Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Az utolsó akcióhős

2013. április 17. - GGZs

John McTiernan(Vadászat a vörös októberre, Drágán add az életed) 1993-ban készült filmje olyannyira megelőzte saját korát, hogy hatalmasat bukott a pénztáraknál, azonban az idő előrehaladtával megállapítható, hogy igazi klasszikus született, ami nem volt rest görbe tükröt tartani az akció műfajnak, Hollywoodnak és a való világnak is.

Danny állandóan a moziban lóg, kedvenc hőse pedig nem más, mint Jack Slater(Arnold Schwarzenegger), a kőkemény, állandóan egysorosokat pufogtató, mindig a főnöke begyében lévő, először ütő aztán kérdező, tipikus mozi-zsaru. A mozigépész megengedi neki, hogy premier előtt megnézze a Jack Slater 4-et, ennek apropóján pedig megajándékozza a fiút egy mágikus jeggyel, amit maga Harry Houdini adott a gépész apjának. A jegyet eltépik, a film elkezdődik, Danny pedig igazi varázslat részese lesz: a gazfickók elől menekülő Slater hátsó ülésén találja magát és ő is a mozi szerves részévé válik.

A film innentől kezdve hihetetlenül poénosan veszi sorra a zsáner összes szabályát, majd a végén csavar egy nagyot az egészen azzal, hogy a jegyet ellopó főgenyát a valóságban kell megállítaniuk. Itt aztán mi is megkapjuk a magunkét( a főgenya elborzadva látja, ahogy megölnek egy embert a cipőiért, és senki nem tesz semmit. Ezen felbátorodva random lövöldözésbe kezd az utcán és meglepve tapasztalja, hogy semmi nem történik.)

Aki akciófilmeken nőtt fel, annak mindenképp kötelező darab, Schwarzenegger itt még tényleg humorosan csinált hülyét magából, McTiernan újfent bizonyította rendezői kvalitásait, Shane Black meg olyan forgatókönyvet írt, amilyet egyedül csak ő tud. Michael Kamen zenéje pedig maga a műfaj esszenciája.

Rengeteg felejthetetlen pillanat, filmes utalás és idézhető szöveg.

Az utolsó akcióhős: 10/9.

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr165230481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.04.17. 23:05:02

Való igaz, méltatlanul alulértékelt alkotás...

Csaba121 2014.07.30. 09:50:04

Hát pedig ennél szarabb filmet keveset láttam...
süti beállítások módosítása