Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Mi is igaz belőle?: Életrevalók

2013. március 27. - GGZs

Bevált módszer a filmek elé biggyeszteni, hogy igaz történet alapján. Blogunk viszont nem hisz senkiben és semmiben, ezért aljas módon utána járunk, hogy mennyi köze van a valósághoz az ily módon felcímkézett filmeknek, aztán ennek eredményét szemérmetlenül közöljük a kedves olvasóinkkal. 

Első páciensünk a francia filmgyártás jelenlegi legnagyobb büszkesége, a világszerte méltán népszerű Életrevalók(2011), ami egy igazán lélekemelő mozi, de minket most nem ez érdekel, hanem az, hogy mennyire hű a valós személyekhez, eseményekhez.cluzet_sy_intouchables (507x600).jpg

A filmben a mozgásképtelen milliomos arisztokrata Phillipe(Francois Cluzet) egy hozzá nem értő, nagydumás gettó-gyereket fogad fel maga mellé a néger Driss(Omar Sy) személyében, a két külön világból származó ember pedig szép lassan összebarátkozik és barátságuk megváltoztatja az életüket.

Nos, a valóságban Drisst Abdel Sellounak hívják, Algériából emigrált, tehát nem szenegáli és legfőképp nem néger. És saját maga bevallása szerint Shrekre hasonlít és nem tud táncolni, ezért azon jelenetek, amelyekben Driss táncol és bohóckodik, valamint amikor helyre tesz embereket, azok bizony nem történtek meg. Ellenben a rendezők állítása szerint a kezdő autós jelenet, amiben a két főhős gyorsan hajt és megállítja őket a rendőrség, ők pedig előadják, hogy azért siettek, mert az öregnek rohama van, az tényleg megtörtént. Phillipe valóban milliomos, egy pezsgő-birodalom örököse és a sztori fő vonásai mind igazak, Abdel élete valóban rendbe jött és Abdel tényleg segített becsajozni Philipenek, persze nem abban a formában ahogy az a filmben van. Egyébként Phillipet nem érdekelte, mit tesznek hozzá a készítők és mit hagynak ki, ő csak azt akarta, hogy egy mély tartalommal rendelkező komédia készüljön a barátságról és lehetőleg a realitás talaján maradjanak. A jogokért nem kért pénzt, hanem a film bevételeinek öt százalékát kapta meg, amit teljes egészében egy jótékonysági alapítvány bankszámlájára utalt át. Nem csekély összegről van szó, a film bevételei a 2011-es bemutató óta már 400 millió dollár fölött vannak.carer1_2322955b.jpg 

A film valóságtartalma: 10/6.

Életrevalók:10/8.

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr465174580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása