Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Amerika Kapitány rendez

A szerelem útján (2014) "Before We Go"

2015. november 07. - GGZs

 prezhde_chem_my_rasstanemsya_before_we_go_kris_evans_elis_iv_103637_3840x2160.jpg

Chris Evans, azaz Amerika Kapitány két Marvel filmbomba között szokott másfelé is próbálkozni, hogy még azelőtt kimásszon a hős skatulyájából, mielőtt az fojtogatóan szűkké zsugorodna körülötte. És milyen jól teszi!

Itt van például ez az apró kis filmecske, amiben nemcsak a főszerep, hanem a direktori szék is az övé lett. Jelentem, rendezői bemutatkozásnak egész ügyes ez a keserédes romantikus dramedy. AmKap egy éjszaka a New York-i Grand Central pályaudvaron éppen lelki gondoktól meggyötrődve gubbaszt, mígnem egy nő után ered, aki épp előtte hagyta el a mobilját. Kisvártatva kiderül, hogy az Alice Eve által életre keltett szőkeségnek rejtélyes okok miatt reggelre mindenképp haza kellene érnie, ami korántsem lesz olyan egyszerű mutatvány, lévén táskáját minden pénzével és papírjával együtt elrabolták, a mobilja pedig tropára tört. AmKap felajánlja segítségét, amivel egy hosszú éj veszi kezdetét, egy korántsem szokványos, váratlan kaland, mely eme rövid időintervallum alatt egymás legfőbb bizalmasaivá teszi őket, amire szükségük is lesz, hiszen reggelig még mindkettőjüknek szembe kell nézniük addigi életük legnagyobb félelmeivel.

 tumblr_nrtv3chlby1s4c2fqo1_500.gif

 

AmKap meglepően jól hozza a jóképű, de átlagos srácot és Alice Eve is igen jól sáfárkodik azzal a helyzettel, hogy most nem bio-díszletként funkcionál, hanem színészkednie kell.

tumblr_nskqi7ov151rsyukao1_1280.jpg

A dialógok jók, a giccsfaktor tízes skálán az egész játékidő alatt nulla és kettő között van tartva, a bonyodalmak és szituációk főképp a két színésznek hála végig valóságosnak hatnak.

tumblr_nskghbikuy1rsyukao1_1280.jpg

Hiába, csak tud valamit ez a lassan pop-kultúrális ikonná váló, csillagsávos lobogóba bugyolált kockahasú bájgúnár, ha akar, és úgy néz ki, hogy a rendezés is menni fog neki, van szeme szereplői azon apró rezdüléseinek bemutatásához, amivel az átlag fölé emeli ezt a visszafogott, mondanivalóval is rendelkező, jóízű semmiséget.

fivestarrating.gif

 

A végét pedig imádtam.

 

 

(Aki pedig azzal jön, hogy ez csak az Ethan Hawke-os, Julie Delpy-s Mielőtt-trilógia koppintása, annak egyrészt igaza van, másrészt meg hagyjuk már az ilyen hasonlítgatásokat a Linklater-mesterhármassal, ez a film bőven megáll a saját lábán.)

before-we-go.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr468057650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása