Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

TWDS06E05

Harcolunk, vagy meghalunk

2015. november 11. - GGZs

 

12244667_1350109015015253_5287354077015402134_o.jpg

Tele van már a tököm, hogy mindenhol azt hallani egy ilyen rész után, hogy unalmas, átmegy Barátok köztbe, töltelék, sehova se vezető nyávogás. Most komolyan, lement már öt teljes évad, úgyhogy nem tudom, mit várnak ezek az emberek, arról meg végképp nincs még halvány lila fingom se, hogy mi a picsának nézik, ha ezt gondolják. Teljesen rendben volt az új epizód, és el is mondom, hogy miért.

Lassabb volt a tempó, mint az első három részben? Könyörgöm, idő kell, építkezni kell, karaktert építeni, továbbfűzni a sztorit, új kapukat és lehetőségeket nyitni. Gondoljatok bele, olyan ez a sorozat, mint egy módszeres hülye-gyerek a homokozóban. Szépen elvan ideig-óráig, gyönyörű homokvárat épít, utakkal, híddal, várárokkal, meg mindennel, aztán megmutatja neked, hogy ez milyen szép, te nézed, látod, hogy ez király, aztán ez a hülye-gyerek fogja és szép lassan elkezdi szétverni az egészet. Először csak egy-két bástyát ver le, majd telehugyozza a vizes árkot, végül páros lábbal trappol bele a közepébe, aztán vár egy picit és épít egy újat, közben meg próbálja elhitetni veled, hogy ez alkalommal minden rendben lesz.

thewalkingdeadnow.jpg

 

Most is egy csomó remek és emlékezetes dolog történt, ott van például a kezdés, az én hátamon a hideg futkosott, amikor Rick totál kimerülten, pár száz(vagy ezer?) zombival a seggében szaladt a város felé, közben meg kiabált, hogy nyissák ki a kaput.

 

giphy.gif_632x355

A zombikat tehát nem sikerült maradéktalanul elterelni, a falka vége csak eljutott Alexandriába. Nincs nagy para, mármint a régi szereplőknek, meg a rutinos TWD-nézőknek, azaz nekünk, a falak megállítják őket, volt már sokkal rosszabb is, nyugi van. Vagyis csak lenne, a város lakói ugyanis kicsit másképp látják a dolgot, ők még nem találkoztak ilyen helyzettel, így az ijedtség lesz úrrá rajtuk, ami tökre érthető. Összezavarodnak, és nekiállnának megdézsmálni a kajakészleteket, mert ugye itt a világvége, hát legalább egyenek rendesen. Ekkor a főnökasszony fia tesz rendet közöttük, amivel büszkévé is teszi Deanna anyucit, azonban öröme nem tart sokáig, hiszen a kis szeme-fénye suttyomban csak lenyúl egy kosár kaját-piát, mert ő megérdemli, hiszen mekkora faszagyerek volt a Farkasok támadásakor.

Deanna visszaviszi a szajrét, útja közben azonban betámadja egy kóborló, de a vénasszony nem adja meg magát, hanem kitör belőle az állat, míg Rick be nem segít neki.

giphy.gif_632x355

Jó ez a Monroe-család szál, Deanna egy igazi álmodozó, aki ugyan most szembesül a kinti világgal, de egész gyorsan keményedik, és szerintem legalább akkora szükség lesz rá, mint Rickre, ha tényleg egy igazi, erős, virágzó közösséget akarnak létrehozni.

 

A fiáról, Spencerről meg az ember nem igazán tudja eldönteni, hogy seggfej-e vagy sem, bár azt hiszem a popsifejre kisebb a szorzó.

vlcsnap-2015-11-10-21h10m17s148.png

Az új doki is tök érdekes, látszik rajta, hogy egyáltalán nincs kész a feladatra, Tara biztatása azonban egész inspirálóan hat rá, így addig bújja a könyveket és képzi magát, míg csak sikerül megmentenie egy életet. Örömében egészen Taráig szalad, és egy csókkal hálálja meg a kedves szavakat. Látjátok mennyi mindent el lehet érni egy kis bátorsággal!

 

Aztán ott van még Jessie, a nő, akit anno vert és elnyomott a férje, most pedig ő az egyik első a régi Alexandriások közül, aki a legtökösebben alkalmazkodik az új helyzethez(Helló, Carol!).

 

giphy.gif_632x355

A nagyobbik fiának is kezd megjönni az esze, ahogy lassan túlteszi magát az apja halálán, úgy normalizálódik az elmeállapota és a Grimes családhoz fűzött viszonya. Jessie kisebbik fia egyelőre annyira nem érzi magát biztonságban, hogy még az emeletről sem hajlandó lejönni. Sebaj, töki, majd ha más nem, Carol néni lecsábít!

 

És elérkeztünk egy olyan ponthoz, amit már sokan régóta várunk, Rick és Jessie között elcsattan végre az első csók! Egyébként tök jól ki van találva a jelenet, jó a kettejük között elhangzó párbeszéd, aminek a végén Jessie azt mondja, hogy:

 

Nem arra céloztam, hogy nincsen jövő. Muszáj lennie! Mondd, hogy van!

 

Erre Rick odalép, gyengéden megsimogatja Jessie arcát és megcsókolja.

 

giphy.gif_632x355

Csak sajnos ez sokkal jobban mutat így leírva, mint ahogy meg lett valósítva, a főként vágóként tevékenykedő Avi Youabiannak ez a rész volt a sorozatban a debütáló rendezése, és bizony úgy látszik, hogy ő nem fog a széria legjobb direktorai közé tartozni.

 

Az epizód legerősebb szála Maggie és Aaron kudarcba fulladt mentőakciója volt. Ez hozta a rész legbrutálisabb horrorrészét, a csatornában rájuk támadó 'rothadékok' igazán gusztustalanra sikerültek, ahogy Maggie birkózott az egyikkel és közben a keze folyamatosan eltűnt az oszladozó élőhalott testében, arra minden horrorbuzi elégedetten csettinthetett.

 

giphy.gif_632x355

 

De a testhorroron kívül a lelki gyötrődés is ezen a két karakteren csúcsosodott most ki. Mindketten bűntudattól gyötörve indultak neki a kis mentőexpedíciójuknak, hogy aztán a csatorna végén rá kelljen döbbenniük, hogy MOST nem tehetnek semmit, akármennyire fáj is, akármennyire őrjítő is, akkor is csak egyetlen dolgot tehetnek: várnak.

vlcsnap-2015-11-11-19h01m56s60.png

Maggie elmondja, hogy terhes, és most már úgy érzi, hogy valószínűleg soha nem láthatja az apát, Glennt. Feladják.

vlcsnap-2015-11-10-20h36m47s5.png

 

Aztán a végén, mikor a végén lejönnek az őrségből és a halottak névsorából elkezdik letörölni Nicholas és Glenn nevét, miközben Aaron a baba nevével viccelődik, azzal egyértelműen tudtunkra adják, hogy nem törtek meg, még nem, még él bennük a remény.

vlcsnap-2015-11-10-21h09m13s23.png

 

Tehát összességében csupán csak ennyi történt ebben az unalmas epizódban, plusz most, hogy nem gőzmozdonyként zakatol a cselekmény, azzal mi is átérezhetjük, amit ők: a várakozás borzalmát. Ők se és mi se tudjuk, hogy mi van Daryllel, Sashával és Abrahammel, és ugyan mi azzal tisztában vagyunk, hogy Nicholas halott, azért Glennről ezt egyáltalán nem mondanánk biztosra. Várunk. Jövő hétig egész biztosan.

 

Ja, majd elfelejtettem: a legutolsó jelenetben, mikor Deanna a fal mellet sétál, és egy lyukon szép lassan vér kezd el beszivárogni, az szerintetek mit jelent? Csak a zombik passzírozzák oda egymást és belőlük jön? Vagy leesett valaki az őrhelyéről és azt a valakit lakmározzák? Vagy odakintről kaptak el valakit? Vagy pusztán csak jelképes jelentőséggel bír? Majd meglátjuk.

giphy.gif_632x355

fivestarrating.gif

 

Szerinted meghalt-e Glenn?
Igen.
Nem.
Poll Maker

 

8dd49db9-15e2-9c21-108f-322e4b5b3963_twd_513_gp_1015_0208_0.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr878071074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsszucsi 2015.11.11. 23:59:45

Szerintem megrepedt a kerítés miután rácsapott Deanna.
süti beállítások módosítása