Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Van Damme, a Ragadozó

2013. április 11. - GGZs

"A Ragadozót eredetileg hosszú nyakkal, kutyához hasonló fejjel és egyetlen szemmel tervezték meg. Ezt elvetették, mivel a terv nem illett a dzsungelbéli helyszínekhez. Majd Richard Edlund teremtménykészítő stúdiójában megalkották az eredeti Predatort, ez Stan Winstonnak 8 hónapjába telt." -írja a Wikipédia. Nos, látni fogod, hogy inkább bogárszerű volt és kétszemű.

"Eredetileg Jean-Claude Van Damme lett volna az első Predator, akinek harcművészeti képességeit felhasználva egy Ninja-Predatort kellett volna alakítania. Azonban összehasonlították a remek testfelépítésű Schwarzeneggert, Jesse Venturát és Carl Weathers-t Van Damme-mal és elvetették az ötletet. Jesse Ventura az önéletrajzi könyvében azt is elmesélte, hogy Van Damme szándékosan megsebesített egy kaszkadőrt forgatás közben. Végül Van Damme-ot leváltották és helyére Kevin Peter Hall-t szervezték be, aki nemcsak színész, hanem pantomimművész is volt, őt a két métert is meghaladó testmagassága ideálissá tette a szerepre (később ismét munkát kapott a Ragadozó 2-ben)." - írja ezt is a Wikipédia.

Ezeket kiegészíteném még annyival, hogy beszélnek arról is, hogy Van Damme berágott, mert ugye ő lett volna főgonosz, neve mégse kapott volna semmilyen kiemelt figyelmet. Valamint Van Damme szerint a jelmez egyáltalán nem volt biztonságos, kilépése után egy másik stábtag nyaka csúnyán megsérült benne, ezért kellett újratervezni az egészet. Joel Silver producer mindezt cáfolta, és kijelentette, hogy csak kényelmetlen volt és kész, semmi baleset nem történt. Van Damme nem bánja, hogy így alakultak a dolgok, ennek köszönheti, hogy megkapta a Véres játék főszerepét, ugyanis a producer Menahem Golan azért szerződtette őt, mert hallotta, hogy játszott a Predatorban és egész jó fizetést is kapott, mert azt hitték, hogy a nézők addigra felfigyelnek a belga spárgakirályra a földönkívüli szerepe miatt.

Stan Winston James Cameronnal konzultált a szörny kinézetét illetően és Cameron ötletei nagymértékben befolyásolták a véglegesített kinézetet.

Az eredeti koncepció:

A forgatás Van Damme-al:

Van Damme McTiernan keze alatt, a háttérben:

Mivel a lény még nem volt kész, a storyboard rajzaiban Van Damme volt ábrázolva.


Az addig oké, hogy Van Damme-ot leváltották, viszont Schwarzenegger testdublőreként tovább dolgozott a filmen, habár közreműködőként sehol nem jelölik meg.

Rengeteg egymásnak ellentmondó nyilatkozat van, de a lényeg: Van Damme tényleg ott volt, tényleg le lett váltva, a Predator pedig meg lett változtatva. És ezzel mindenki jól járt.

Peter Hall a jelmezben:

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr775216380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hefe 2014.03.29. 20:59:57

zsanklod egy gec, az asszonyt is verte.
süti beállítások módosítása