Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

A bűn éjszakája - The Purge

2013. szeptember 05. - GGZs

Egy hárommillió dollárból készített film, ami Amerikában eddig 63 milliót hozott. Hogy csinálta? Hát úgy, hogy volt egy új ötlete.

2022-ben járunk, Amerikában. A munkanélküliség 1%. A bűnözési ráta még soha nem volt ilyen alacsony. Az erőszak gyakorlatilag eltűnt. Hogy csinálták? Minden évben egy este tizenkét órára a törvény szemet huny az emberek cselekedetei felett, ilyenkor bárki megölhet bárkit, a tette nem jár semmilyen következménnyel. A tisztogatás napján kapcsolódunk bele a cselekménybe, ahol megismerjük James Sandin-t(Ethan Hawke) és családját, akik szépen megvacsoráznak, majd teljesen lezárják a házukat és a biztonsági kameráikon figyelik az eseményeket. Biztonságban érzik magukat, nem félnek a külvilágtól, amíg ki nem derül, hogy a lányuk pasija a házban maradt, hogy elbeszélgessen kicsit a faterral. Mindennek tetejébe pedig a fiuk beenged egy segítségre szoruló embert, aki az üldözői elől menekül. A família bajba kerül, Jamesszel nem csak dumcsizni akar a boyfriend és az üldözők is rájönnek, hogy a kiszemeltjük a házba menekült. Kitaláljátok, hogy mi jön: családvédős házban-kergetőzés, és naná hogy akkora bazi nagy a kecó, hogy jó sokat lehet fel-le rohangálni.

Az alapötleten kívül abszolút semmi újat nem tudott hozni az író- rendező James DeMonaco(a Nincs alku írója), sőt igazából az egész jövőbeni sci-fi hátteret csak arra használja, hogy legyen indok arra, hogy miért zárkózik be az egész család egy olyan házba, ami igazából erődítmény( de persze,ha valaki tényleg be akar jönni, akkor szart se ér). Karakterépítés? Ugyan már! Mindenki segg-hülye, kint gyilkolják szegény csóringereket( mert ki mást, ha nem őket), ezek meg odabenn blődségeken picsognak és folyamatosan megmagyarázhatatlanul idióta döntéseket hoznak, ami egyrészt fárasztó, másrészt meg oda a szimpátia mindenki iránt, ha meg nem szimpatikus senki, akkor nincs kiért izgulni, így pedig akármilyen helyzetbe is kerüljenek a szereplők( igaz, hogy itt csak a szokvány-posványban tocsogunk), a néző csak ásítozva pislog az eseményeken. Nagy kár az alapszitut így elherdálni, igencsak lett volna benne potenciál, így meg az egész arra volt jó, hogy felkeltse a népek figyelmét egy unalmas és buta horrorra.

Lena Headey(Trónok harca) az anyuka, a tisztogatás pedig szeptember ötödikétől a magyar mozikban is megtekinthető, persze csak saját felelősségre.

5/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr475399693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dex.ion 2013.09.06. 00:13:29

akkor nem vesztettem semmit, h fél óra után kinyomtam vmelyik nap. amennyire vártam, akkora csalódás volt, úgyhogy dühömben rátenyereltem a stop gombra.

gall a miklós 2013.09.12. 17:07:52

Úgy hangzik, mint a Lopott idő. Nagyívű sci-fi alaptörténet egy tucatfilmben.
süti beállítások módosítása