Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Fekete könyv (2008)

2013. február 25. - GGZs

II. világháború, Hollandia. Egy zsidó énekesnő bujkál a nácik elől, megpróbál elszökni az országból, a terv azonban súlyos  kudarcba fullad. A lány végül az ellenállóknál köt ki,ahol kis idő múlva nagyobb feladatok várnak rá, mint a zöldségpucolás. Kémként sikerül bejutnia a helyi Gestapo főhadiszállásra, mint titkárnő, így fontos információkhoz jut, ennek az ára viszont nem kicsi: egy német százados ágyán vezet ide az út.

l_389557_52038c69.jpg

Paul Verhoeven(Robotzsaru,Elemi ösztön) köszöni szépen, jól van. A 2000-es Árnyék nélkül óta nem rendezett filmet, de nem is felejtett el semmit a szakmából. A rendezőisten majd 20 évet agyalt a kollégájával a sztorin,aztán anyagi gondok is adódtak, míg végül csak sikerült tető alá hozni a filmet, ami a húszmillió eurós költségvetésével a legdrágább fapapucsos-tulipános mozi evör. A fesztivál díjak elkerülték, amit meg is értek, de egyáltalán nem egy rossz alkotással van dolgunk, komolyabb hibák nélkül hozza le a több mint kétórás játékidőt, kellőképp fenntartja a figyelmet, nem fullad unalomba, és egy-két emlékezetes pillanat is akad,sőt korrekt alakításokat is kapunk. Verhoevenék megkeverik a kártyákat, összetett karaktereket kapunk és egy olyan sztorit, ami akkor válik igazán izgalmassá, ahol a legtöbb hasonszőrű  film befejezi: a háború végénél.         Igaz történet.

Fekete könyv: 10/7.

Zwartboek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr75102537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása