Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Tőlük féltél - gonosz gyerekek

2013. szeptember 30. - GGZs

Akárhonnan nézzük, nem sok félelmetesebb dolog van a filmtörténelemben, mint a gyermek. Itt és most azonban lehull a lepel, megemlékezünk néhány emlékezetes alakításról, valamint pár szóban bemutatásra kerül az őket játszó színészpalánták további sorsa. Hátha ezután már nem rettegsz tőlük annyira.

Az 1990-es születésű Daveigh Chase játszotta a Kör amerikai változatának(2002) ijesztő Samaráját. Ő volt Lilo hangja a Lilo & Stitch rajzfilmekben, a Hármastársak című sorozatban Betsyt alakította, valamint övé volt a címszerep a Donnie Darko pocsék folytatásában, a méltán elfeledett S. Darko-ban.

Lina Leandersson az Engedj be(2008) magányos vámpírlányaként remekelt a vásznakon, azóta viszont teljesen eltűnt a nagyközönség elől a 159 cm magas színésznő. Várjuk vissza.

Mischa Barton neve ismerősen csenghet mondjuk a 2003-tól 2006-ig futó A narancsvidék című sorozatból, a Hatodik érzékben azonban még nem mosolyával hódított.

 

Lisa és Louise Burns tizenkét évesen alakította a Ragyogás(1980) rémisztő ikerpárját, azóta sem szerepeltek filmben, Lisa irodalmárként dolgozik, Louise mikrobiológiával foglakozik.

Az árvában(2009) Vera Farmiga örökbefogadott lányaként a most 16 éves Isabelle Fuhrman hozta a frászt a nézőkre, azóta szerepelt még az Éhezők viadalában(2012), amiben a Második Körzet nem éppen szimpatikus Clove-ját keltette életre.

A Stephen King novellájából készült A kukorica gyermekei(1984)-ben John Franklin játszotta a félelmetes Isaac-et. 2003-ban visszavonult a filmezéstől, a tanításnak és az írásnak él.

Talán mind közül a legkultikusabb gonosz-gyerek szerep az Ómen(1976) antikrisztusa, a kis Damien, akit Harvey Stephens ötévesen ötévesen alakított. Soha többet nem szerepelt filmben a 2006-os remake-ig, amiben újságíróként cameózott egyet. A mai napig összejár a rajongókkal kisebb-nagyobb rendezvényeken.

Miko Hughes volt a Kedvencek temetője(1989) Gage-je, az elütött kisfiú, akit apja abba a sírkertbe temetett el, ami mindent és mindenkit visszahoz az élők közé. Miko néhány aprócska szerepben azóta is kiszúrható itt-ott(Apollo 13, Trópusi vihar).

Mindenképp kötelező megemlíteni Linda Blairt, az Az ördögűző(1976) megszállt kislányaként magának hírnevet szerző színésznőt, aki ezután jobbára meztelenkedéssel és B-filmekkel öregbítette nevét, jelenleg állatjogi aktivista.

Vera Farmigának nemcsak az Árvában gyűlt meg a baja egy gyerekkel, hanem a 2007-es Joshuában is, a családját módszeresen kicsináló pokolfajzatot Jacob Kogan formálta meg, akit J.J. Abrams Star Trekjének(2009)  hegyes-fülű kis Spockjaként ismerhetünk még. 

John Carpenter Az elátkozottak falujában(1995) egy egész csapat telekinetikus képességű porontyot szabadított egy kisvárosra, a lakók között megtalálhattuk Christopher Reeve-t és Mark Hamillt is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr575541895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása