Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Transz - Trance

2013. július 07. - GGZs

Simon(James McAvoy) beépített emberként vesz részt egy festmény ellopásában, akció közben azonban leütik és úgy beveri a fejét, hogy amnéziás lesz, viszont csak ő tudja hogy hova dugta el a műkincset. Franck(Vincent Cassel), a gengszter először hagyományos módszerekkel(kínzás) akarja kiszedni az emlékeit vesztett Simonból, hogy hova tette, azonban mikor látja, hogy ez nem vezet eredményre, akkor más megoldást választ és egy hipnotizőr segítségével(Rosario Dawson) Simon elvesztett és elfojtott emlékeinek mélyére hatolva próbálja megszerezni az értékes információt.

Danny Boyle(Trainspotting) filmje az, aminek ígérte magát: okosan felépített, mindvégig figyelmet igénylő thriller, ami folyamatosan játszik a nézővel össze-vissza csavarodó "agybasztatós" sztorijával és csak egy( vagy inkább két) hajszál válassza el attól, hogy igazi mesterművé váljon. A fim közepén veszít a tempó, ezért lanyhul a néző figyelme, így marad idő egy picit előre gondolkozni, ami elrontja a második felének elejét, ellenben a végére megint akkorákat villantanak, hogy elégedetten konstatálod a tényt: megkaptad, amit akartál.

Nem ajánlom azoknak, akik azt hiszik ez a film egy heist movie(rabló mozi), ugyanis az egész balhé a film első tíz percében történik, onnantól már legfőképp egy olyan dráma- thriller, ami nem a megszokott történetvezetési stílusban és beállításokban dülöngélve robog a végkifejlet felé. Minden színész jó, a zene fasza, az operatőri munka kiváló, a rendezés ugyancsak, Boyle kisujjból ráz ki ilyeneket, de egyáltalán nem egy hibátlan alkotás. Ellenben kultfilm válhat belőle.

8.5/10. (eszes kis elme-trip)


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Külön öröm, hogy kapunk egy gonosz nőt, aki eszes, okos és tudja hogy szivassa le az összes férfit. Nem túl gyakran lépik meg ezt a filmesek, pedig hatalmas lehetőségek rejlenek az ilyen ábrázolásban, mert keveset látunk ilyet, pedig a való életben is bőven szaladgál belőlük legalább annyi, mint rafinált férfi.

!!!!!!!!!!!!!!!SPOILER VÉGE!!!!!!!!!!!!!!!

Rosario Dawson beígért meztelensége egy másodpercig tart mindösszesen, egyáltalán nem öncélú, ellenben én vagyok annyira az, hogy kitegyem ezt a képet mindenki számára, szigorúan csak a jobb megfigyelés érdekében.tumblr_mpgs8dHRYp1ric2iqo1_1280.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr35393604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása