Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÁJEMDIBI

Lawless: John Hillcoat & Nick Cave 2.

2013. február 04. - GGZs

A rendező-író páros első közös munkája a 2005-ös költői western, Az ajánlat volt és következő közös projektjüknek is megvan a sajátos finom íze, valamint hiába játszódik a szesztilalom ideje alatt, mégis inkább ez is westernnek tekinthető mintsem gengszterfilmnek. A Bondurant- tesók sztorija igaz történet alapján készült -ami annyit jelenthet,hogy a filmben lévő történések talán igazak, a motivációk viszont barokkos túlzások a valós személyekéhez képest. 

A színészek hozzák a tőlük elvárhatót,a fivérek szerepében La Beouf kellően izgága és idegesítő, Hardy szótlanul is keménységet, fineszt,mélységet visz karakterébe,Jason Clarke itt még nem tudott kibontakozni igazán, a Zero Dark Thirty inkább teheti ismertté,ahogy Jessica Chastain-t is, de azért itt is megállja a helyét a nagyvárosi beteg világ elől menekülő nő szerepében (piros pont a meztelenségért!),Oldman átlaggengszter, Guy Pearce pedig zseniális a piperkőc beteg állat főgenya szerepében.

A vidéki szeszfőzdések törénetében benne volt a mestermű lehetősége,hogy mégse az lett az köszönhető az eléggé szegényes képi világnak, a rosszul kibontott La Beouf karakternek (mert olyan hülye,hogy legszívesebben én is megpofoznám, ha tehetném, így meg nehéz vele szimpatizálni),valamint az extrák nélküli rendezésnek, a végeredmény azonban még így is egy közesnél jobb film.

Azért az Az ajánlat egy hajszállal jobb volt, Hillcoat pedig Cave nélkül készített már igazán ütős filmet Az út címmel kedvenc Aragornunkkal a főszerepben.

Lawless: 10/7.

Az Ajánlat: 10/7.5

Az út: 10/9

A bejegyzés trackback címe:

https://ajemdibi.blog.hu/api/trackback/id/tr835062337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása