Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Miért harcolnak sötétben a Tűzgyűrűben?

2013. július 11. - GGZs

Szinte mindenki dicséri Guillermo Del Toro robotos-szörnyes zúzdáját, ugyanakkor rengetegen megjegyzést tesznek azért, hogy az összes harc esőben meg sötétben történik és jó lett volna látni egy napsütésben történő verekedést is. 

Valószínűleg nem a forgatókönyv miatt döntöttek így a készítők, hanem azért, mert azt akarták elérni, hogy a jelenetek semmiképp se legyenek gagyik. Hogy miért kell ehhez sötét és eső?

Nézzük a klasszikus Walt Disney- féle Némó kapitány(1954) azon jelenetét, mikor a Nautilus legénysége egy hatalmas tintahallal hadakozik:

Közel hatvan év távlatából is simán vállalható szcéna, ami a legjobb példa egy mai napig használt trükkre: az eső és a sötétség remekül palástolja az előforduló technikai hibákat az olyan jeleneteknél, ami koruk vizuális effektjeinek határait feszegetik. Hogy mi mindent képes álcázni ez a kis fortély? Nézd meg az alábbi videót, amin a jelenet első változata látható és napfényben játszódik:

Azt hiszem senkinek sem kell túlzottan magyarázni a kettő közti különbséget, ezt a cselt a mai napig alkalmazzák és olyan jeleneteket köszönhetünk neki, mint a T- Rex bemutatkozása a Jurassic Parkban, vagy mint a jaeger-kaiju párharcok a Tűzgyűrűben vagy az összes többi ami épp eszedbe jut. Roland Emmerich Godzillája(1998) is csak csak így nem fáj a szemnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr465400585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása