Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

30 érdekesség a 80 éves Pierre Richardról

2014. augusztus 20. - GGZs

 pierre_richard__le_charme_distrait_de_la_bourgeoisie_7486.jpeg_north_1160x_white.jpg

 

 

Már 80 éves minden idők egyik legjobb francia komédiása, a magas szőke balfácán, aki félénk, de hódítani akar. A reflektorfényből kikerült színész csetlő-botló karakterein nézők milliói nevették magukat könnyesre vagy érzékenyültek el tőle. Az alábbiakban képekkel, idézetekkel és érdekességekkel kívánunk utólag is boldog szülinapot a felejthetetlen pillanatokkal megajándékozó Pierre Richardnak.

 tumblr_n3cxluFtod1trud11o5_250.gif

 

1. 1934 augusztus 16.-án született Pierre-Richard Maurice Charles Léopold Defays néven, tehát a művészneve tulajdonképpen a keresztneve.

 

9_2.jpg

 

2. A korai évek: "Lusta komédiásnak tartom magam, akit noszogatni kell. Hajdanán szkeccsekkel kezdtem a Ga”té Montparnasse és a Bobino kabaréműsoraiban. Azok voltak az iskolaéveim. Kuplékat énekeltem, mindenféle idétlen karaktert improvizáltam. Gyakorlatilag ezek a színpadi csikóévek jelentették a belépőt a mozi világába, Gérard Oury, Claude Zidi, Francis Weber, Yves Robert kamerája elé. Közel ötven filmmel a hátam mögött ma is úgy érzem, hogy oldalági betolakodó vagyok a vásznon.

 

 tumblr_mqk0sfhlXK1szupguo1_400.gif

 

3. A hatvanas években tévés varietékben bontogatta szárnyait.

 

 

 11_3.jpg

 

4. 1967-ben szerepelt először mozifilmben, A boldog Alexandreban.

 

 

 12_2.jpg

 

5. 1970-ben készítette az A szórakozott című filmet, amit ő maga írt és rendezett is.

 

 

 

 

A magas szőke... promóciós anyaga a Loui magazinból.

 

6. 1972 fontos állomás az életében, A magas szőke férfi felemás cipőben igazi nagybetűs sztárrá tette.

 

 

 

 

 

7. Innentől nem volt megállás, remek rendezőkkel(Claude Zidi, Yves Robert, Francis Veber) dolgozhatott együtt, akikkel karöltve igazán jó és sikeres filmeket készítettek.

 

 

 

fugitifs-06-g.jpg

 

8. Három alkalommal játszott Gérard Depardieuvel karöltve, párosuk legalább annyira jól működő klasszikus felállás, mint a Bud Spencer - Terence Hill duó.

 

 

 tumblr_mxu6d7nPgN1rb2l1co1_400.gif

 

9. Francis Veber rendező találta ki, hogy összeboronálja őket, Richard szeleburdi, vékony, magas karakterét jól ellensúlyozta Depardieu kicsit mackós, kemény komoly külleme.

 

 

 

tumblr_mnvu8bfbfY1qenf6do2_250.gif

tumblr_n3cxluFtod1trud11o4_250_1.gif

tumblr_n9h404XCJI1trud11o8_250.gif

10. A három közös mestermű címei: a Balfácán (1981), a Balekok (1983) és a Négybalkezes (1986). 

 

 

 2457825,Ew1Au+EgkhcCnRN91HfHi3IAdiDtfQoSZ289M3ycDlNeLvkr2ZIXwAC6hh_T8A2HbNJMbTn0Yqcuqqw+krDp1w==.jpg

 

11. Első igazi drámai áttörését az 1988-as A szögevő hozta el számára.

 

 

 

12. Összesen hét filmet rendezett eddig, közöttük olyan remekműveket, mint a Félénk vagyok, de hódítani akarok(1978).

 

 1_4.jpg

 

13. Egy uszályon lakott a Szajnán Párizs központjában, mígnem brazil felesége kérésére elköltöztek, mert a hölgy túl magas volt a hajó belmagasságához.

 

 

 tumblr_ml624r4Uh11s9v5f0o1_500.jpg

 

14. " A lovakat, a nőket, a színpadot és a filmeket leszámítva a legnagyobb örömet a borászat jelenti. Nem tartom magam hivatásos bortermelőnek, mégis azzá váltam az évek során. Az egész úgy kezdődött, hogy beleszerettem Languedoc-Rousillon tartományba, s vettem egy házat nem messze a hajdani családi birtokunktól, a Corbiéres-ben. Összeismerkedtem helyi borászokkal, akik idővel beavattak a bortermelés rejtelmeibe. Jelenleg a nővéremmel együtt jegyezzük a Ch‰âteau Bel Evêque márkát, amiből évente hatvan-nyolcvan ezer palackot exportálunk.

 

 

2_4.jpg

 

15. A borokon csupán apró betűkkel, eldugva látható a neve, mert azt akarja, hogy azért vegyék meg a borát, mert jó, nem azért, mert ő gyártja.

 

 

 

 3.jpg

 

16. 2006-ban életművéért megkapta a César-díjat.

 

 4_1.jpg

 

17. Mindösszesen csupán három filmes díjat nyert.

 

 

5Corbis-42-17567160.jpg

18. Háromszor nősült meg és vált el.

 

 

19. Két fia van, mindkettő zenész. Olivier szaxofonozik, Christoph bőgőn játszik.

 

 tumblr_mg5zodVYvJ1rrs20lo1_400.png

 

20. "Bő egy évtizede visszatértem a színházba. De már korábban is voltak különböző visszatérési kísérleteim, többek között egy brazil performanszegyüttessel. A nézők közelsége, az itt és most egyszerisége megismételhetetlen élmény."

 

 

 

tumblr_mcx924zKHI1rksq6zo1_500.jpg

 

21. "Az elmúlt években radikálisan megváltoztak a nézői szokások, és a filmkészítők is inkább a gyors fogyasztású sikerek vagy az alacsony nézettségű művészi kísérletezések irányába mozdultak el."

 

 6_1.jpg

 

22. Tahi-Tóth László szinkronizálta őt messze a legtöbbször, tizenkilenc nálunk bemutatott filmjéből tizenegyszer az ő hangján szólalt meg magyarul.

 

 

 

23. Chaplint tartja a világon a legtöbbre.

 

 

 

tumblr_mweqmtEiOi1s0t7zio1_500.jpg

 

24. "Rémesen szórakozott, határozatlan, akaratgyenge vagyok, aki a fellegekbe néz, közben pedig orra esik. Nyilván ezért is lett belőlem színész, hisz másból sem áll a mi hivatásunk, csak menekülésből önmagunk elől. Jól el lehet rejtőzni a szerepek mögé." 

 

 

 tumblr_n8tz5o9sc51shd9xeo1_1280.jpg

 

25. Komolyabb hangvételű dokumentumfilmekhez is a nevét adja és szerepel is bennük.

 

 

20357551.jpg-r_640_600-b_1_D6D6D6-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg

 

26. "Nos, csak akkor tehetsz boldoggá másokat, ha magad is az vagy."

 

 

8_3.jpg

 

27. 178 cm magas.

 

 

28. Itt tudsz egy remek interjút olvasni vele magyarul.

 

 

29. Íme az 5  legjobb filmje az IMDB szerint, megspékelve a Port.hu leírásaival és kommentelői véleményeivel:

 

1. A játékszer(1976)

 

Port.hu: Francois Perrin, a kétbalkezes újságíró hosszú szünet után végre állást kap a millárdos Rambal-Cochet egyik lapjánál. Éppen riportot készít egy nagyáruházban, amikor vesztére belebotlik a nagyfőnök elkényeztetett csemetéjébe. A tízéves Eric új játékcsodát vásárolna magának, de egyik sem nyeri meg a tetszését - míg meg nem pillantja a csetlő-botló újságírót. Benne fedezi fel a keresett játékot, és ellentmondást nem tűrően közli kísérőivel, hogy azonnal csomagolják be és vigyék is a lakására. Az emberi játékszerré avanzsált Francois megpróbál jó képet vágni a dologhoz, nem sejtve még, hogy a java csak most következik.

 

le-jouet-1976-6058-163662025.jpg

 

Elképesztően jó film, párszázasért megkaphatod a dvd-t szinte bárhol.
Hogyan tudunk felülemelkedni azon, hogy zsinóron rángatnak minket?
Hogyan maradhatunk Emberek ebben az embertelen világban?
Megmutatja ezt nekünk az ideális jelölt, kinek vesztenivalója nincs...
Pierre Richard hatalmas alakítása. - gyuszo07, port.hu

 

2. A balfácán(1981)

 

A 21 éves Marie, egy gazdag iparmágnás lánya nyomtalanul eltűnik egy mexikói vakáció alatt. A lány természete vonzza magához a bajt, így az aggódó apa mindent elkövet, hogy lányát megtalálja. Felbérel egy nyomozót, Campanát (Gerard Depardieu), aki viszont eredménytelenül tér meg a mexikói nyomozásból. Ekkor a milliomos, egy pszichológus javaslatára Francois Perrinhez (Pierre Richard) fordul, aki a cégében könyvelőként dolgozik. Választásuk azért esik Perrinre, mert a férfi éppoly szerencsétlenül kétbalkezes, mint Marie, ő is éppúgy vonzza magához a baleseteket. Azt remélik, hogy a két csetlő-botló fiatal majd egymás útjába bukfencezik.

 

18866987.jpg

 

Nagyon szórakoztató film, megunhatatlan. Már legalább 10x láttam, de még mindig végig tudom nevetni :) - crazyhorse, port.hu

 

3. Magas szőke férfi felemás cipőben(1974)

 

A titkosszolgálat főnőke meg akar szabadulni egy beosztottjától, aki a tisztségére pályázik. Ezért azt állítja az ártatlan muzsikusról, Francoisról, hogy ellenséges sztárügynök, és ráuszítja kollégáit. Francois persze mit sem sejt az egészből, s egy holdkóros biztonságával botladozik a zűrzavaros helyzetek forgatagában. Valahogy mindig sikerül kikeverednie minden veszedelemből, míg üldözői halomra gyilkolják egymást. Sőt még a szép kémnő, Christine is beleszeret.

 

magas.jpg

 

Polet,polet,Polet, POLETTTTTTTTTTTTTT...... eszméletlen ez a film... :) :) - movieking, port.hu

 

 

4. Négybalkezes(1986)

 

Francois Pignon (Pierre Richard) özvegyember egyedül neveli lányát, Jeanne-t. Már régóta munkanélküli, és végső kétségbeesésében elhatározza, hogy kirabol egy bankot. A kétbalkezes férfi azonban elszúrja az akciót, ezért úgy dönt, hogy a biztosabb menekülés érdekében túszt ejt. A kiszemelt áldozat egy börtönből most szabadult nehézfiú, Jean Lucas (Gérard Depardieu), akit bosszant a rabló ügyetlensége, ezért kénytelen maga irányítani az akciót, amikor a rémült rabló véletlenül lábon lövi. És ez még csak a kezdete ennek a fergeteges vígjátéknak.

 

_defaut.jpg

 

Nagyon jók a figurák benne... :)
Csak nevettem... és csak nevettem... :) - meehrlin, port.hu

 

5. Balekok(1983)

 

Christine 16 éves fia, Tristan elszökik otthonról egy kétes hírű ifjú hölggyel. A leleményes asszony - mivel férje alkalmatlan a feladatra - volt kedveseit kéri meg fia felkutatására. Elhiteti a két férfivel, hogy övék az eltűnt gyerek. Jean Lucas (Gérard Depardieu) újságíró, keménykötésű fickó, ő aztán képes volna megtalálni az elkóborolt lurkót, csakhogy nem sok hitelt ad Christine szavainak. A másik apajelölt Francois Pignon (Pierre Richard), az örökös depressziós viszont készséggel vállalkozik a feladatra. A két ál - apa lázasan nyomozni kezd.

 

101830_galeria_balekok_01.jpg

 

Pierre Richard a kedvencem imádom a filmjeit!!! Nézze meg aki még nem látta, óriási figura! - balvanykovi, port.hu

 

 

 

RICHARD-670x938.jpg

30. Nagyra becsülöm az emberek humorérzékét, mert időnként ez az egyetlen fegyverük az élet rossz dolgaival és igazságtalanságaival szemben.

 

forrás: imdb.com, wikipédia.hu, wikikpedia.com, port.hu, hvg.hu, mandarchiv.hu, magyarnarancs.hu, tumblr.com, ISzDb.hu, pierrerichard.fr, forbes.com,

 

 

Tisztelt Olvasó!

Ez volt a blog történetének 200. bejegyzése. Ezúton szeretném megköszönni minden egyes visszajáró olvasó szimpátiáját és a posztokat kedvelők megosztásait.

Köszönöm a lelkesítő kommenteket, a hibáim észrevételezését és a pocskondiázó szavakat egyaránt. Nélkülük nem lennék az, aki.

Köszönöm az Indexnek, hogy rengeteg „blogger” írásait -köztük az enyémeket is- juttatja el emberek ezreihez. A blog az idő múlásával változásokon ment át, gügyögő csecsemőből betűket krikszkrakszoló kisgyermekké érett, amire egyrészt büszke vagyok, másrészt korántsem vagyok vele elégedett, de talán a támogatásotokkal eljő még annak is az ideje, hogy tényleg egy nagyon király oldal lesz.

 

 Még egyszer köszönök nektek mindent, ölelés mindenkinek(főleg a lányoknak) :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr396618811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az övezet gázai 2014.08.20. 20:07:07

Az Öreg borászkodik, hajón él, és nagyon vicces manapság is.
Volt szerencsém Fr.országban végignézni egy előadói estjét, ahol rendkívül kedves és humoros volt. Magával és életművével szemben pedig derűsen önkritikus. Imádom ezt az embert.

BorTárs 2014.08.20. 20:18:52

A 31. érdekesség a BorTárs blogon (lassan három éve - vagyis, ha akarom, az első érdekesség...)

bortars.blogspot.hu/2011/10/magas-szoke-ferfi-felemas-borokkal.html

rozsdamentes arcél 2014.08.20. 22:21:38

"Ha én egyszer beindulok Campana, nehéz engem leállítani!"

Ha valaki még nem látta a Balfácánt, azonnal kötelező megnézni.
süti beállítások módosítása