Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Egy éjszaka Rómában - Room in Rome(2010)

2014. január 12. - GGZs

tumblr_my78afdzLo1s6et2fo2_1280_1.jpgA nyár legelső éjszakáján két nő érkezik egy római szálloda elé. Nemrég ismerkedtek meg, roppantul élvezik egymás társaságát, izzik köztük a levegő. A barna spanyol nő arra kéri az oroszt, hogy menjen fel a szobájába még egy utolsó italra. A magas, modell-alkatú szőkeség bizonytalan: érszrevette a köztük lévő vonzalmat, azonban érthetően zavarodott kicsit, csinos csábítójával ellentétben még soha nem érzett hasonlót egy saját neméhez tartozó iránt. Pár perc hezitálás után mégis beadja a derekát. Idejük nem sok maradt, reggel mindkettőjük elhagyja az örök várost és visszatérnek addigi életükhöz. Egyetlen éjszaka, tizenkét óra maradt mindösszesen, amit együtt tölthetnek. Mi változhat meg ennyi idő alatt? Teljességgel megismerhetik a másikat? Mi az, ami kettőjük között történik? Egy ártalmatlan futó kaland? Vagy életük legnagyobb, beteljesületlen szerelme? Ha az, akkor megtehetik-e, hogy eldobják azt maguktól? Feladhatják egész addigi életüket, hogy egymáséi legyenek? Esetleg az egész csak egy romantikus illúzió?

600full-room-in-rome-screenshot.jpg

Első blikkre mindenképp problémásnak ígérkezik az Egy éjszaka Rómában. Miért? A legtöbb esetben, ha egy film tele van szexszel és meztelenkedéssel, akkor nagy valószínűség szerint korántsem lesz jó, mert legtöbbször nem sikerül kellő tartalommal felruházni a korhatáros jeleneteket. Ha ehhez hozzátesszük azt is, hogy a játékidő teljes egészét egyetlen szállodai szobában töltjük, akkor joggal retteghetünk a tartalomtól. De ha tudod, hogy a filmet az a Julio Medem írta és rendezte, aki már A szex és Luciával(2001) és az Az északi sarkkör szerelmeseivel(1998) is páratlan érzelmi utazásra invitált, akkor megnyugodhatsz. 

tumblr_my33l7RvXc1qhinuvo1_1280.png

Az egyetlen helyszín remekül ki lett találva, nemhogy gátakat szab a történetnek, hanem a benne található képekkel és freskókkal elsőrangúan ki is egészíti azt. A rendezés letisztult és stílusos, a színek és beállítások festőien impozánsak. A két színésznő(Elena Anaya, Natasha Yarovenko) remekel, olyannyira természetesek, hogy a nézőnek egy pillanatra sem jut eszébe, hogy ne igazi embereket látna egy igazi helyzetben. Egyértelmű jutalomjáték ez számukra, amit remekül támogat a valószínűleg rájuk írt forgatókönyv. A szex és annak ábrázolása pedig bármilyen hihetetlen, de egy pillantra se válik hatásvadásszá vagy közönségessé, ami nagyon nagy szó, ha végigcsemegézünk a hasonló produkciókon. A folyamatos meztelenség is inkább a tisztaság, a szereplők egymás előtt szép lassan lecsupaszodó lelkének szimbóluma. 

s79ktimrx0cj2h3eanrq.jpg

Az ilyesmire fogékony közönségnek igazi nagybetűs filmélményben lehet része, ami giccsmentesen, néhol ugyan hatásvadászan, de meglepő őszinteséggel és frissességgel mesél a szerelemről, érzésekről, kapcsolatról, szeretetről. Több ilyen mozinak kellene születni.

9/10.

kopija_sun_room_in_rome_film_6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr355754252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reszet Elek 2014.07.12. 11:00:24

A fantasztikus filmzene is említésre méltó.
süti beállítások módosítása