és rengeteg képpel idézünk fel egy hamisítatlan nyolcvanas évekbeli gyöngyszemet.

1b5f7aa2c516a6bf2570f10baca2670a.jpg

1. James Cameron: "Egészen erős háttérrel rendelkeztem a speciális effektek terén, ezért teljes természetességgel fordultam a sci-fik irányába. Realistán szemléltem a dolgokat, tudtam, hogy maximum 3-4 millió dollárt kaphatok egy film készítésére. Ezért azt is tudtam, hogy egy jelenben játszó történetet kell írnom kortárs helyszíneken. Ezután elkezdtem összerakni a dolgokat. Értettem az effektekhez és sci-fit akartam forgatni, aminek a jelenben kellett játszódnia."

 

1. concept art.jpg

Eredeti concept art James Camerontól.

2. James Cameron: "Mindig is kedveltem a robotokat, tehát lényegében az időutazás ötletével álltam elő, aminek a segítségével futólag pillantást vethetnék a jövőre. A büdzsé szempontjából ez még kezelhető lenne. Tudtam, hogy senki nem fog több tízmillió dollárt adni arra, hogy csináljak egy filmet, ezért az kezdett körvonalazódni bennem, hogy olyasvalamit kell kitalálnom amivel el tudnám adni magam. Tudtam, hogyha teljesen belefeledkezek a jövőbeli világba, akkor egyből egy 15, 20, vagy akár 30 milliós filmről beszélünk(mai árfolyamon 70 millió dollár fölött). De éreztem, ha korlátolt időtartamok között tartom visszaemlékezésekben, álomszekvenciákban vagy bármilyen más módon, valamint annak a világnak egy elemét áthozom a sajátunkba, akkor az még kontrollálható lesz."

 

the-terminator-06-large.jpg

Eredeti concept art James Camerontól.

3. James Cameron: "Aztán beütött az ötlet, a jövőt egy olyan történés változtatja meg, ami éppen most zajlik, méghozzá egy olyasvalakivel történik ez az egész, aki nem tudja, hogy a cselekedetei mekkora befolyással lesznek a jövőre, de idővel rájön tettei jövőbeli következményeire. Mi lenne erre a legextrémebb példa? Mondjuk ha a világ egy nukleáris háború miatt elpusztulna, a globális események pedig egyetlen személyre lennének visszavezethetők, egy olyan személyre, akiről a legkevésbé sem tudnád ezt elképzelni? Egy tizenkilenc éves pincérnőre Bob's Big Boy gyorsétterméből.

sarah-connor-scared.jpg

Szóval elkezdtem kitalálni valamit, ami úgy tűnt érdekel. Ennek a hihetetlen rémálomnak kellene árnyékot vetni a jelen valóságunkra."

 

 5684831626_60c1570c1e_o.jpg

Eredeti concept art James Camerontól.

4. JC: "A történet a következőképp alakult ki: két szakaszban kezdtem gondolkodni a filmről. Az elsőben a jövő visszaküld egy mechanikus fickót - lényegében ebből lett a Terminátor, - a jófiúk pedig a saját harcosukat küldik. A végén a mechanikus fickó elpusztul."

 

5. JC:"De a jövőben valahol valakik azt mondják, várj egy picit, ha ez nem működik, mink van még? És a válasz valami borzasztó, valami, amitől félnek. Valami, amit ők kreáltak, de elzárták, eldugták valahova egy dobozban, valami amit félnek elengedni, mert nem tudják milyen következményekkel járna- a valakik gépek lennének, akik a jövőből támadnának.

 

T1000_liquid_grey_terminator.jpg

 Ennél a pontnál a dobozban lévő dolog totális kérdőjellé vált, akármerre mehetett, akármit csinálhatott, egy polimorfikus(sokalakú) robot, ami nem több valamiféle cseppnél, pacánál. Láttam, ahogy ez a higanyszerű csepp bárminek fel tudja venni az alakját, ereje majdnem határtalan, amit nem tud kontrollálni, mivel a jövőből jött.

pointy.jpg

 

 

Ez megijesztett. Csak ültem ott, írtam a történetet, amitől féltem."

 

6. Mint látjátok, Cameron már az első rész írásakor kitalálta a gyerekkoromban csak „A Folyékony” néven emlegetett T-1000-t, azonban a technika akkori állása miatt még elvetette ezt az ötletet.

 

7. JC: "Nem akartam, hogy a robot úgy nézzen ki, mint egy ember egy jelmezben. Ha ez a robot olyan lesz, amibe belefér egy emberi forma, akkor nem tudjuk megcsinálni azt, hogy ez a beöltöztetett ember-robot felveszi egy emberi lény formáját. Ez nem működhet. Soha senki nem talált még ki olyan robotot, ami nincs beöltöztetve.

the-terminator-19841.jpg

A Silent Running(1972) és a Csillagok háborúja(1977) pár évvel korábban lett kész, és azóta csak olyan robotok voltak a filmtörténelemben, amiket úgy csináltak, hogy egy fickót beöltöztettek robotnak. Speciális effektek szempontjából az volt a kihívás, hogy valami olyan hihető dolgot készítsek, ami belefér egy emberi lénybe. És ez valóban kihívás volt."

 

5684264567_bb9aaeca12_b.jpg

8. Eredetileg Lance Henriksen játszotta volna a Terminátort, Schwarzenegger pedig Kyle Reese-t, ezért Henriksen szerepel Cameron koncepciós vázlatain.

 

Conan the barbarian (1982).jpg

9. Aztán mindez megváltozott, mikor a Conan, a barbár(1982) siker lett, az Osztrák Tölgy pedig népszerű. Kis költségvetésű produkcióként szükségük volt egy igazi húzónévre és azt is tudták, hogy a filmjük sztárja a T-800-as lesz, ezért összeházasították a kettőt.

 

 

tumblr_kxci7banN71qa7qbyo1_500.jpg

10. A forgatás 1983 tavaszán kezdődött volna Torontóban, de Schwarzenegger ekkor játszotta a Conan, a pusztító(1984) címszerepét, így a forgatás csak 1984 márciusában indulhatott meg.

 

Linda-Hamilton-and-Director-James-Cameron-in-The-Terminator-1984-Movie-Image-600x389.jpg

11. Cameron a kényszerszünet alatt írta meg a A bolygó neve: Halál (1986) forgatókönyvét.

 

12. Néhány kimaradt jelenet látható egyes DVD-s kiadásokon. Az egyik jelenetben Sarah rá akarja venni Reese-t, hogy találják meg a Cyberdyne Systems központját, és pusztítsák el, mielőtt azok kitalálhatnák a Skynetet, így elkerülhető lenne a háború.

 

Mondo-The-Terminator_1.jpg

13. A film végén, amikor Sarah-t kórházba viszik, két munkás rátalál a Terminátor robotkezére, és úgy határoznak, hogy elviszik a gyár kutatóközpontjába. Ekkor mutatja a kamera a gyár nevét: ez a Cyberdyne Systems. A Terminátor 2 sztorija is erre a jelenetre épül: a robotkarból és az elpusztított Terminátor processzorából fejlesztik ki a gépeket és létrehozzák a Skynet rendszert.

 

 

14. Brad Friedel fantasztikus, semmivel sem összetéveszthető zenét írt hozzá.

 

480782_492358994136676_560330185_n.jpg

15. Cameron a szkript írása alatt az autójában lakott és ügynöke sem volt. Kirúgta, mert az ügynök nem látott fantáziát az egész Terminátor-projektben.

 

terminator_10.jpg

16. A film 6,4 millióból készült és közel 80 millió dollárt hozott világviszonylatban.

 

 

hw8uvq10nucgrmxy6u4s.jpg

17. Magyarországon 1988. május 26.-án mutatták be.

 

tumblr_n5rhhqdJQP1rm3u4ao1_500.gif

18. Schwarzenegger a szerep kedvéért egy hónapig csak fegyverekkel gyakorolt. Addig tanulta az összerakásukat, az újratöltésüket és a velük való tüzelést, míg úgy ment neki, mint a gép.

 

MV5BODczODgzMTQxM15BMl5BanBnXkFtZTcwMzA0NDQyNA@@._V1_SX640_SY720_.jpg

19. Arnie annyira megszokta a sminkjét, hogy egyszer hiányzó szemmel, lángoktól megpörkölődött kinézettel ugrott el a forgatásról ebédelni a belvárosba.

 

1 dollar.JPG

20. Cameron egy dollárért adta el a jogokat, mindezt azért, hogy leforgathassa a mozit.

 

7DbGB.jpg

21. A munkálatok végére igencsak megromlott Cameron viszonya a gyártó Hemdale Stúdió fejeseivel, ugyanis azt akarták, hogy akkor legyen vége a filmnek, amikor a T-800-as felrobban a kamionnal. Cameron reakciója: Basszátok meg, a filmnek nem itt lesz vége!

 

22. A stúdió a társfinanszírozó Orion-nal karöltve berágott és nem akarta reklámozni a művet.

995722b2e4698099294bfa30859f29d3.jpg

Három héttel a bemutató után még mindig nem volt rendes reklámkampánya a mozinak, tehát egy mocskos kis B-kategóriájú akciófilmként kezelték.

 

 

tumblr_mxrazfqauf1r8ob38o1_1280.jpg

23. Michelle Pfeifer, Carrie Fisher és Diana Lane lemondta Sarah Connor szerepét, Sharon Stone és Kelly McGillis pedig kiestek a válogatáson.

 

photo-terminator-1984-9.jpg

24. A stúdió azt szerette volna, ha a Michael Biehn által alakított Kyle Reese-t egy kiborg-kutya segíti. Cameron ezt nem hagyta.

 

love.jpg

25.Ellenben abba az ötletbe belement, miszerint Kyle Reese és Sarah Connor kapcsolata elmélyül és Kyle lesz John Connor apja, létrehozva ezzel a legtöbbet felemlegetett filmes idő-paradoxont.

 

terminator-01.jpg

26. A fináléban látható kamion-robbanást modellekkel vették fel.

 

MV5BMTM2OTUxOTY0NV5BMl5BanBnXkFtZTcwMjkzNDQyNA@@._V1_SX640_SY720_.jpg

27. A praktikus effekteket a legendás Stan Winston és csapata készítette.

tumblr_n7bsw8FxLO1qbtvl9o1_1280.jpg

 

movie-monster-making-photo-the-terminator-530x342.jpg

28. A lecsupaszodott T-800-as mozgását a régi-módi stop motion technikával oldották meg bábokkal.

The-Terminator_320f8f57.jpg

 

Michael-Biehn-in-The-Terminator-1984-Movie-Image.jpg

29. Ugyanakkor a közeliekhez életnagyságú modelleket használtak.

Behind-The-Scenes-Shots-From-Famous-Movies-13_thumb.jpg

 

 

truck.jpg

30. A film elején Arnie egy ugyanolyan típusú kamion játékváltozatára hajt rá, amilyennel a végén üldözi Connorékat.

 

31. Néhány oldal az eredeti storyboard-ból.

 

 

tumblr_mpa2njK0Qw1s5e5bko1_500.gif

32. A Technoir nevű szórakozóhely - ahol Sarah Connor először találkozik a Terminátorral,- igazából egy kávézó, amit kicsit felturbóztak a produkció kedvéért. Ez olyan jól sikerült, hogy a fényeket látva és a zenét hallva rengetegen be akartak menni szórakozni a forgatás alatt. A pénzszűkében lévő Cameronék el is gondolkoztak, hogy fizetett statiszták helyett inkább pénzért kéne beengedni az embereket.

 

tumblr_n78f5o2ptx1qemcawo3_500.gif

33. A bemutató idején egész sok nézőt sokkolt az a jelenet, amikor a T-800-as megjavítja magát.

 

34. Ez így nézett ki a storyboardban.

 

illbeback.gif

35. Még visszatérek, azaz I'll be back. Arnie a forgatókönyvtől eltérően „I will be back”-nek akarta mondani, mert szerinte így sokkal gépiesebben hangzik. Cameron erre így reagált: „Én nem mondom meg neked, hogyan színészkedj, úgyhogy te se mondd meg nekem hogyan írjak.”

 

 

 

+1. Itt kezdődött Bill Paxton legendás mesterhármasa. Ő az egyetlen színész, akit egy Terminátor, egy Alien és egy Predator is kinyírt.

 

t1-promo-arnold-006_zpsb13ddb7d.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr496511653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.07.17. 16:52:35

jó a magyar plakáton az eredeti angol cím ékezetekkel

Baribál 2014.07.17. 17:26:03

De szeretem az első, és a második részt.
A többi kukába való:(

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2014.07.17. 17:41:44

A Terminátoros filmjelenetben (a Bill Paxtonról szólóban) előszőr Brian Thompsont ismertem fel- az utána következő kilencvenes évektől gyakran felbukkanó rosszarcú rosszpasas figuráját :D

Erre a nyolcvanas pop-ra akartak menni zúzni a Technoirba:
Tahnee Cain & The Tryanglz - Burnin' In The Third Degree

youtu.be/KdcbhPWpPLc

ergerberger 2014.07.17. 18:49:14

Kurvanagy film, de a végén a stop motionért kár volt, az atomgagyi volt már akkor is, amikor bemutatták.

Szerintem a harmadik rész is kurvajó, meg arra legalább ki is lehet verni a TX (Kristanna Loken) miatt, merthogy Linda Hamiltonra nem igazán sikerült.

www.google.hu/search?q=kristanna+loken&tbm=isch

2014.07.17. 20:08:35

Jó kis poszt - egy legendás filmről.
Én is azok közé tartozok, akinek csak az első két részt jött be igazán - bár tény, hogy Kristanna Loken klasszisokkal jobb csaj, mint Linda Hamilton :) Plusz nagyon látszik az itteni fotók zömén is, hogy mennyivel idősebb volt valójában a filmbéli karakterénél (27 vs. 19).

Egy kis kiegészítés a +1-hez:
Lance Henriksen a másik olyan színész, akit egy Terminator, egy Alien és egy Predator is elintézett (fogalmazzunk így, mivel ugye az Aliens-ben androidot alakított).

lutria 2014.07.17. 22:24:40

Azt azért kicsit furcsállom hogy amikor a T1 végén a prés kilapítja a terminátort elvileg csak az egyik karja és egy törött processzor marad belőle-és mi lett pl.a lábaival amiket még a préselés előtt lerobbantottak róla? + a prés sem gyúrta össze a terminátort egy alaktalan fémdarabbá,csak max.5-10cm laposra,nehogy már néhány tudós a maradványokból ne ismerte volna fel hogy az egy működő robot volt...
(Bár akkor Sarah Connort sem lehetett volna elmebeteggé nyilvánítani azért mert gyilkos robotról fantáziált...)
És mi lett a prés alatt T1 energiacellájával ami a T3-ban megsérült és akkorát robbant mint egy kisebb atombomba?Ha a karjából és a prociból hatalmas felfedezéseket tettek akkor az energiacellából mit tudtak volna a tanulni?

Csokolom 2014.07.18. 00:22:37

@ergerberger:
szerintem nem a stop motion volt gagyi,
hanem a ön-operáció, amikor azzal a gagyi gumifejjel bénáztak,
az elég kínos volt.
DE PERSZE EZZEL EGYÜTT IS, ZSENIÁLISAN SZUPER FILM, mindkettő.

ergerberger 2014.07.18. 00:57:48

@Csokolom: A stopmotion sajnos tévémacis volt, mindamellett mind igaz, amit írtál. Az önoperáció is, meg hogy kibaszottul zseniális volt.

Hallod, attól meg befostam, hogy a stúdió egy kiborgkutyát akart a filmbe, az milyen siralmas lett volna? Rex felügyelő a belső fémvázon, a jövőből... édes faszom...
Még szerencse, hogy Cameron tökös volt és leállította őket.

(Az megvan, hogy a Terminator sorozatban a terminátor csajt Cameronnak hívták?)

Andie 2014.07.18. 10:17:50

Nagyon jó kis gyűjtés és képek! Köszi!!!
Nagy kedvenc a film, és mostmár a fiam is rajongó lett (5 éves), havonta meg kell nézni, főleg az 1. részt :)
Igy utólag, 2014-es fejjel valóban gagyi és gáz a stopmotionos robotmozgás is, meg a gumifejes jelenet, de még a jövőben játszódó jeleneteknél is látszik a bábozás (ahogy pl fordul a levegőben a repülő terminátor), de emléxem, tizenévesen ezeken összeszartuk magunkat :)

Az a kamion meg, amire ráhajt Arnie az elején, az nem az, ami a végén üldözi Connorékat, hanem amivel a 2. részben a Folyékony rendőr rellizik :)

vittore 2014.07.18. 11:01:59

Anno a VHS korszakban láttam először, még szinkron és felirat nélkül. Annyira beleégett az agyamba, hoyg még most is összefosom magam rajta. :) Még a stopmotionos roboton is!!! :)

murray 2014.07.18. 12:57:58

én anno 11-12évesen 85-86 körül láttam VHS-en a T1et magyar hangalámondással. Azt hittem beszarok a végén..:-)

A T2-t ugyebár 92 nyarán láttam a Kossuth moziban emlékszem remegtünk mikor kijöttük a moziból, az adrenalintól. a köv héten bevonultam katonának egy évre a lövészekhez kerültem és mikor kint voltam a lőtéren (AK47/ PKM géppuska) lövés közben mindig robotokat képzeltem a célpontok helyett! :-)

MEDVE1978 2014.07.18. 13:12:41

Lance Henriksen több szerepet érdemelt volna benne, mint a nyomozóét :(
Egyébként óriási film, az egyik kedvencem, de szívesen láttam volna Henriksent terminátorként.Bár az is igaz, hogy az arca jobb hozzá, viszont Schwarzinak ez az egyik legjobb alakítása, tökéletes benne. Henriksennel valószínűleg maradt volna B kategóriás sci-fi, Arnold kultfilmmé és franchise-á tette.

tükörfúró 2014.07.20. 22:47:33

@Csokolom: A kor technikai lehetőségeihez képest az a gumifej sokkal hihetőbb elsőre -a cselekmény hatása alatt a moziban-, mint pl a mátrix2 rengeteg CGI neója és egyéb vackok.

Egyébként a film igenis LEGENDA, igy csupa nagybetűvel, már abba szédítő belegondolni, mit adott svarcinak vagy ő mennyit tett ehhez hozzá, vagy kamerun mekkora egy kib@szott zseni.

De mindez mindegy, mert a film és a történet egy generáció számára etalon, egyszeráen túlnő ez a mozi a halandó-gyarló-esendő szereplőkön, létrehozókon, és valami igazán grandiózus, korszakokat és életeket meghatározó dologgá változik.

Szerintem a T2 utáni folytatásokért egyszerűen "kár", sehol nincsenek, de ez olyasmi, amit nem lehetett lealázni és "elrontani" pár béna kasszasikerhajhász "sokadik bőrrel" sem.

Ha belegondolunk annyi fantasztikus ötletet tartalmaz, mint előtte 20év scifijei sem, és annyira techno-realista, hogy szinte nincs mibe "belekötni", elképesztő hogyan tud egyetlen ember ennyire összetett és realista fikciót alkotni.

Ehhez már nem elég maga a tudás a képességek esetleg a mégolynagy a zsenialitás sem, valami olyan ihletet átélés kell, katartikus alkotó pillanat, ami még a legnagyobbaknak sem mindig és mindenkor adódik.

Rogue 2014.08.10. 21:25:01

Érdekesség, hogy Lance Henrikssennek majdnem megvolt az a mesterhármas, mint Bill Paxtonnak.
T1ben lelövi Arnie.
A2ben széttépi az alien ( bár igazából nem hal meg, a harmadik részben is él)
AvPben megöli egy Ragadozó

convar · http://docs.google.com/document/d/1C9jtT9NLDNv_80m_U9Pv5X_LwJb3bFUqhOMhafMalGg/ 2014.08.16. 20:30:54

"Michelle Pfeifer, Carrie Fisher és Diana Lane lemondta Sarah Connor szerepét, Sharon Stone és Kelly McGillis pedig kiestek a válogatáson."

Hálistennek. Persze Michelle Pfeiffer pl. egy remek színésznő, az 1. részbe még nagyjából okés is lett volna - na de a kettőben? Ti el tudnátok képzelni Pfeiffer-t akcióhősként, egy olyan harcias amazonként amilyen a T2-ben Sarah karaktere lett? Vagy Diana Lane-t? Én nem.

convar · http://docs.google.com/document/d/1C9jtT9NLDNv_80m_U9Pv5X_LwJb3bFUqhOMhafMalGg/ 2014.08.16. 20:55:51

@lutria: ezek nagyon jó felvetések....
@Csokolom: "szerintem nem a stop motion volt gagyi,
hanem a ön-operáció, amikor azzal a gagyi gumifejjel bénáztak"

A kamionos jeleneteknél is használták - sajnos. Ill., amit soha nem értettem, hogy nemcsak azt, hanem maszkot is, méghozzá az egyik snittben az egyiket, aztán a következő vágásban meg a másikat!!! És ezt, mármint hogy Cameron miért így csinálta tényleg nem értem. Ha egyszer-kétszer-akárhányszor meg lehetett valósítani az igazi színésszel is a jelenetet, miért nem lehetett az összesben???

Prezentálom is, mire gondolok pontosan. Először is nézzétek meg ezeket a képeket:
kepfeltoltes.hu/100315/Terminat_0000_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/100315/Terminat_0001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ezeken maga Arnie van, miután eltöltött gondolom vagy 3 órát a maszkmesternél :)

De itt van ez a másik képpár, ugyanúgy a kamionos jelenetsornál:
kepfeltoltes.hu/100315/Terminat_0002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/100315/Terminat_0003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ez viszont világos, hogy makett. És a tetejébe felváltva látjuk hol ezt, hol azt a megoldást. Ha maszkkal meg lehetett oldani nem egy jelenetben, akkor miért kellett a "műfej", pláne annak fényében, hogy a maszkos megoldás úgyis sokkal élethűbb?

Tehát, hangsúlyozom még egyszer, ez számomra az egyik legnagyobb filmes talány :)

GGZs · http://ajemdibi.blog.hu 2014.08.19. 19:20:58

@lutria:
"Azt azért kicsit furcsállom hogy amikor a T1 végén a prés kilapítja a terminátort elvileg csak az egyik karja és egy törött processzor marad belőle-és mi lett pl.a lábaival amiket még a préselés előtt lerobbantottak róla? + a prés sem gyúrta össze a terminátort egy alaktalan fémdarabbá,csak max.5-10cm laposra,nehogy már néhány tudós a maradványokból ne ismerte volna fel hogy az egy működő robot volt...
(Bár akkor Sarah Connort sem lehetett volna elmebeteggé nyilvánítani azért mert gyilkos robotról fantáziált...)"

Gondolom a proci volt a lényeg, a kéz meg ereklyeként megmaradt, a többi meg tanulmányozás után ment a kukába. Sarah Connort meg simán elmebeteggé lehet nyilvánítani, mivel, ha az én a vállalatomban találnék egy tényolcszázast, akkor tuti nem hívnám ki a Fókuszt, hanem inkább szép csendben megnézném mit lehet ezzel kezdeni.

"És mi lett a prés alatt T1 energiacellájával ami a T3-ban megsérült és akkorát robbant mint egy kisebb atombomba?Ha a karjából és a prociból hatalmas felfedezéseket tettek akkor az energiacellából mit tudtak volna a tanulni?"

Ez a probléma jogos és egyértelműen a harmadik rész készítőinek a hibája, nem Cameroné.

convar · http://docs.google.com/document/d/1C9jtT9NLDNv_80m_U9Pv5X_LwJb3bFUqhOMhafMalGg/ 2014.08.20. 15:56:43

@josérodrigez: utolsóra egyébként lehet válasz az is hogy a T1-ben és a T3-ban nem uaz a típus szerepel: a T1-ben T-800, a T3-ban pedig T-850, ebből kifolyólag akár az energiaellátó rendszerükben is alapvető eltérések lehetnek.
süti beállítások módosítása