Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Tudod, hogy ki az a Gary Busey?

2014. szeptember 18. - GGZs

gary_busey.jpg

Sokunk egyik kedvenc, általában rossz-fiúkat játszó színészét olyan filmekben szerettük meg, mint a Halálos fegyver(1987), az Úszó erőd(1992), a Holtpont(1991) vagy a Ragadozó 2(1990), hogy aztán számtalan B-kategóriás akciófilmben szórakoztasson minket tovább. Attól vált híressé, hogy folyton bizarr, pszichopata karaktereket játszott, méghozzá remekül, és bizony a nem mindennapi arcberendezése és a rémisztő teleszájas mosolya sokat hozzá tett hírnevéhez.

tumblr_n81kn4v0bl1tqahgeo1_500.jpg

De azt tudtad róla, hogy:

 

a nyolcvanas évek közepétől bő egy évtizedig az egyik legbalhésabb hollywoodi sztárnak számított? Kihágások, letartóztatások, balhék, pia és drog. Ez mind megjelent, ha feltűnt valahol Gary Busey.

tumblr_n6ywdd3xtg1sm3vxwo1_500.jpg

 

 

1988-ban súlyos motorbalesetet szenvedett, amit csak súlyosbított a tény, hogy nem volt rajta bukósisak, így ripityára tört a koponyája. Kómába került és agyműtétet hajtottak végre rajta. Az arcát úgy ahogy rendbe rakták és nagyobb agyi sérülés nélkül megúszta a dolgot, ugyanakkor ennek az esetnek tulajdonítható, hogy utána a színészi játéka nagymértékben a teátrális mozdulatokra és az állandó grimaszolásra épült.

tumblr_n7vwily9zM1snp4blo3_500.jpg

 

Amit ő személy szerint nem bán, egész sok pénzt sikerült neki így összeszedni, így még abba is bele szokott menni, hogy saját magát parodizálja ki, mint tette azt a Törtetők néhány részében.

tumblr_navqr2qspz1rsxqqio1_500.gif

 

Az egyik legjobb sztori a drogos korszakából szerinte( és szerintem is) a következő: Egy átlagos, napsütéses reggel a Busey -rezidencián, hősünk előtt egy Sebhelyesarcú-méretű kokain-halom, mikor a kutyája, a kis Chili jön és szépen belehempereg a tegnap éjszakáról kint maradt, épp eltüntetésére váró porba. Nincs mit tenni, az anyag nem veszhet így kárba, ezért a következő fél órában Busey módszeresen, az orrát porszívóként használva tisztította meg a kis házi-kedvencét.

tumblr_n802cp3HKM1tfwuhbo1_400.gif

 

A legrosszabb sztori ezzel szemben az, hogy 1995-ben egy erős kokain-GHB kombó úgy hazavágta, hogy majdnem belehalt.

busey-teeth.jpg

 

De beszéljünk jó dolgokról is vele kapcsolatban. 1978-ban például a Buddy Holly történetében magát a címszereplőt, a rock and roll egyik úttörőjének számító Buddy Hollyt keltette életre, és ami olyan jól sikerült, hogy többek között Oscarra is jelölték érte. Végül lemaradt az arany-szoborról, de egy BAFTA-díjat azért sikerült bezsebelnie érte.

gary_busey_buddy_holly_story_actor.jpg

 

Pár éve azt nyilatkozta, hogy azért kapta meg a szerepet, mert ugyanolyan a fogsora, mint Buddy Hollynak. Egyébként énekelt is a drámában, méghozzá remekül.

 

 

Van egy fia, az 1971-ben született Jake Busey, aki a lenti kép tanulsága szerint remek nevelésben részesült.

tumblr_nbnnu7N3Gq1tg9sl9o1_500.jpg

 

Jake több, mint 70 filmben szerepelt, olyanokban, mint a Twister(1996), a Kapcsolat(1997), vagy a világ legjobb gyilkos-bogaras sci-fije, a Csillagközi invázió(1997).

43323.jpg

 

Gary a Star Wars-legenda Mark Hamillel közösen vitte a The Texas Wheelers című 1974-es western-komédia sorozatot.

wheelers.jpg

 

El tudod képzelni milyen az, ha Gary Busey bohócot játszik, tudod úgy kipingálva meg minden?

tumblr_n6i5cgTsQr1qb7zyzo7_500.gif

Ha nem, akkor nézd meg a Carny(1981) című drámát, amiben a fiatal Jodie Foster a partnere.

carny_ver2_xlg.jpg

 

Mindig a szórakoztatóipar érdekelte, kezdetben azonban még főként dobosként készült betörni, volt egy majdnem híres zenekara és dolgozott más zenészek hangfelvételein is.

Gary “Let’s Give This Acting Thing a Try, Better Than Steak-Eating Contests” Busey.png

1997-ben egy golflabda méretű rákos daganatot távolítottak el a szemgödre mögül. Azt mondja, hogy ebben az egészben legalább annyi jó van, hogy azóta az orvos írja fel neki a marihuánát.

tumblr_n7whvfeTcg1r7uv3no4_500.jpg

 

Az Úszó erőd egyik legemlékezetesebb jelenetében nőnek öltözve látható. Az egészet ő találta ki, majd Steven Seagal is rábólintott, a stúdió azonban nem. Buseyt viszont nem érdekelte a véleményük, és először felvették a jelenetét beöltözés nélkül, majd arra kért minden stábtagot, hogy nézzék meg milyen faja lesz, ha nőnek öltözve adja azt elő. A stáb belement, a felvétel végén pedig Tommy Lee Jones halálra nevette magát tőle, így nem volt kérdés melyik verzió lesz benne a filmben.

tumblr_n80ksyVNII1ry46hlo1_500.gif

 

Chuck Norris sorozatában, a Walker- A texasi kopóban is szerepelt egyszer, Chuck csak több tucat pörgőrúgás árán tudott győzedelmeskedni felette.

960x540.jpg

 

2014-ben megnyerte az angolok csak celebeket felvonultató Big Brotherjét, így ő az első amerikai, aki ezt elmondhatja magáról.

gary-busey-1.jpg

 

1944 június 29.-én született, így már több, mint hetven éves. Utólag is Boldog Szülinapot Neki, búcsúzóul pedig elevenítsük fel minden idők egy legfaszább filmes bunyóját, amiben a jó öreg Gary harcol Mel Gibsonnal.

 

 

 

Csatlakozz Te is Facebook-csoportunkhoz, ahol további, legalább annyira menő arcokkal találkozhatsz, mint ő. Klikk a képre!

Celebrity-Big-Brother-Day-3.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr16709745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak Irogatok 2014.09.19. 10:36:22

Csak annyi: egy drog és alkohol rehabilitációról szóló reality showban is szerepelt, az nagyon kemény volt. A címe nem ugrik be.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.09.19. 11:16:30

és a nagy fogai, a nagy fogait se felejtsük el a grimaszok mellett.

McKinney 2014.09.19. 13:48:38

Baszki erről a fasziról eddig folyamatosan azthittem hogy Nick Nolte. Köszike!
süti beállítások módosítása