Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Horrorfilmek igaz történetei!

2013. március 27. - GGZs

A filmkészítők előszeretettel használják az "igaz történet alapján" címkét. Mi persze nem hiszünk senkinek, ezért utánajártunk mennyi a tényleges valóságtartalmuk az ily módon felbélyegzett moziknak. A mostani poszthoz a horror műfajában turkáltunk, az eredményét lentebb olvashatod.

A rettegés háza(Amityville horror)

c6171ywd7oyczc76xknc_1.png
A filmben: Greg Lutz(Ryan Reynolds) feleségével és gyerekeivel beköltözik egy olyan házba ahol egy évvel korábban az őrült Ronald DeFeo végzett az egész családjával. Beköltözés után furcsa paranormális jelenségeket tapasztalnak és főleg Greg  kezd megkattanni, és egy pap is pórul jár a házban.

Az életben: a paranormális jelenség által megtámadott lelkész csak szóbeszéd, semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy bármilyen pap járt volna ott valamikor is. A helyi amerikai őslakosok(indiánok) megcáfolták azt az állítást, miszerint a ház egy régi temetőre épült volna. Mikor az igazi Lutz család beperelte a történetüket megtámadó publikációkat, a bíró visszadobta az ügyet arra hivatkozva, hogy az egészet Ronald DeFeo védőügyvédjével, William Weberrel összejátszva találták ki. Weber  jóval később azt nyilatkozta a People magazinnak, hogy valóban csak egy átverés, egy megtévesztés volt az egész. Azóta a ház egyik lakója se tapasztalt soha semmi különöset.

 

Démoni Doboz(The Possession)

Demoni_doboz_ki_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A filmben: egy lány egy lomtalanításon vesz egy ősi zsidó Dybbuk dobozt, amiben egy gonosz szellem lakozik és különböző kínok közt próbálja megszállni fiatal tulajdonosát. Az elvált szülők összefognak, hogy tegyenek valamit meggyötört lányukért.

Az életben: Missouri államban egy egyetemista felrakott az eBay-re egy régi zsidó bortartó dobozt, ami szerinte szerencsétlenséget hoz a tulajdonosaira, példaképp megemlítve, hogy mióta ő a doboz tulajdonosa, azóta elkezdett hullani a haja. Teljesen nyilvánvaló, hogy erre csak valami felsőbbrendű démoni erő lehet a válasz! Igazából ez az egész csak arra volt jó, hogy feltornázza a doboz árát, ami 280 dollárért el is kelt. Az új tulaj egy múzeumi kurátor lett, aki létrehozott egy weboldalt a doboznak, valamint megpróbálta felketeni az írók és a filmesek figyelmét a sztorira. Őt persze mindeközben nem szállta meg semmilyen szellem és egyik beszámolóban sem szerepeltek olyan esetek, mint mondjuk a filmben az a jelenet, mikor egy kéz kinyúl a lány torkából. Hiába, a forgatókönyvíróknak nyilván nagyobb fantáziájuk van, mintsem hogy bemutassanak egy szörnyű hajhullást.

 

Kísértetjárás Connecticutban(The Haunting in Connecticut)

Kísértetjárás-Connecticutban.jpg

A filmben: egy család kiköltözik régi birtokukra, hogy jobb környezetben lehessen a família daganatos fiú tagja. Ezután paranormális erők támadják meg őket.

Az életben: Roy Garton horror-szerző bebizonyította, hogy a démonok által megszállt ház tulajdonosai erős drog és alkohol-függőségben szenvedtek, ami teljesen más megvilágításba helyezi az állításukat. Egy biztos, szétcuccozva tényleg mindenfélét lehet hallucinálni.

 

Wolf Creek - A haláltúra(Wolf Creek)

A Haláltúra_1.jpg

A filmben: egy brit turistapárt Ausztráliában, az isten háta mögött megkínoz egy szadista helyi lakos, akit nem kapnak el.

Az életben: a különböző brutális kínzásokat nem egy ismeretlen követte el. A forgatókönyv a két leghíresebb ausztrál gyilkos tetteiből merített ihletett. Egyébként mindkettőt elkapták és elítélték.

 

Ördögűzés Emily Rose üdvéért

emilyposzter.jpg

A filmben: Emily Roset megszállja egy démon és belehal, egy ügyvéd pedig gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával bíróság elé állítja a fiatal lányon ördögűzést végrehajtó papot.

Az életben: Annelise Michael(lenti kép) volt az igazi neve, felnőtt katolikus német nő volt, az orvosok epilepsziát, depressziót és skizofréniát állapítottak meg nála, Annelise és családja azonban elutasított mindenféle kezelést, mert szerintük belé bújt az ördög. végrehajtottak rajta egy vallási rítust, minek következtében ezután extrém  módon nem megfelelően táplálkozott és kevés folyadékot vitt a szervezetébe, mindennek az lett az eredménye, hogy egy év múlva belehalt az alultápláltságba és a kiszáradásba. Két év múlva a családja kérésére exhumálták, mert egy apácának olyan víziója volt, amiben Annelise teste még mindig sértetlen. Kiásták és bizony a test már rég bomlásnak indult.fatal.jpg

 

 

 

Hívatlanok(The Strangers)

hivatlanok-letoltes_1.jpg
A filmben: egy elszigetelt nyaralóban három ismeretlen őrületbe kerget majd megkínoz egy fiatal párt.

Az életben: nem történt meg,  a film több történetből lett összegyúrva, a forgatókönyvíró gyerekkorában betörtek a szomszédjába, ezt az esetet összekombinálta a hírhedt Manson család cselekedeteivel és így keletkezett ez az igaz történet.

 

Húsevő(Primeval) és A fenevad(Rogue)

184745_2-horz.jpg
A filmekben: mindkettőben egy hatalmas emberevő krokodil szerepel, az egyik Burundiban, a másik Ausztráliában garázdálkodik.

Az életben:

  • Húsevő: Burundiban tényleg van egy ritka nagy krokodil, a helyiek Gusztávnak hívják . Az emberi áldozatait és annak számát az ottaniak elmondásain kívül semmi nem igazolja, az országban lévő viharos politikai és gazdasági helyzet miatt sem filmkészítők, sem tudósok nem tudták mélyrehatóan tanulmányozni még az állatot se, nemhogy utánajárjanak annak, mivel is táplálkozik. A szóbeszédek szerint 200-300 emberrel végzett, ha viszont ennyire veszélyes, akkor miért van még a mai napig életben vagy szabadlábon? A sztori bűzlik, mint halászlé a napon.
  • A fenevad: a "Sweetheart"-nak becézett óriáskrokodil a 70-es évek Ausztráliájában megtámadt pár csónakot, de soha nem ölt meg egy embert se. Elgondolkodtató, hogy az ausztrálok simán elkapták, Burundiban meg két évtizede szórakoznak Gusztávval.sweeheart.jpg

 

Megszólít az éjszaka(Mothman propecies)

The-Mothman-Prophecies.jpg
A filmben: John Klein egy titokzatos városi legenda, a  'molyember' után kezd el nyomozni, ami furcsa víziókat és látomásokat okoz az embereknél. Az események kapcsolatba hozhatók Klein feleségének halálával és egy megmagyarázhatatlanul összeomlott híddal.

Az életben: a híd 1967-ben valóban összeomlott, de a tragédia megmagyarázható okok miatt következett be: a negyven éves híd nem volt megfelelően karbantartva és egész egyszerűen nem bírta el az egyre nagyobb forgalmat.67 ember esett a vízbe, ebből 46-an meghaltak és 44 holttest került elő. A molyemberről állítólag az eset előtt tizenhárom hónap alatt több, mint kétszázan beszéltek és az áldozatok azokból az emberekből kerültek ki, akik látták. Az egésznek a hírértékéről mindent elárul,hogy az egyik újság szerkesztője azért nevezte el így, mert a Batman név már foglalt volt. Minderre csak a katasztrófa után figyelt fel egy író, aki aztán a "kutatásait" kiadta könyv formájában. Mindenből pénzt lehet csinálni.bridges_down_02.jpg

Az összes Texasi Láncfűrészes

texas5.jpg
A filmben: Bőrpofa egy láncfűrésszel mindenkit elkap, feldarabol, majd az áldozatokból bőrdíszmű gyűjteményét gyarapítja.

Az életben:a láncfűrészes texasi Bőrpofa nem létezik, a készítők a  Wisconsin-i Ed Gein tetteiből merítettek, akire mindössze két ember meggyilkolását tudták rábizonyítani, ellenben kiderült róla, hogy sírokat ásott ki és a hullák bőréből és csontjából díszeket,maszkokat és bútorokat készített. Rengeteg filmet ihlettek meg cselekedetei, ő adta az ötletet Hitchcock Psycho-jához és A bárányok hallgatnak-hoz is.edgein.png

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr435175140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2013.03.28. 22:40:26

Jó érzékkel lefekvés előtt olvasom a bejegyzést.

Na mindegy.

Ami őszintén meglep, hogy egyáltalán valaki beköltözött a DeFeo-házba. Kamu ide, kamu oda, engem nyomasztana a történet. Egy ilyen tetthez végtelenül együgyűnek, vagy végtelenül materialistának kell lenni, ami elég közel áll az együgyűséghez.

A bejegyzés érdekessége mégis számomra az, hogy a vélhetően rengeteg munkaórával, tudatossággal, az ember elemi vágyát a félelemre előcsalogatni kívánó plakátokkal szemben az a néhány valós fénykép mekkora hatást gyakorol. Mind közül kiemelkedik Ed gyűjteménye, de ennél is erősebb a bolond, a családja által tulajdonképpen magára hagyott Annelise. Kóklerek.

pocaklakó minimanó 2013.03.28. 23:31:29

"Burundiban tényleg van egy ritka nagy krokodil, a helyiek Gusztávnak hívják . Az emberi áldozatait és annak számát az ottaniak elmondásain kívül semmi nem igazolja, az országban lévő viharos politikai és gazdasági helyzet miatt sem filmkészítők, sem tudósok nem tudták mélyrehatóan tanulmányozni még az állatot se, nemhogy utánajárjanak annak, mivel is táplálkozik. A szóbeszédek szerint 200-300 emberrel végzett, ha viszont ennyire veszélyes, akkor miért van még a mai napig életben vagy szabadlábon? A sztori bűzlik, mint halászlé a napon."

Vö.: en.wikipedia.org/wiki/Gustave_%28crocodile%29

Leírják. Elég részletesen.

chocco channel 2013.03.29. 00:06:24

nemreg neztunk egy filmet es kivancsi vagyok, hogy igaz e vagy sem, de a neten azt mondjak, hogy ez a jelenseg letezik.A mozi cime "Shadow People" es arrol szol,hogy egy helyi radios musoraba betelefonal egy tini, miszerint ezek az arnyekemberek itt vannak es meg akarjak olni es ezert nem mer elaludni, mert ok-elvileg-az embereket almukban olik meg.

Rohogtunk is egy jot, hogy ha hahaha megint egy Freddie Kruger olcso remake de a neten utananezve ilyesmi letezik.

Teny, h nagyon feluletesen neztem utana es valojaban em is arra vagyok kivancsi, ha film megtortent eseten alapszik e, sokkal inkabb arra, h ilyesmi tenyleg letezik, vagy csak nehany ember vizional baromsagokat?:-)))

Ha errol van valami infod akkor koszi:-))

GGZs · http://ajemdibi.blog.hu 2013.03.29. 01:45:22

@chocco channel: alvászavar,hallucináció,drogok, gyógyszerek mellékhatása, kialvatlanság is lehet okozója.vagy csak megtréfál az agyunk. szerintem mindenkivel fordult már elő, hogy félszemmel látott valamit, aztán odafordulva már nem volt ott semmi,vagy csak egy, az először látott dologhoz hasonló valami. Viszont érdekes, hogy minél többet beszélnek ilyen dolgokról és minél többen teszik ezt, annál többen látnak ilyen dolgokat. Egyébként ez az egész shadow people egy rádióműsorban lett felkapva és így lett egyre népszerűbb téma.

Egyébként ennyi erővel Freddy Krueger is "valóságos", Wes Craven elmondása szerint az ötletet pár újságcikk adta az LA Times-ból, amiben dél-kelet ázsiai emberek haltak meg rémálmukban. Ő három ilyen cikket talált, az utolsóban egy srác már több, mint hat napja ébren volt, nem mert elaludni, a családja nem értette,hogy miért. aztán a srác elaludt és reggelre meghalt. Felboncolták, de nem találták meg a halál okát. Viszont találtak a srác szobájában kávét meg kávétablettákat, meg egy csomó altatót, amit a szülei adtak neki. mikor nem látták, kiköpködte a pirulákat és eldugdosta, nehogy lebukjon. Cravenben ez a sztori ültette el Freddy magvait.

midnight coder 2013.03.29. 06:39:05

" A szóbeszédek szerint 200-300 emberrel végzett, ha viszont ennyire veszélyes, akkor miért van még a mai napig életben vagy szabadlábon? A sztori bűzlik, mint halászlé a napon."

Egy civilizált ország más világ. Indiában anno több száz embert is megölt egy-egy emberevő tigris vagy leopárd - Európában nyilván az első után levadásznák. Sok múlik azon, hogy a hatóságoknak van-e ideje, kedve, erőforrása a helyi polgárok ilyen jellegű problémáival foglalkozni. Egy amúgy is instabil, nem annyira túlzottan demokratikus helyen kevésbé foglalkoznak ilyesmivel.

gothmog 2013.03.29. 06:40:18

@chocco channel: "de a neten utananezve ilyesmi letezik"

Az ilyesmivel kéretik vigyázni, ugyanis manapság az efféle filmek készítői nem átallják teleszemetelni a netet a történetük valódiságát "bizonyító" dokumentumokkal.
Viralmarketingnek híják.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2013.03.29. 08:16:02

a Vámpírnaplón végén is közlik, hogy "igaz történet alapján"...
hát persze...

2013.03.29. 08:47:50

Jó kis válogatás.

chocco channel 2013.03.29. 09:15:39

Koszi mindenkinek a valaszokat, szerencsere remekul alszom, mindazonaltal erdekes jelenseg:-))

OdettésaMacskák 2013.03.29. 09:20:26

Nagyon jó válogatás, köszi, ilyen még jöhetne :)!

manes 2013.03.29. 10:04:12

@Bogoj: Csak nézőcsalogatás az egész "true story" szöveg.Lagalábbis az ilyen témájú filmeknél.

Blogin · http://apologetika.blog.hu 2013.03.29. 10:04:37

Érdekes a cikk. Azt sugallja, hogy Annelise Michae bigott szülei ördögűzést kértek orvosi kezelés helyett, holott az első tünetek megjelenése után hat évvel fordultak csak paphoz, de a püspök megtagadta az ördögűzést, és további orvosi segítséget kért.

Mivel sem agyi elváltozást nem találtak (ami epilepsziánál mindig van az ablaklebenyben!), valamint minden létező gyógyszerre immúnis volt, végül néhány év múlva valóban exorcizmus alá vetették. De ekkor már nagyon le volt épülve, hónapok óta a saját vizeletében és székletében fekve csak bogarakat evett, a szenteltvíztől és szentképektől dührohama lett, a falat mélyen összekarmolta a saját körmeivel. De addig már eltelt nyolc év így.

Szóval egyáltalán nem ördögűzéssel kezdtek, sőt véleményem szerint egy vallásos családnál, illetve egyházi személyeknél meglepő is, hogy ennyi ideig tartott eljutni ide. (A szabályok szerint ördögűzés csak akkor végezhető, ha világi, laikus orvosok és pszichiáterek nem tudnak kórképet adni, illetve van jelen orvos. Mivel agyi elváltozás nem volt, nem lehetett epilepszia, semmi másra nem reagált, a rohamokon kívüli időben viszont kedves, törékeny nő volt. Minden arra mutatott a hívők számára, hogy nem árthat, ha megpróbálják az eljárást.)

Blogin · http://apologetika.blog.hu 2013.03.29. 10:05:34

Az ablaklebeny persze homloklebeny, de vagy megszállt épp az ördög, vagy csak kevés volt a háromórás alvás.

Blogin · http://apologetika.blog.hu 2013.03.29. 10:10:42

Még egy dolog: a Katolikus Egyház elhatárolódott az atyától (szerintem helytelenül, a média nyomására) a per során. Az exhumálásra nem valami apáca víziója miatt került sor (amúgy tudtommal az édesanya kérte), hanem a bírósági eljárás miatt volt rá szükség.

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2013.03.29. 12:35:27

@Blogin: Ez tovább árnyalja a képet.

Mert mutass nekem egyetlen embert, akit ha hagynak ilyen körülmények között élni, az nem ábrándul ki és gyűlöl meg mindent, ami a világ jóságát hirdeti annyira, hogy a puszta látványától dührohamot kap.

Mi ez, ha nem a nyilvánvaló őrület mellett az épelméjűség legegyértelműbb bizonyítéka? Úgy tűnik, Annelise Michael állapota egy totális félreértés.

Blogin · http://apologetika.blog.hu 2013.03.29. 12:41:59

@Mamzel: Mutatok egyet: ő. Ami megdöbbentő, utólag próbálták az orvosok kitalálni, mi baja lehetett, mert mai napig nincs ilyen betegség. A tipp szerint az epilepszia egy nagyon ritka típusa lehetett, de agyi elváltozás nem volt, ami kellett volna hozzá. Ráadásul ő emlékezett a rohamok alatt történtekre, ilyen meg nincs. A szakemberek szerint a furcsa epilepszia mellett szkizofrénia és pszichózis is kínozta. Ami viszont gond, hogy neki volt betegségtudata, ami nem lehetett volna ilyen betegségeknél. A szobatársa szerint (egy időben kórházban kezelték) a rohamok között kitűnő, kedves ember volt. Érdekes, hogy voltak tünetmentes hetek, elvileg ilyen súlyos betegségnél ilyen sincsen. Semmilyen gyógyszer nem használt.

Végül a halála előtt nem sokkal ő kérte a gyógyszerezés megszüntetését, hiszen nem volt értelme. Azt mondta, megjelent neki Szűz Mária, aki felajánlotta a szenvedések végét, de figyelmeztette, hogy ez vezeklés sok ember lelkéért. Ő azt mondta, hogy ezért folytatja! Most azon polemizálhatunk, hogy tényleg lemondhatott volna-e erről, de elképesztő lelki ereje lehetett már hétéves szenvedés után, ha erre képes volt.

Az utolsó ördögűzés után még élt, reggelre halt meg az ágyában. A legutolsón papok, a szülei, a barátja és orvos is jelen volt. A naplójába beírta, hogy aznap este fog meghalni, mert a Szent Szűz ezt mondta neki. A szemtanúk a bíróságon azt vallották, hogy az exorcizmus végén különféle hangok törtek elő a rángatózó testéből azzal, hogy "she's coming" (úgy értelmezték, hogy ő, Szűz Mária jön). Ezután halt meg. Az orvos megtért, de ez jellemző, pszichológusról is tudunk, aki ördögűzések alatt (mivel kötelező laikus felügyelet, ha megoldható és a papnak nincsen szaktudományi végzettsége) megtért, de ettől függetlenül érdekes.

Amúgy a felvétel arról, hogy több hangszínnel beszélt egyszerre (jellemző volt amúgy, hogy latin nyelven is megszólalt, bár azt sosem tanulta):

www.youtube.com/watch?v=x4n9vK0_mdk

Mindezeket csak azért mondtam el, mert nem túl alapos a fönti cikk.

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2013.03.29. 13:32:06

@Blogin: Köszönöm szépen. Nagyon érdekes, amit írsz.

Két meglátásom van ezzel kapcsolatban.
Megnéztem a videót. Hát nem tudom. Én már hallottam mutáló kamaszokat Quake-kel játszani, és hasonló hangokat adtak ki. Igaz, ez számomra nem oszt vagy szoroz a történet megítélésében.

A megtért orvosról meg az jut eszembe, amikor a kópé kölyök a szülői tiltás ellenére juszt is játszik a szomszéd kutyával, aztán sírva szalad a mama szoknyája alá, amikor odakap a dög. Nem nevezném megtérésnek istenhez azt, amikor valaki valójában megijedt az ördögtől.
süti beállítások módosítása