Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Fiatal színésznők nem éppen nekik szóló filmekben

2013. augusztus 28. - GGZs

A Kick/Ass 2.-ben Chloe Grace Moretz Hit Girlként már másodjára fog brutális vérengzésbe, amit durva káromkodással párosít. A dolog pikantériája, hogy mindössze tizenhat éves, az első rész forgatásakor pedig csak tizenkettő volt. Persze nem ő az első lány a filmtörténelemben, aki gyerekként játszott főként felnőtteknek szóló filmben.

Sue Lyon




Vladimir Nabokov regényének filmváltozatában, Stanley Kubrick Lolitájában(1962) 14 évesen alakította Dolores Hazet-t, a nimfácskát akibe a középkorú professzor belehabarodik. Ugyan a pedofil felhangok a könyvhöz képest jelentősen csökkentek, a fentebb látható poszter sok helyen igencsak kicsapta a biztosítékot.

Linda Blair


 A méltán kultikus 1973-as Az ördögűző castingján a rendező William Friedkin először túlságosan is fiatalnak találta az akkor tizenkét éves Linda Blairt arra, hogy megbírkózzon a Sátán által megszállt lány karakterével. A szerep úgy lett mégis az övé, hogy Friedkin azon kérdésére,miszerint tudja-e, mit jelent a maszturbálás úgy válaszolt: Persze, hát te? Blairt a forgatáson nem az izgatta, hogy amit felvesznek az milyen jelentéssel bír, hanem inkább az olyan technikai dolgok, hogy például hogyan fog az ágya lebegni.

 

 

Jodie Foster

A Taxisofőrben(1976) Travis Bickle(De Niro) menti meg Irist, a fiatal prostituáltat, akit a tizenhárom éves Foster keltett életre. A már akkor tíz éve filmező színésznő De Niroval és Harvey Keitellel ellentétben a filmért Oscarra is jelölték.

Brooke Shields

Favim.com-14329.jpg

Az 1978-as Csinos kislány főszerepét játszotta a nálunk legfőképp a Kék lagúnából(1980) ismert, akkor mindössze tizenkét éves színésznő. A film a XX. század elején játszódik New Orleansban, ahol a fiatal Violetnek(Brooke Shields) a testét kell használnia az előre jutásért. A kislány meztelen jelenetei sok helyen megbotránkoztatónak bizonyult(valószínűleg teljes joggal). A felhajtás mindenesetre remek ugródeszka volt, ismertté tette Brooke nevét, akit hamarosan további szerepek és egy tizennégy évesen tető alá hozott Calvin Klein farmer-kampány várt.

Rosario Dawson

rosario-dawson-chloe-sevigny-kids.jpg
Larry Clark 1995-ös botrányfilmjében, a Kölykökben néhány szexuálisan aktív fiatal alkoholban és drogban tobzódó egy napját mutatja be. Rosario Dawson tizenhat évesen játszotta a csapat egyik tagját, a képen látható szőke Chloe Sevigny tizenkilenc volt, a film megtekintése pedig azoknak ajánlott akik azt hiszik, hogy az emberiség mostanság válik egyre kiábrándítóbbá, ugyanis ebből majd láthatja, hogy Larry Clark már akkor is így gondolta.

 

Ellen Page

EllenPageHardCandy.jpg

David Slade Cukorfalatában(2005) a tizenöt éves Ellen Page egy tinilányt alakít, akiről első blikkre egy pedofil(Patrick Wilson) áldozata lesz, aztán kiderül, hogy a szenvedés mégis a gyermekrontóra vár, a tini ugyanis halálos csapdába csalta. 

Kirsten Dunst

Interview-with-a-Vampire-interview-with-a-vampire-15229120-753-500.jpg

Tizenegy évesen játszotta a tizenkét éves vámpírlányt Neil Jordan 1994-es Interjú a vámpírral-jában, ami egyáltalán nem volt kis feladat, lévén a már több, mint 40 éves felnőtt karakter volt gyerektestbe zárva. Kirsten mindenesetre jól teljesített ebben a baromi nehéz szerepben.

Natalie Portman

SMTTM-Jean-Reno-6 (1).jpg

Luc Besson méltán kultikus mozijában, a Leon, a profiban(1994) a családját megölő mocskos zsaruk karmai közül a bérgyilkos Leon óvó karjaiban oltalmat és szerelmet találó Matildát tizenhárom évesen életre keltő, azóta a Fekete hattyúért Oscar-díjat kapó színésznő ezzel a nem mindennapi szereppel robbant be a köztudatba. Bármilyen hihetetlen, a két főszereplő kapcsolata sehol sem vált botrány okozójává, mivel az csupán plátói. Viszont a film bővített változata sokat ronthat ezen az összképen, megtekintése nem igazán javallott.

 

 

Milla Jovovich

Milla Jovovich - Blue Lagoon 07.jpg

A mostanság a Kaptár-szériával akcióhőssé váló Milla a Visszatérés a Kék Lagúnába(1991) című filmben már cicit villantott, a dolog szépséghibája, hogy 1975 decemberében született(Kijevben). A produkciót egy évvel később megismételte Richard Attenborough Chaplinjében(1992), amibe a Robert Downey Jr által megformált legendás komédiás egyik fiatal szeretőjét játszotta.

10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr1005471635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása