Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Megtört város - Broken City

2013. július 01. - GGZs

Billy Taggart (Mark Wahlberg) kemény zsaru, aki igazságosan, de nem a törvény betűi szerint jár el utolsó ügyében, ezért a polgármester (Russel Crowe) közbenjárása sem elég, hogy megtartsa munkáját. Hosszú évek telnek el, Billy magánnyomozóként tengődik feltörekvő színésznő felesége mellett, amikor a polgármester azzal bízza meg, hogy nyomozza ki kivel lép félre a felesége(Catherine Zeta-Jones). Billy lendületből oldja meg a feladatot, azonban mire rájön, hogy mégse kellett volna, akkorra már ő is nyakig sáros, így választania kell, hogy mi is számára a helyes irány.

Tipikus régi-vágású bűnfilmmel van dolgunk, gyökerei a fim noirban leledzenek, szereplői egytől egyig rossz-arcok. Mindig temetik ezt a műfajt, ugyanakkor időről időre meglepetésszerűen tud sikereket elérni a zsáner a kasszáknál. A Megtört város ugyan megbukott, de ezt nem  minősége miatt tette, mert azzal nincs igazán baj, nem egy nagy film, de krimikedvelőknek mindenképp ajánlatos, amit ígér azt teljesíti, mindvégig a kikövezett klisé -ösvényen halad, mindez mégis megbocsájtható számára. Crowe papa igazán remek szemétláda, Wahlberg olyan, mint lenni szokott, Zeta- Jones pedig még mindig erős jelenléttel bír.

Lehetett volna erősebb is a mű, ha a rendező hozzá tudta volna tenni a magáét, de Allen Hughes- nak csak egy-két apróságot meg a szerelmi szálat sikerült néhány jó ötlettel erősebbé tenni az átlagnál. Lehet, hogy nem egyedül kellett volna levezényelni a mozit, hanem szólni a tesójának is, ahogy tették azt az Éli könyve vagy a Pokolból esetén is.

6,5/10. (iparosmunka a jobbik fajtából néhány jó pillanattal)

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr725385208

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.01. 09:37:30

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SarahConnor 2013.07.01. 20:06:36

Nagyon gyenge film volt, végig untam. Az eredetiség legkisebb szikrája sem lelhető fel benne. Ha ezt akarja jelenteni az "iparosmunka" jelző, akkor egyetértek: sablonnal készített, csupa lelövöldözött klisé, az ajánlót annak idején elolvasva több izgalomban volt részem, mint magában a filmben.
Ugyanakkor pedig régóta várom már, hogy Hollywood mikor jön rá, hogy Catherine Zeta-Jones nem színésznő.
süti beállítások módosítása