Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Az utolsó műszak

2013. március 15. - GGZs

End-Of-Watch-Jake.jpgDavid Ayer, a film írója-rendezője fogta a zsarufilmek alapjait, összekeverte a buddy-mozik szabályaival, megfűszerezte az általa végzett valós rendőrökről készült tényfeltáró háttér-információkkal, aztán alámelegített egy kicsit és ihletet merítve a Zsaruk című reality-sorozatból ál-dokumentarista stílusban tálalta az eredményt.

A történet két gettó-rendőr(ők mondják így) hétköznapi műszakjait és magánéletét mutatja be, hőseink kemény helyen melóznak, és ahogy az lenni szokott, egyszer a szokásosnál is nagyobb szarba kerülnek. Jake Gyllenhaal és Michael Pena nagyon jól hozza a járőr-párost, élethűvé, átlagossá teszik őket, ami a film nagy hasznára van, ahogy az is, hogy mindenkit és mindent a lehető legéletszerűbben mutatnak be a készítők. Megjegyezném, hogy ez az ál-dokumentarista stílus(Jake karaktere állandóan felvételeket készít, és van egy ilyen csaj a gengszterek között is) a valósághűséghez nem sokat tesz hozzá, de legalább most el se vesz az élményből. Mindenesetre ha lenne egy olyan haverom, aki folyton felvesz mindent, tuti benézne neki előbb-utóbb egy állas.

end-of-watch-movie-still-14.jpg

Kiemelném még a film végét, ami egészen erősre sikerült, köszönhetően annak, hogy végre mertek csavarni egy kicsit a műfaj klisés zárásain, így pedig emlékezetes élményben lesz részünk.És üdvözítő, hogy mexikói az egyik főszereplő, habár manapság ez nem olyan nagy szám, hiszen van már nekünk félig mexikói Pókemberünk is, a politikai korrektség jegyében(amivel nekem semmi bajom sincs, de azért az igazi Pókember az Peter Parker evör).

Az utolsó műszak: 10/8. (talán ha nincs ez a szarakodás a kamerákkal, akkor klasszikus született volna)

michael-pena-in-end-of-watch-movie-15.jpg

Érdekességek:

  • a két főhőst egy valós párosról mintázták akik a kilencvenes évek végén szolgáltak,
  • Pena és Gyllenhaal szerepre való készülésének egyik része egy öt hónapon át tartó napi tizenkét órás műszak volt, ahol igazi Los Angeles-i rendőröket kísértek,
  • Gyllenhall első ilyen útján szemtanúja volt egy gyilkosságnak,
  • end of watch: az eredeti cím két jelentéssel bír az amerikai zsaru-zsargonban, egyik egyszerűen a műszak végét jelenti, a másik azt, ha valaki szolgálat közben hal meg,
  • "fuck": 326-szor hangzik el, ezzel hatodik az all-time szentségelő-listán,

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr425136436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.09.06. 14:23:37

Dokumentarista stílusban leforgatott kőkemény gettózsarus film, marha jó szereplőkkel. Bármennyire is jó a film a kamerarángatás, meg a sok sötét fényképezés marha idegesítő, és élvezhetetlenné teszi sokszor.
süti beállítások módosítása